Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σχέδια "πολέμου" της Νέας Τάξης

Την «Απεργία», την πρώτη µεγάλου µήκους ταινία του Σεργκέι Αϊζενστάιν, είναι βεβαίως ακόµη ελεύθεροι να τη βλέπουν οι Βρετανοί. Αρκεί να µην την κάνουν.



Σχέδια «πολέµου» για την αντιµετώπιση µιας γενικής απεργίας ετοιµάζει η βρετανική κυβέρνηση. Επιτελική οµάδα υπουργών, µε επικεφαλής τον Φράνσις Μοντ, έχει αναλάβει τη συγκρότηση απεργοσπαστικών µηχανισµών προκειµένου να αποτρέψει την παράλυση του κράτους από ενδεχόµενη µαζική απεργία των εργαζοµένων του δηµόσιου τοµέα. Γι’ αυτόν τον σκοπό, όπως γράφει η εφηµερίδα «Ντέλι Μέιλ», ερευνά εξονυχιστικά τις διαθέσεις του προσωπικού των φυλακών, των σχολείων, των νοσοκοµείων, των τρένων, των λεωφορείων και των ηλεκτρικών σταθµών. Και έχει διατάξει τους µάνατζερ των δηµόσιων µεταφορών και τα αφεντικά των φυλακών να οργανώσουν απεργοσπαστικές οµάδες. Η κυβέρνηση των Συντηρητικών (και κάτι λοιπών) φοβάται πως αρχίζει µια περίοδος γενικών απεργιακών κινητοποιήσεων.


Όµως, από τότε που κυβερνούσαν τη χώρα οι εργατικοί, που έκοβαν κι αυτοί τις κοινωνικές δαπάνες, οι κοινωνικές υπηρεσίες προειδοποιούσαν από την εφηµερίδα «Γκάρντιαν» ότι ήταν θέµα χρόνου να ξεχυθούν στους δρόµους οι ευάλωτες κοινωνικές οµάδες. Και οι µυστικές υπηρεσίες Μί5 και η Σκότλαντ Γιαρντ κατέστρωναν σχέδια για την αντιµετώπιση γενικευµένων κοινωνικών αναταραχών. Από τα χρόνια της Θάτσερ µέχρι σήµερα, η συναίνεση για την καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων ήταν διακοµµατική. Όπως άλλωστε και στις ΗΠΑ.


Πολλοί βετεράνοι που επέστρεφαν στις ΗΠΑ από το Ιράκ πριν από µερικά χρόνια, ανακάλυπταν ξαφνικά πως ο εχθρός που καλούνταν να αντιµετωπίσουν δεν ήταν πια εξωτερικός, αλλά εσωτερικός, ένα συµπολίτης τους, ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας.
Λίγο πριν χάσει τις εκλογές και ενώ διαφαίνονταν ήδη τα πρώτα βαριά σύννεφα της οικονοµικής κρίσης, ο πρόεδρος Μπους είχε ανακαλέσει από το Ιράκ την 1η Ταξιαρχία Πεζικού της 3ης Στρατιάς και την είχε αποσπάσει στη δικαιοδοσία του υπουργείου εσωτερικής ασφάλειας µε αποστολή τη διατήρηση της τάξης στο εσωτερικό της χώρας («τον έλεγχο του πλήθους και των απείθαρχων ή επικίνδυνων ατόµων», έγραφαν οι «Τάιµς του Στρατού»).
Το σχέδιο νόµου του Μπους «περί ιδρύσεως κέντρων έκτακτης ανάγκης» παρελήφθη από τον Οµπάµα. Και όχι µόνο δεν µπήκε στο ράφι, αλλά έγινε νόµος του κράτους (HR645).


Προβλέπει την ίδρυση έξι κέντρων κράτησης σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ευαίσθητα σηµεία της χώρας. Και συνδέεται άµεσα µε την οικονοµική κρίση και το ενδεχόµενο να ξεσπάσουν µαζικές διαδηλώσεις. Όποιος κρατηθεί εκεί, δεν θα υπάγεται στη δικαιοδοσία των πολιτικών αλλά των στρατιωτικών δικαστηρίων.


Η αντίσταση των εργαζοµένων στον συναινετικό αυταρχισµό των κυβερνητικών κοµµάτων και τις πολιτικές τους είναι πια φανερό πως καλείται να πληρώσει παντού ένα σοβαρό τίµηµα.
Κάθε νέος ηγέτης παραλαµβάνει από τον προηγούµενο έναν κατασταλτικό µηχανισµό που µε τη σειρά του τον επαυξάνει, ώστε να διασφαλιστεί ένα και µοναδικό: πως αυτή την κρίση θα την πληρώσουν όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς που πλουτίζουν στο Σίτι του Λονδίνου και στη Γουόλ Στριτ.

Από τα Νέα

Η Ελλάδα ενέδωσε......


Με νομοσχέδιο του κ. Καστανίδη (για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία) θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»!

Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα (π.χ. για τη γενοκτονία των Αρμενίων ή για το Ολοκαύτωμα) ή διατυπώνει κριτικές επιφυλάξεις για τέτοια ιστορικά γεγονότα, μέσω του Τύπου ή του Διαδικτύου, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια και χρηματική ποινή έως τριών χιλιάδων ευρώ... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε και -αντιγράφοντας τον άθλιο, κατάπτυστο και φασιστικό νόμο Γκεϊσό, της Γαλλίας- ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα... 
Είναι προφανές το μείζον ζήτημα που εγείρεται: με στυγερό και φασιστικό τρόπο φιμώνεται η αντίθετη άποψη και παραβιάζεται η βασική αρχή της επιστήμης της Ιστορίας, δηλαδή το φιλέρευνον και η δυνατότης αναθεώρησης ιστορικών στοιχείων... 
Τραγική, οδυνηρή και επικίνδυνη εξέλιξη: Οπως και στη Γαλλία, θα απαγορεύεται η έκδοση βιβλίων..... που προσεγγίζουν κριτικά τις γενοκτονίες (αμφισβητώντας π.χ. την ακρίβεια ορισμένων στοιχείων), θα ποινικοποιούνται πανεπιστημιακές εργασίες με παρόμοιο αντικείμενο, καθώς και εκπομπές ή σχετικές εκδηλώσεις, και θα διώκονται ποινικά δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, ιστορικοί κ.ά. που εκφράζουν αιρετική γνώμη για τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα. 
Στη Γαλλία, με βάση τον νόμο Γκεϊσό, απαγορεύτηκε το βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ για το Ολοκαύτωμα και ο συγγραφέας σύρθηκε στα δικαστήρια, ενώ ανάλογα κρούσματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με θύματα συγγραφείς και ιστορικούς (π.χ. Ιρβινγκ)... 
«Η Ιστορία υπολογίζει στη μνήμη, δεν υποτάσσεται όμως σ' αυτήν», σημειώνει ο Πιερ Βιντάλ Νακέ, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα οιουδήποτε να διακινεί χωρίς νομικές επιπτώσεις απόψεις και θεωρίες, ακόμη και αν είναι δημαγωγικές ή κατάπτυστες. Διότι, όπως λέει, «Η Ιστορία δεν είναι δικαστικό αντικείμενο. Σ' ένα ελεύθερο κράτος ούτε η Βουλή ούτε η δικαστική αρχή είναι αρμόδιες να ορίσουν την ιστορική αλήθεια»... 
Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε..

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Πως περνάμε από τα διόδια μετά την δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ

Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η ντροπολογία του Ρέππα.

Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε ΦΕΚ συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί.


Όταν τυπωθεί σε ΦΕΚ θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες. Ζητάμε έκδοση Επί πιστώσει απόδειξης.


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;


Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας.


Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.


Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:


α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.


β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.


γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.


Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.


Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα. Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».


Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφορη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση.


Τι άλλαξε στον ΚΟΚ;

Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:


«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή.
Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως.»


Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο;
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση;


Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.


Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του ΚΟΚ είναι η τροχαία.


Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα;
Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη.
Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.


Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα;
Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.


Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια;
Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.
Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων.


Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό;
Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε.


Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή;
Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα.
Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 ΦΕΚ 41Α 23/2/2007) αναφέρει:
«Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος.»


Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε;
Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου.
Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη ΣΔΟΕ καλώντας το 1517.


Δίνουμε τα στοιχεία μας;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας.
Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία.


Υπογράφουμε;
Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο.
Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».


Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.


Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί;
Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες.


Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται;
Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος.


Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω;
Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των επιτροπών αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση.


Από www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

Ανέκδοτο -Ένα φραπέ γλυκό με γάλα...

Πάει ένας τυπάς βαρύς κι ασήκωτος, σε μια καφετέρια.

Κάθεται αραχτός και έρχεται η σερβιτόρα για να παραγγείλει... 

-Καλησπέρα, τι να σας φέρω;

-Ένα φραπέ γλυκό με γάλα... 

-Γλυκό σαν και σας;

-... Ναι και μεγάλα σαν τα @ρχίδι@ μου!!!!!!!!!

Οι ορθόδοξοι «κυνηγοί μαγισσών»

Δυστυχώς, η μεθοδευμένη, βιομηχανικού τύπου εξόντωση των αντιφρονούντων «αιρετικών» δεν ήταν πρακτική μόνο των Δυτικών, αλλά και των  Βυζαντινών.
Ας ξεκινήσουμε με τη θρησκευτική σέκτα των Παυλιανιτών ή Παυλικιανών, η οποία αναπτύχθηκε στη Μικρά Ασία τον 7ο αι. μ.Χ. 

Ιδρυτής και δημιουργός θεωρείται κάποιος Κωνσταντίνος από από την κωμόπολη Μανάλις της Μ. Ασίας ο οποίος, επηρεαζόμενος από παλαιότερες θεωρίες των Γνωστικών και Μανιχαίων, δίδασκε περί αντιμαχομένων δυνάμεων του αγαθού και κακού. Η διδασκαλία του βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και εξαπλώθηκε με ταχείς ρυθμούς στον φτωχό και αμαθή πληθυσμό τις Αρμενίας και της Συρίας. Οι οπαδοί διακατέχονταν από ισχυρό φανατισμό και ήταν πολύ μαχητικοί και φιλοπόλεμοι. 
Τις ικανότητές τους αυτές εκτίμησαν δεόντως οι εικονομάχοι Αυτοκράτορες του Βυζαντίου, χρησιμοποιώντας τους ως μέσο πίεσης στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής.

Ο Βογομιλισμός ήταν μια ομολογία που αποτέλεσε συνέχεια και μετεξέλιξη του Παυλιανισμού στην περιοχή των Βαλκανίων. 
Ιδρύθηκε τον δέκατο αιώνα περίπου, ενώ εξαπλώθηκε στα σλαβικά εδάφη βορείως της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και κυρίως στη Βουλγαρία. 
Αξιοσημείωτο είναι οι οπαδοί του προωθούσαν μεταρρυθμιστικές απόψεις στην προσφάτως ιδρυθείσα βουλγαρική Εκκλησία, κάτι που τους έκανε γρήγορα «ανεπιθύμητους».
Και οι δυο αυτές «αιρέσεις» μπήκαν σύντομα στο στόχαστρο του επίσημου κράτους, για ουσιαστικά παρόμοιους λόγους, δηλαδή την πολυπόθητη νομή της εξουσίας... 
Οι εικονολάτρες αυτοκράτορες, που ανέβηκαν στο θρόνο μετά την αναστήλωση των εικόνων από την Ειρήνη την Αθηναία, δεν έβλεπαν με καλό μάτι τους εικονομάχους Παυλικιανούς. 
Αυτό που τους σκανδάλιζε ακόμα περισσότερο ήταν η εμμονή των τελευταίων στην κοινοβιακή, κατά τα ευαγγελικά πρότυπα, οργάνωση των κοινωνιών τους. Τα κοινόβια, που από τη φύση τους διέθεταν μια σημαντική αυτο-οργάνωση και αυτοδιοίκηση, αποτελούσαν απειλή για την εξουσία του αυτοκράτορα. 
Οι διωγμοί εναντίον τους ξεκίνησαν σε μαζική κλίμακα στα χρόνια της αυτοκράτειρας Θεοδώρας (βασίλεψε μεταξύ 842-856μ.Χ.), επιτρόπου του θρόνου για λογαριασμό του Μιχαήλ Γ' του Μέθυσου. 
Αναλυτικά αναγράφονται, με τον πλέον ψυχρό και αδιάφορο τρόπο, τα «κατορθώματα» της Θεοδώρας στη Χρονογραφία που συντάχθηκε κατόπιν διαταγής του μεταγενέστερου Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (913-959). Συγκεκριμένα, διαβάζουμε: (δεν γνωρίζω να χρησιμοποιώ πολυτονικό, οπότε συγχωρέστε τη μονοτονική απόδοσή μου)

