Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αρχαιοελληνικές.......βρισιές!!!

Ταύτα λαβείν μωρή νοσούσα = Πάρ’ τα μωρή άρρωστη


Λαβε τους όρχεις ημών = Πάρ’ τα αρχίδι@ μας

Αφόδευε εντός = Χέσε μέσα

Λάβε κίναιδε = Πάρ’ τα πούστη

Ύπαγε γαμηθείναι = Άντε γ@μίσου

Όδευε εις συνουσίαν = Άντε γ@μίσου

Εσύ εστί για τον πέο = Είσαι για τον πούτσο.

Λάβε έναν αυνανιστήν = Πάρε ένα μ@λάκα!

Κάμνω σε τι, μήτηρ; = Τι σου κάνω μάνα μου;

Αφόδευε υψηλά και ηγνάντει = Χέσε ψηλά κι αγνάντευε

Ίνα πέρδεις επί τοις όρχεσίν μου = Θα μου κλάσεις τα @ρχίδια!

Είχον τε κνησμόν οι όρχεις μου = Και με τρώγαν τα @ρχιδι@ μου!

Τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι = Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους

Λάβε πέντε, ω αυνανιστά (συνοδευόμενον από έκτασιν των δακτύλων της μίας χειρός) = Πάρε πέντε, ρε μ…..! (μαζί με φάσκελο)

Λαβέ ταύτα Ελισσάβετ και ποίησέ τα επί πλαισίου = Πάρτα Λίζα και κάντα κορνίζα!

Εκοπρίσθη η φοράς παρά τοις αλωνίοις = Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι

Χαίρε ημάς το πλατύφυλλο = Χαιρέτα μας τον πλάτανο

Έξω κύον εκ τας οικίας = Έξω π….. απ’την παράγκα (πρόχειρη κατοικία)