«... και οίον τρόπαια επιθείναι δι' εφέσεως έχουσα και τους κατά την ανατολήν Παυλικιανούς επειράτο μετάγειν ως βούλειτο προς ευσέβειαν, ή εξαιρείν απ' ανθρώπων ποιείν, ο και πολλών κακών την ημετέραν ενέπλησεν. Η μεν γαρ πέμψασα τίνας των επ' εξουσίας (ο του Αργυρού και ο του Δουκός και ο Σουδάλης, οι αποσταλέντες ελέγοντο), τους μεν ξύλων ανήρτων, τους δε ξίφει παρέδιδουν, τους δε τω της θαλάσσης βυθό. Ωσεί δέκα μυριάδας ο ούτως απολλυμένος ηριθμείτο λαός, και η ύπαρξις αυτών τω βασιλικώ ταμείω ήγετο και εισεκομίζετο.»

Η επίτροπος Θεοδώρα για χάρη της «ευσέβειας» εξόντωσε τους Παυλικιανούς και τους έκανε πολλά κακά. Συγκεκριμένα, άλλοι βρήκαν φρικτό θάνατο από ανασκολοπισμό (παλούκωμα), άλλοι σφάχτηκαν από τα ξίφη του βυζαντινού στρατού, ενώ κάποιοι ρίχτηκαν στο βυθό της θάλασσας! Τελικό αποτέλεσμα: 100.000 νεκροί (κατά τον αυτοκρατορικό ιστορικό), των οποίων οι περιουσίες δημεύτηκαν από το κράτος... Ακόμα και για τα δεδομένα της σκοτεινής εκείνης εποχής, αυτό θεωρείται τεράστια θηριωδία. Δέκα μυριάδες άνθρωποι σφαγμένοι, παλουκωμένοι και πνιγμένοι, με τη δικαιολογία της διατήρησης της «ευσέβειας» στην αυτοκρατορία...

Η ιστορία όμως των Παυλιανιτών δε σταματά εδώ. Οι περίπου 5.000 που γλίτωσαν, με αρχηγό τους τον αξιωματικό Καρβέα, εγκαταστάθηκαν κάπου μεταξύ Σεβαστής και Τραπεζούντας, όπου έχτισαν την πόλη Τεφρική. Για λίγα χρόνια έζησαν ειρηνικά και η πόλη τους αναπτύχθηκε, με την εγκατάσταση πολλών ομόδοξων προσφύγων από όλη τη Μικρά Ασία. Όμως, το 872 π.Χ. η Τεφρική κατελήφθη από τους Βυζαντινούς και ο Χρυσόχειρας, διάδοχος του Καρβέα, θανατώθηκε και το κεφάλι του μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. 
Εκεί, ο αυτοκράτορας Βασίλειος Α', αφού πρώτα έκανε δέηση στον Θεό (η θρησκεία πάνω απ' όλα...), έμπηξε τρία βέλη στο κεφάλι του Χρυσόχειρα!!

Οι ελάχιστοι επιζήσαντες οπαδοί του Παυλιανισμού κατέφυγαν στη Βουλγαρία, όπου αποτέλεσαν τη μαγιά για τη δημιουργία του προαναφερθέντος Βογομιλισμού. Ο αυτοκράτορας Αλέξιος Α' Κομνηνός όμως, δεν τα σήκωνε αυτά και περί το 1110 ξεκίνησε μεγάλο διωγμό κατά των Βογομίλων. 
Ο Πατριάρχης Νικόλαος Γ΄ καταδίκασε ως αιρεσιάρχη τον αρχηγό τους Βασίλειο τον Ιατρό, ο οποίος βασανίστηκε απάνθρωπα και τελικά κάηκε δημοσίως στην πυρά, πιθανότατα μαζί με αρκετούς οπαδούς του, στον ιππόδρομο της Κωνσταντινούπολης το 1118. Σύμφωνα με την ιστορικό Άννα Κομνηνή, κόρη του Αλέξιου, ο αυτοκράτορας απέσπασε με δόλο τις «αιρετικές» πεποιθήσεις του Βασίλειου, προσποιούμενος οτι απλά έκαναν διάλογο. 
Επίσης, όταν οι δήμιοι τον έριξαν στη φωτιά, αυτός... εξατμίστηκε χωρίς καπνό ή μυρωδιά καμμένης σάρκας, φανερό σημείο οτι και ο Θεός ο ίδιος επιθυμούσε να εξοντωθεί το γρηγορότερο δυνατό!!


Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

69 μαθήματα SEX

Οι Ελληνίδες πρέπει να είναι από τις πιο δύσκολες Ευρωπαίες. Ακόμη και η νέα γεννιά γυναικών, που είναι περισσότερο κυνηγοί και κάνουν one night stand με την ευκολία που αναπνέουν, όταν πραγματικά ενδιαφέρονται για κάποιον, θα τον παιδέψουν. Αυτός είναι ο ένας από τους βασικούς λόγους που ποτέ δεν θα γίνουμε Σουηδία.
Από την άλλη με βάση τις έρευνες απ΄όλη την υφήλιο για την σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών κάθε χώρας, η Ελληνίδα είναι “η Ευρωπαία που της αρέσει το πρωκτικό σεξ”. Πώς μπορεί να συνδιάζονται αυτά τα δύο στον ίδιο τύπο γυναίκας;
To πρωκτικό σεξ είναι μια εμμονή των Ελλήνων – αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ιερόδουλες που μου δίνουν στοιχεία στις έρευνές μου. Η Ελληνίδα απλώς ακολουθεί. Γιατί είναι η γυναίκα που θα κάνει “πλάνο” να τυλίξει κάποιον, θα το παίξει δύσκολη και θα δοκιμάσει τα πάντα για να μην τον χάσει μετά.
Κακά τα ψέματα, σε κάθε άντρα αυτή την στιγμή στον πλανήτη αντιστοιχούν τέσσερις γυναίκες. Αν υπολογίσουμε και τους γκέι στην Ελλάδα, εδώ θα αντιστοιχούν γύρω στις έξι γυναίκες στον κάθε ετεροφυλόφιλο. Αν αναρωτιέστε πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό αφού εσείς δυσκολεύεστε να βρείτε ερωμένη, σίγουρα αυτή τη στιγμή κάποιος κάνει σεξ και με τις έξι δικές σας. Δε νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση;
Μάθετε να διαχωρίζετε αμέσως τις Ελληνίδες σε τύπου Α και τύπου Β. Η Ελληνίδα τύπου Α έχει υιοθετήσει το παραδοσιακό πρότυπο. Θα σας παιδέψει στην αρχή κι αυτό μην το πάρετε σαν απόρριψη, αλλά σαν φιλοφρόνηση: της αρέσετε. Θα σας δώσει τα πάντα, εκτός από το ομαδικό σεξ και τη free σχέση- είναι πολύ κτητική με το σύντροφό της και συντηρητική. Θα σας νταντεύει, γιατί έτσι της έμαθε η μαμά της. Και στο εστιατόριο θα πρέπει να πληρώνετε εσείς, γιατί αλλιώς δε θα πιστέψει ότι την εκτιμάτε. Είναι κορίτσι για σπίτι και σαφέστατα να την προτιμήσετε αν τα σχέδιά σας για το μέλλον περιλλαμβάνουν γαμήλια ασημικά για το σκρίνιο, εξοχικό εξ αδιαιρέτου και παιδιά.
Αν δεν είστε αυτής της νοοτροπίας, θα φρικάρετε μαζί της. Γι΄αυτό προτιμήστε την Ελληνίδα τύπου Β. Μπορείτε να τη γνωρίσετε σε ένα one night stand, πριν από το οποίο σας την έπεσε εκείνη- δε σας υπολόγιζε για σχέση. Θα κάνετε free σχέση μαζί της, πολύ πιθανόν να κάνετε και τρίο. Θα σας μάθει πώς χρησιμοποιούνται τα sex toys της και θα σας αφηγηθεί πώς έγινε πολυοργασμική. (Παρεπιπτόντως, αν τα sex toys είναι δικά σας, κάντε τα πάντα για να καταλάβει ότι είναι η πρώτη ερωμένη σας που τα χρησιμοποιεί, ότι εκείνη και μόνο εκείνη σας ενέπνευσε για κάτι τέτοιο).
Μπορεί να έχει άλλους δυο γκόμενους που “παίζουν” την ίδια περίοδο με εσάς. Δεν θα σας το πει όμως, γιατί το γουστάρει το παραμύθι της. Απ΄την άλλη δεν θέλει ούτε κι εσείς, αν την συναντήσετε σε νησί να της πείτε ότι έχετε γκόμενα πίσω στην Αθήνα. Γιατί ακόμη και η απελευθερωμένη Ελληνίδα ζει για το ρομάντζο- δεν είναι τυχαίο που ολόκληρη η κοινωνία αυτής της χώρας μοιάζει με σαπουνόπερα.
Τόσο η Α, όσο και η Β είναι γυναίκες που έχουν συνηθίσει να μπαίνουν σε ένα κλαμπ και να τις “παίζουν” όλοι με τα μάτια, χωρίς κανείς να τολμά να κάνει μια κίνηση. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει αυτό το κόμπλεξ μεταξύ των Ελλήνων. Πηγαίνετε να της μιλήσετε. Μην της πείτε κάποια κλασσική ατάκα καμακιού, ούτε κάτι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Δώστε της απλώς να καταλάβει πόσο πολύ της αρέσετε (είσαι σούπερ, είσαι θεά, είσαι η πιο ωραία γυναίκα που έχω δει τα τελευταία χρόνια) πριν ζητήσετε το τηλέφωνό της. Είναι σημαντικό να ξέρει ότι σας αρέσει πάρα πολύ για να εκχωρήσει οτιδήποτε. Είπαμε, το θέλει το παραμύθι της, πρέπει να την κάνετε να νιώσει ότι είναι η θεά Αφροδίτη αυτοπροσώπως.
Ένας καλός τρόπος για να πάρετε αυτό που θέλετε μια ώρα αρχίτερα, είναι ο αιφνιδιασμός. Αν έχετε βγει ραντεβού μαζί της και σας κρατά σε απόσταση, σκύψτε σε μια άσχετη στιγμή στο αυτί της και πείτε της: “Λοιπόν, σκέφτομαι να σε παίρνω όλη τη νύχτα”. Η Ελληνίδα τα θέλει αυτά, να νιώσει, δηλαδή, ότι έχει δίπλα της έναν άντρα που δεν της αφήνει επιλογή. Δείξτε της τι θέλετε και πως θα το πάρετε με κάθε τρόπο. Αρκεί να την έχετε κάνει να νιώσει πρώτα θεά και να έχει πιστέψει ότι σας ενδιαφέρει εκείνη και μόνο εκείνη και βέβαια κρατήστε την υπόσχεσή σας- για όλη τη νύχτα…
Το πρωκτικό ξεχάστε το στα πρώτα σεξ. Δεν λέτε που έκανε και τη μεγάλη παραχώρηση να μην σας παιδέψει πολύ; Aκόμη κι αν η φάση είναι μόνο για μια βραδιά πρέπει να την κάνετε να πιστέψει ότι σας πήρε το μυαλό. Το επόμενο πρωί οφείλετε να της στείλετε ένα μήνυμα που θα λέει ότι ήταν η πιο ωραία βραδιά της ζωής σας. Μόνο έτσι θα σας θυμάται.
Αν σκοπεύετε να συνεχίσετε να τη βλέπετε να είστε προετοιμασμένος ότι πρώτα θα σας γνωρίσει σε όλες της τις φίλες για να πάρει έγκριση. Να είστε μαζί τους ευγενικός και ντζέντλεμαν, είναι πολύ σημαντικό. Όχι όμως πολύ διαχυτικός: η Ελληνίδα είναι απίστευτα ζηλιάρα και μπορεί να σας ξεκόψει αμέσως αν δει κάτι τέτοιο.
Ξεχάστε το γερμανικό σύστημα “πηρώνουμε μισά-μισά” ακόμη και για την τύπου Β. Θα πληρώνετε εσείς, είναι απλό. Επίσης, θα ανοίγετε πόρτες και θα στέλνετε λουλούδια, βασικά points στο μυαλό μιας Ελληνίδας.
Είναι πολύ σημαντικό να μην αναφέρετε καθόλου τη μαμά σας. Τουχάλιστον για τις πρώτες 48 ώρες.
Δε μιλάτε ποτέ για πρώην, ούτε βέβαια για νυν, έστω κι αν υποψιάζεστε ότι εκείνη βλέπει κι άλλον την πρώτη περίοδο. Εκτός κι αν έχετε να διηγηθείτε έναν τραγικό έρωτα που τόσο πολύ σας πλήγωσε. Οι Ελληνίδες είναι ψυχοπονιάρες κι έχουν το “σύνδρομο της φτερούγας”. Περιθάλπτουν τα ευαίσθητα αρσενικά.
Ποτέ μην πιέσετε μια Ελληνίδα για τρίο με άλλη γυναίκα. Απ΄τη μια ζηλεύει απίστευτα και απ΄την άλλη δεν είνα φαν των λεσβιακών. Στην ελληνική κοινωνία είναι πολύ λιγότερο αποδεκτές οι γυναίκες γκέι από τους άντρες γκέι. Ο μόνος τρόπος για να βρείτε Ελληνίδες ανοιχτόμυαλες ως προς το σεξ με άλλη γυναίκα, είναι στην Ερεσό, στο χωριό της Σαπφούς. Τα καλοκαίρια εκεί απελευθερώνονται οι Ελληνίδες κρυφολεσβίες και bisexual. Θα συναντήσετε μερικές που μοιάζουν ετεροφυλόφιλες και ίσως να είναι και παντρεμένες. Έχουν φτάσει όμως μέχρι εκεί για να βρουν γυναίκα, πάλι σε άντρα θα πέσουν; Ξεχάστε επίσης και το να συμμετάσχετε σε ομαδικό σεξ που διοργανώνεται εκεί. Συνήθως συμβαίνει σε δωμάτια ξενοδοχείων “μόνο για γυναίκες”. Τελικά, αν σας έχει μπει στο μυαλό το τρίο, φέρτε για τρίτο άτομο τον κολλητό σας. Σ΄αυτό μια Ελληνίδα δεν λέει όχι.
Μια άλλη μόδα του σεξ που δεν άγγιξε -καθόλου- την Ελληνίδα είναι το SM. Είναι πολύ σκληρό για την ιδιοσυγκρασία της- άσε που σαδομαζό είναι ουσιαστικά οι περισσότερες σχέσεις σε αυτή τη χώρα. Λίγη βία οστόσο τη θέλει στο κρεβάτι αυτή η γυναίκα, όσο χρειάζεται δηλαδή για να ανεβαίνει η αδρεναλίνη και να δείξετε ποιος είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Μια Ελληνίδα θα εκτιμήσει αν την πετάξετε στο τραπέζι της κουζίνας, αν της σκίσετε τα ρούχα, αν της δέσετε τα χέρια πίσω απ΄την πλάτη ώστε να νιώσει αδύναμη. Οι σφαλιάρες στον ποπό είναι επίσης must σε αυτή την χώρα.
Η αλήθεια είναι ότι η Ελληνίδα το σηκώνει και το βρίσιμό της. Μάθετα να μιλάτε βρώμικα στο κρεβάτι. Μόνο έτσι θα ικανοποιήσετε το ενοχικό της σύνδρομο. Το οποίο βέβαια της το έχει δημιουργήσει η ίδια η ελληνική κοινωνία, που ακόμη τη θεωρεί πόρνη επειδή χαίρεται το σεξ. Κάντε την να νιώσει ακριβώς αυτό στο κρεβάτι, πάρτε της την εξουσία και ταπεινώστε την. Αρκεί την επόμενη μέρα να της στείλετε λουλούδια, να της ανοίγετε πόρτες και να πληρώνετε παντού.
Αν θέλετε να κρατήσετε για μόνιμη σχέση μια Ελληνίδα τύπου Β, μην κάνετε το λάθος να την πάρετε στα σοβαρά, με παπά και με κουμπάρο δηλαδή (ειδικά αν ο κουμπάρος είναι δικός της φίλος).
H μόνη λύση είναι να περάσετε από το σημείο e της, αυτό που οι σεξολόγοι ονομάζουν “συναισθηματικό οργασμό”. Είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο και η Ελληνίδα, ως μεσογειακή και πιο συναισθηματική γυναίκα, το έχει σχεδόν πάντα (σε αντίθεση με τις Βορειοευρωπαίες που, αν και βρήκαν πρώτες το σημείο G, ψάχνουν το e).
Για να καταφέρετε να την κάνετε να τελειώσει από εκεί, πρέπει να γίνετε τρυφερός μαζί της. Να την κοιτάτε στα μάτια πριν μπείτε μέσα της, να της πείτε “σ΄αγαπώ” από την τρίτη εβδομάδα, να μαλακώσετε την καρδιά της, να τη φορτίσετε συναισθηματικά. Θέλει αγάπη και προδέρμ για να δαμάσετε ένα θηλυκό τέτοιου τύπου. (Ταυτόχρονα, εννοείται, με τις σφαλιάρες στον ποπό, το ένα δεν αναιρεί το άλλο).
Θα καταλάβετε πολύ εύκολα αν έχετε ακουμπήσει το συναίσθημά της. Άλλες κλαίνε τη στιγμή του οργασμού από το σημείο e, άλλες χάνουν στιγμιαία τις αισθήσεις τους κι άλλες κάνουν σαρδάμ όταν σας απευθύνουν τον λόγο το επόμενο πρωί. Το μόνο πρόβλημα ίσως είναι ότι θα σας έχει ερωτευτεί.
Μόλις έχετε περάσει από το συναίσθημά της αρχίστε να βάζετε όρια. Για να σας πάρει στα σοβαρά η Ελληνίδα, χρειάζεται όρια. Γιατί ακόμη και η τύπου Β ουσιαστικά αυτό που ψάχνει είναι “τον άντρα τον σωστό” που δεν θα την αφήσει να τον κάνει ότι θέλει και σε αντάλλαγμα, θα της δώσει ασφάλεια. Τότε θα του αφοσιωθεί, θα γίνει κτητική, θα κοπούν οι πολλές “ανοιχτωσιές”. Και θα μοιάζει περισσότερο με την παραδοσιακή Ελληνίδα. Η οποία, σύμφωνα με τους άντρες φίλους μου, είναι υπερεκτιμημένη. Εκείνοι κάτι σε Ταϊλανδή είχαν στο μυαλό τους όταν τους έλεγε η μαμά τους “και τώρα που μεγάλωσες, να βρεις ένα καλό κορίτσι να σε προσέχει”. Τι να γίνει όμως δεν υπάρχει Ελληνίδα τύπου Γ για να δοκιμάσετε την τύχη σας μαζί της, δεν την έχει βγάλει ακόμη το εργοστάσιο. Μετά την Α και την Β υπάρχει μόνο το χάος και η μετανάστευση.
Aπό το βιβλίο “69  μαθήματα SEX”.