Μη μου τους όρχεις τάρατε = Μη μου πρήζετε τα α…

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Προπάντων, όχι αυταπάτες

Καθαρό και ευανάγνωστο το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. Οι Γερμανοί αγνόησαν τις πάνδημες ευρωπαϊκές επικρίσεις εναντίον της Μέρκελ, παρέκαμψαν ως αμφιλεγόμενους τους ισχυρισμούς ότι πληρώνουν από την τσέπη τους για να ζουν μπέικα οι τεμπέληδες του Νότου και ψήφισαν την εύρωστη, παντοδύναμη Γερμανία της Μέρκελ.
Που κατόρθωσε να έχει στο τσεπάκι της ολόκληρη την Ευρώπη, να αγνοεί την Αμερική στο θέμα της λιτότητος και να αποκτά σημαίνοντα ρόλο στα διεθνή πράγματα, μεγαλύτερο από κάθε φορά μεταπολεμικώς.
Πρόκειται για κατόρθωμα της Μέρκελ, αν ληφθούν υπ’ όψιν το εύρος και η ένταση των ευρωπαϊκών αντιδράσεων, καθώς και τα καταιγιστικά πυρά παγκοσμίως για τον ολέθριο ρόλο της Γερμανίας στα ευρωπαϊκά πράγματα, αλλά κατ’ επέκτασιν και στην διεθνή οικονομική σκηνή. Οι Γερμανοί τα αγνόησαν όλα γιατί κατάλαβαν ότι η Μέρκελ υπερασπίζεται πρωτίστως τα δικά τους συμφέροντα. Αυτονόητο, θα πει κανείς. Με μια διαφορά. Οι Γερμανοί ξέρουν ότι το γερμανικό θαύμα της Μέρκελ οφείλεται στο γεγονός ότι η χώρα τους εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση. Οτι κερδίζει από αυτήν, κυρίως εις βάρος των χειμαζομένων του Νότου.
Ομως αδιαφόρησαν για το γεγονός αυτό. Και δεν ζήτησαν ποτέ τον λόγο από την Μέρκελ για την τεράστια διαφορά των επιτοκίων (μεταξύ Γερμανίας και Νότου φερ’ ειπείν) ούτε για το τεράστιο πλεόνασμα που δεν διατίθεται για επενδύσεις στο εξωτερικό. Τους αρκούσε η τιμωρητική λογική της εξοντωτικής λιτότητος που επεβλήθη στους άλλους. Και, φυσικά, η λάμψη μιας Γερμανίας απόλυτα κυρίαρχης στην Ευρώπη.
Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τίποτε θεαματικό δεν θα προκύψει μετά τις γερμανικές εκλογές. Οχι μόνο επειδή οι Σοσιαλδημοκράτες δεν διαθέτουν ικανή δύναμη, όπως στην προηγούμενη συγκυβέρνηση (είχαν 34,2% έναντι 35,2% της Μέρκελ), αλλά διότι κανένα χάσμα δεν χωρίζει τις θέσεις τους από την πολιτική της Μέρκελ. Σαφείς διαφορές, ναι. Αλλά χάσμα όχι… Εκείνο που ενδέχεται να προκύψει είναι κάποια έμφαση στην αναπτυξιακή πτυχή της ευρωπαϊκής πολιτικής, η οποία θα βολέψει και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους. Η Μέρκελ θα την αποδίδει στην επιτυχία της λιτότητος και της δημοσιονομικής προσαρμογής και οι Σοσιαλδημοκράτες θα μιλούν για την δική τους συμβολή, λόγω συμμετοχής στην κυβέρνηση.
Και η Ελλάδα; Το μη περαιτέρω της χώρας -οικονομική εξαθλίωση χωρίς προοπτική ανάκαμψης, πλήρης αδυναμία αποπληρωμής του χρέους- θα βαρύνει στις αποφάσεις που αναμένονται να ληφθούν. Προπάντων, θα συνεκτιμηθεί το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης, άμεσα μεταδοτικής και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και σχετικά με την πιθανότητα κυβερνητικής αλλαγής στην Αθήνα. Κατά τούτο, δεν αποκλείεται να εισκομιστεί μια λάιτ εκδοχή του «Σχεδίου Μάρσαλ», υπό τύπον σκέψεων και προτάσεων, που θα απασχολεί επί μήνες την κοινή γνώμη, δημιουργώντας ελπίδες -ήγουν: ψευδαισθήσεις και αυταπάτες- για επικείμενη δραστική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής.
Οσοι επενδύουν στις καλές προθέσεις της Μέρκελ, στο νέο κλίμα που θα διαμορφωθεί και γενικώς στην «γενναιοδωρία» των επικυρίαρχων, ξεχνούν ότι και η παραμικρή υποχώρηση ή παραχώρηση εκ μέρους αυτών έχει προέλθει μονάχα ως αποτέλεσμα λαϊκών αντιδράσεων και αγώνων.
Aπό το inprecor

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Εσύ ψηφίζεις Χρυσή Αυγή;

Μια καχυποψία αιωρείται πάνω από τη χώρα μας τους τελευταίους μήνες. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι μάλλον πιο αισθητή. Παλαιότερα ήταν πιο ξεκάθαρο το φαινόμενο. Έχεις τατουάζ σβάστικα, έχεις τον αετό του Βυζαντίου στην πλάτη; Eίσαι Χρυσή Αυγή. Είσαι υπερβολικά αρχαιολάτρης και τρέχεις σε αρχαιοελληνικά δρώμενα; Πιθανότατα ψηφίζεις Χρυσή Αυγή. Ζεις στον Άγιο Παντελεήμονα και είσαι Έλληνας, ψηφίζεις μάλλον Χρυσή Αυγή. Ωστόσο τα τελευταία αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής δείχνουν μάλλον ότι οι ψηφοφόροι της οργάνωσης- οργάνωση την αποκαλούν τα ΜΜΕ μετά τη δολοφονία αντί για κόμμα- βρίσκονται ανάμεσά μας. 