Η αιματολογική σύνθεση του Νεοέλληνα

Η ιστορία με την γενετική καθαρότητα των Ελλήνων σε σύγκριση με τους αρχαίους μας προγόνους έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις που τροφοδοτούν περίεργα νεοφασιστικά και δήθεν ελληνοπρεπή κινήματα που ψάχνοντας, αναμοχλεύουν την ιστορία για να δείξουν, συνήθως με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, την γενετική καθαρότητα του «ελληνικού» στοιχείου έναντι των υπολοίπων.

Αλλά σε μια χώρα που πασχίζει για το παρόν, το ένδοξο τμήμα του παρελθόντος είναι ελκυστικό. Θα υπενθυμίσω λοιπόν πως οι Σπαρτιάτες που κράτησαν τις Θερμοπύλες, επιδίωκαν και έπραξαν συμμαχία μετά των Περσών για να επικρατήσουν στον Πελοποννησιακό Πόλεμο. 
Δεν είναι τούτο φυσικά το μοναδικό παράδειγμα που προσπαθούμε απεγνωσμένα να κρατηθούμε από τις καλές στιγμές, ξεχνώντας ίσως την σφαγή της Μήλου, την στάση του Νίκα, τις θηριωδίες της Αλεξάνδρειας, την εκκαθάριση του «ειδωλολατρικού» στοιχείου, ενδιάμεσες μάχες και σφαγές, ώστε να αναδείξουμε μόνο πως ο Αλέξανδρος «εκπολίτισε» τον υπόλοιπο κόσμο, λες και η μεγάλη Περσική Αυτοκρατορία ή η Αίγυπτος δεν είχαν πολιτισμό και περίμεναν από εμάς.
Το στοιχείο όμως της γενετικής καθαρότητας είναι ίσως το σημαντικότερο στην προσπάθεια φυλετικού καθορισμού, το «ομόαιμον» του Ηρόδοτου, που ίσως και να ίσχυε στην εποχή του, τουλάχιστον στον εσωτερικό Ελλαδικό χώρο, αν και πάλι με αμφιβολίες, θεωρήσουμε πως «Αχαιοί» και «Δωριείς» ήσαν ομόαιμοι με τους προηγούμενους κατοίκους του Ελλαδικού χώρου. Τότε όμως θα είχαμε κάποιά στοιχεία έστω και θρησκευτικών ομοιοτήτων που τουλάχιστον με τους Μινωίτες, δεν υπάρχουν.
Στην ιστορική εξέλιξη του χώρου, χίλιες μύριες φυλές πέρασαν και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, από Γαλάτες, Σλάβους, Ρώσους, Βούλγαρους, Ούννους, Τούρκους και Άραβες, Αλβανούς ή Ιλλύριους, Ρωμαίους και Λατίνους γενικότερα, για να μην αναφερθώ στα διάφορες επιδρομές (με βιασμούς και πιθανές εγκαταστάσεις) Γοτθικών φυλών, Νορμανδών και Βίκινγκ…
Με την τεράστια διασπορά επίσης του υφιστάμενου ελληνικού στοιχείου, στα μήκη και τα πλάτη της Ρωμαϊκής και μετέπειτα Βυζαντινής και μετέπειτα Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για καθαρότητα, όταν δε ο προσδιορισμός του σύγχρονου έθνους είχε κριτήρια την Ορθόδοξη Χριστιανική Θρησκεία και την γλώσσα που ήταν κυρίαρχη στην περιοχή.
Διάφορες δε μελέτες DNA που ακούω κατά καιρούς, να έχετε υπόψιν ότι μπορούν να ανατρέξουν στην μητέρα για τον συσχετισμό, ενώ σχόλια ότι είμαστε 75% όμοιοι με τους αρχαίους, αποδεικνύουν περισσότερο τους ισχυρισμούς για μη καθαρότητα, παρά για το αντίθετο. Μέσα σε αυτά να προσθέσω πως η γενετική διαφορά στην αλυσίδα του DNA ανάμεσα σε ανθρώπους και πιθήκους bonobo είναι μόλις 1.8%. Αλλά είναι τόσο αδαείς και απελπισμένοι στην προσπάθεια ευρέσεως στοιχείων κάποιοι που ταυτίζουν μια χρωμοσωματική έρευνα με το DNA.
Με βάση τα παραπάνω, καλό θα ήταν να μιλάμε για πολιτιστική οντότητα του Ελληνισμού και όχι αιματολογική.
Από Αντιδόγμα

Βάσανα που 'χει η αγάπη!

Ούτε τα εισιτήρια δεν έβγαλε τελικά ο Παπανδρέου από τα ταξίδια του στη Γερμανία και στη Φιλανδία. 
Από την μεν Άγγελα Μέρκελ εξασφάλισε μόνο μιαταπεινωτική δήλωση κακιάς πεθεράς, ότι «η Ελλάδα έχει αρχίσει να φέρνει σε τάξη τα του οίκου της - το παρακολουθούμε με ικανοποίηση». 
Στο ίδιο πεθερικό μήκος κύματος (τι σύμπτωση!!) και η Φινλανδή πρωθυπουργός Μαρί Κιβινιέμι εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες της Ελλάδας και ζήτησε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, καθώς «υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμα». 
Παγερές δηλαδή οι κυρίες, κι ας επιστράτευσε ο Γιώργος όλη του τη γοητεία. Και την πληρωμή των δανείων με τόκο υποσχέθηκε. Και την αναδιάρθρωση του χρέους αποκήρυξε, γιατί αυτό «έχει να κάνει με την αξιοπιστία μας απέναντι στους πιστωτές μας». 

Και τούμπες για τη μεταρρυθμιστική του αποφασιστικότητα έκανε. Και δάκρυα έχυσε για τις διαδηλώσεις στην Ελλάδα - γιατί κατανοεί τον πόνο του ελληνικού λαού. Ενώ κατέπληξε την κυρία Κιβινιέμι με τη δήλωσή του ότι ώρες-ώρες του τη δίνει να διαδηλώσει κι ο ίδιος, επειδή δεν είναι «καθόλου ευχαριστημένος από αυτά που συμβαίνουν». 
Κρίμα στα όνειρα και στις θυσίες του όμως. Συνεχίστε την καλή προσπάθεια -κατά του λαού σας...- ήταν η παγωμένη ανταμοιβή του από τις δυο κυρίες. Ούτε ένα χαμόγελο, ούτε μια υπόσχεση για φως στο βάθος του τούνελ, βρε αδελφέ. Μόνο χτυπήματα στην πλάτη του υπερήφανου παιδονόμου, που έχει το θάρρος να δέρνει τα άτακτα παιδιά και να βάζει τάξη στην τάξη. 

Κατά τα άλλα ακόμα και η επαιτεία της επιμήκυνσης πήγε στο συνολικό πακέτο του Μαρτίου -εν τη παλάμη και ούτω επιμηκύνωμεν. 
Ουδέν πρόβλημα πάντως. Σύμφωνα με τη γραμμή του Μαξίμου, ο Παπανδρέου ταξίδεψε για να πείσει τις δυο κυρίες ότι «έχουν απέναντί τους µια υπεύθυνη κυβέρνηση… που υλοποιεί τις δεσμεύσεις της». 

Το πιστεύετε; Πήγε να τις γοητεύσει ότι εξακολουθεί να είναι «ο άνθρωπός τους στην Αθήνα»
Την ίδια στιγμή που ο Προβόπουλος ζητούσε νέα σκληρά μέτρα, ο Παπακωνσταντίνου ανακοίνωνεεπικαιροποιημένη αγριότητα, ο Παπουτσής έδειχνε στο Σύνταγμα τι θα πει Ελλάδα και η χώρα συγκλονιζόταν από διαδηλώσεις, αυτός έπαιζε τον γόη των Αθηνών και το γητευτή των γηγενών.
Βάσανα που 'χει η αγάπη!


του Θανάση Καρτερού

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Τσικνοπέμπτες και γαμήσια


Ήρθε επιτέλους η Τσικνοπέμπτη.
Θα πάρω το βράδυ τον καινούργιο μου γκόμενο, και θα πάμε σε ταβέρνα να τσικνιστούμε.

Έχω πρόβλημα όμως.
Πώς θα ξεσκίσω μπροστά του τη μπριζόλα;
Πώς θα ρουφήξω το κόκαλο από το παϊδάκι;
Τι αντίδραση θα έχει το λιπ-γκλος μου με το λίπος;
Πώς θα καθαρίσω το μαρούλι και τις καμένες σάρκες από τα δόντια μου μετά;
Να σηκωθώ να πάω στον καθρέφτη της τουαλέτας δεν παίζει, με τόσο κόσμο βλέφαρο δεν πεταρίζεις, όχι να σηκωθείς απ΄το τραπέζι.

Παρακάλα δηλαδή μη σου κάτσει κόκαλο και καλέσουν ασθενοφόρο.
Δεν έρχεται। Τα τινάζεις στη θέση σου και σε σηκώνουν τα γκαρσόνια αργά τη νύχτα με τα τραπεζομάντιλα.

Χέστα αυτά όμως, ο γκόμενος με απασχολεί περισσότερο.
Πώς θα πάω σπίτι του μετά να μου τον κάτσει;
Θα βρωμάω τσίκνα, λίγδα και ιδρωτίλα από τον διπλανό τσικνοπεμπτόμενο που πιστεύει 1) ότι ο άνθρωπος δεν έχει πάει ακόμη στο φεγγάρι και 2) δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη τα αποσμητικά.

Άρα, πριν με γαμήσει ο γκόμενος, πρέπει να κάνω μπάνιο.
Οπότε, θα πάρω μαζί μου σφουγγάρι, αφρόλουτρο, σαμπουάν και γαλάκτωμα.
Και βρακί καθαρό.
Θα΄χει ζεστό νερό ο μαλάκας;

Επίσης, αυτός θα κάνει μπάνιο, ή θα με γαμήσει με τη χοληστερίνη στον πούτσο;
Μερικοί άντρες είναι στόκοι.
Δεν καταλαβαίνουν από αυτά.
Μπορεί να δουλεύει στο Υγειονομικό ο άλλος, και να αλλάζει σώβρακο δυο φορές τη βδομάδα.

Καλά, όχι ότι κάποιες γκόμενες πάνε πίσω.
Οι γκόμενες έχουν άλλο κόλλημα.
Δεν λούζονται.
Επειδή θέλουν το μαλλί φτιαγμένο, το λούζουν κάθε Σάββατο.
Πλένουν το μουνί τους, το σώμα τους γενικά, ξυρίζουν πόδια, μασχάλες, αλλά το μαλλί απείραχτο.
Τη βλέπεις παρφουμαρισμένη, ντυμένη γκραν, η βλεφαρίδα κάγκελο, αλλά στο κεφάλι έχει βάλει ενοικιαστήριο για κατσαρίδες.

Μωρή μαλάκω, όταν λέμε πλένομαι, εννοούμε ολόκληρη.
Γάμα το το μαλλί, μην το φτιάχνεις άμα βαριέσαι.
Άσε που είναι καλύτερο free απ΄ότι στυλιζαρισμένο.
Φτιαγμένα τα μαλλιά, χαλασμένα τα μυαλά, τσεκαρισμένο.
Λούστα κι άστα λέμε.
Ξέρεις πόσες προτάσεις γάμου έχω δεχτεί επειδή είμαι πάντα φρεσκολουσμένη;

Και άντε πες, κάνει μπάνιο και ο γκόμενος σήμερα.
Θα πηδάει καλά;
Η μόνη μου αναστολή στο να μην παίρνομαι με όποιον γκόμενο γουστάρω, είναι αυτό.
Θα γαμάει καλά;
Γιατί άμα το γαμήσι βγει μαλακία, ώχου δεν μπορώ, με πιάνει κατάθλιψη.

Ένα ωραίο πράγμα μας έδωσε ο Θεός και αυτό δεν ξέρουμε να το κάνουμε.
Πήγαινε ρε καημένε σε καμιά σχολή να μάθεις.
Ρώτα τους φίλους σου, τις γκόμενες σου, άνοιξε κάνα βιβλίο.

Το μουνί δεν είναι λεωφορείο να ανεβαίνει όποιος θέλει.
Το μουνί είναι σκάφος αναψυχής για ακριβούς πελάτες.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά, περνάει η ζωή χωρίς να το καταλάβεις.
Χριστούγεννα, Τσικνοπέμπτη, Πάσχα, θάνατος.
Όλα σταθερά, εκτός από το καλό γαμήσι.

Γιατί υπάρχουν και γκόμενες που δεν ξέρουν να γαμηθούν.
Η φύση δεν αδικεί κανένα φύλο.
Μαλακίζεται και με τα δυο.

Κάθεται η βλαμμένη στο κρεβάτι με ανοιχτά τα πόδια, και νομίζει ότι είναι μια γυναίκα που αυτή τη στιγμή κάνει σεξ, δηλαδή, ζει κανονικά σαν άνθρωπος, χαίρεται τη ζωή της, αρέσει, και κάνει έναν άντρα ευτυχισμένο.
Ούτε που της περνάει από το μυαλό ότι ο τύπος από πάνω, θα προτιμούσε να είναι για σκι, ή να αλλάζει τακάκια στο αυτοκίνητο του, ή στης μάνας του, να τρώει κεφτέδες με πατάτες.
Κι αναρωτιέται η γκόμενα μετά, γιατί δεν την ξαναπήρε τηλέφωνο.
Τι να σε πάρει μωρή, επειδή δεν πληρώνεσαι;

Φαντάσου τώρα να είναι Τσικνοπέμπτη, να έχεις άλουστο το μαλλί, να του βρωμάει κοψιδίλα, και να γαμιέσαι σαν να κάνεις ηλιοθεραπεία.
Λυπήσου τον κορίτσι μου.
Εμένα να ακούς.
Δεν αρκεί να ανοίγουμε τα πόδια.
'Ασε που υπάρχουν στάσεις στις οποίες με κλειστά τα πόδια τον νιώθεις καλύτερα.

Και λίγη δίαιτα.
Λίγη δίαιτα δεν βλάπτει.
Σκέψου να κάνετε πισωκολλητό και να νομίζει ότι γαμεί την Πάρνηθα.

Και οι άντρες.
Δίαιτα παιδιά.
Όχι κόκαλο, αλλά μη μας γαμάει και μπουφές.

Στο θέμα μου όμως.
Τι να κάνω;
Μήπως να ακυρώσω το ραντεβού και να βγω με έναν γκόμενο που είναι φυτοφάγος;
Καλό παιδί, αλλά πηδάει ξεψυχισμένα.
Με σκέτα χόρτα το μωρό μου, πού να βρει τη δύναμη;

Ναι, αλλά θα γλιτώσω την τσίκνα, το δεύτερο μπάνιο, τα τζάτζαλα που θα κουβαλάω.
Θα πάμε σε κάνα μπαράκι, θα πιω ουίσκι εγώ, ρακόμελο αυτός, θα μου δείξει στο κινητό τις φωτογραφίες από το καινούργιο του ποδήλατο, θα μου βάλει κωλόχερο που καπνίζω, θα περάσει η βραδιά.
Και δεν βαριέσαι;
Ας με γαμήσει σαν τον Μπαγκς Μπάνυ.

Άλλωστε, η ζωή δεν είναι μόνο Τσικνοπέμπτες και γαμήσια.
Είναι και Τσικνοπέμπτες και γαμήσια.

Απο την tsaousa