Ένα πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής δίνει ένα πολύ καλό δημογραφικό προφίλ των ψηφοφόρων της Χ.Α.

«Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν πριν από τη δολοφονική επίθεση, η Χ.Α. εμφανίζει όχι μόνον υψηλή συσπείρωση (85% όσων την ψήφισαν το 2012), αλλά τείνει να διπλασιάσει τις δυνάμεις της. Οι εισροές της προέρχονται κυρίως από τη Ν.Δ. ενώ σχεδόν από μία μονάδα (δηλαδή περίπου 60.000 ψήφους) κερδίζει από όσους το 2012 προτίμησαν την αποχή ή ψήφισαν ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, μοιάζει να κατακτά ένα πολιτικό ακροατήριο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η ενίσχυσή της οφείλεται κυρίως σε ψηφοφόρους της μέσης ηλικίας (ομάδες 35-44 και 45-54 ετών) ενώ σημαντική άνοδο παρουσιάζει και στις ηλικιακές ομάδες 55-64 και άνω των 65, που, παρά τα θρυλούμενα, δεν ήταν το ισχυρό της χαρτί στις προηγούμενες εκλογές».

Ανάμεσα σε άλλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι εντύπωση προκαλεί πως το 20% των ψηφοφόρων της Χ.Α. δηλώνουν, ισομερώς, είτε κεντροαριστεροί είτε κεντροδεξιοί. Ποιοι είναι αυτοί οι ψηφοφόροι λοιπόν; Δεν παύω να αναρωτιέμαι αν όντως οι γριούλες του κέντρου που δεν μπορούν να κάνουν βήμα πλέον έξω από το σπίτι τους στα Πατήσια ρίχνουν Χρυσή Αυγή δαγκωτό. Ή μήπως οι οργισμένοι ενήλικες των Βορείων Προαστίων που βλέπουν τα κεκτημένα τους να χάνονται και τους «μαυριδερούς», όπως συχνά τους αποκαλούν, να αυξάνονται πληθυσμιακά, είναι και αυτοί ανάμεσά τους. Ομολογώ ότι τρομάζω και με τα δύο σενάρια. Τρομάζω όταν βλέπω τη θεία μου και τις φίλες της να βαδίζουν ιδεολογικά προς την ακροδεξιά, μετρώντας τους Πακιστανούς που κατοικούν στο διπλανό διαμέρισμα, αλλά και όταν ακούω συζητήσεις ανάμεσα σε δήθεν μορφωμένους και πολυταξιδεμένους άνδρες περί «εκκαθάρισης του κέντρου», και «ελληνικού αίματος». Και αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν ξεχωρίζουν πλέον από τα ξυρισμένα τους κεφάλια, δεν φοράνε μαύρα ρούχα και δεν κρατούν ελληνικές σημαίες. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας σαν απλοί πολίτες. Δεν λένε σε κανέναν ότι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, και δεν προδίδονται εύκολα. Την κατάλληλη όμως στιγμή θα κάνουν το σχόλιό τους, και θα αφήσουν ένα υπονοούμενο για να αναρωτηθούμε απλά αν όντως έχουμε περάσει στην άλλη όχθη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καρπός τους έχει γίνει πλέον κτήμα όλων.


Της Μαρίας Πασχαλίδου

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η χώρα πτώχευσε επίσημα


Η προχθεσινή ημερομηνία, η 23η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στις «σελίδες» της ιστορίας της χώρας με τα πιο μαύρα γράμματα καθώς η Ελλάδα μπορεί να λέει ότι πτώχευσε και επίσημα.


Αυτό συνηγορεί η απόφαση των Συγκλήτων, για κλείσιμο των δύο μεγαλυτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Η απόφαση αυτή των Συγκλήτων, των δυο μεγαλύτερων και ιστορικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, αποτελεί καίρια «μαχαιριά» στην πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας και εφάρμοσαν λανθασμένα και χωρίς παρεκκλίσεις (διαπραγματεύσεις) οι κυβερνήσεις της χώρας από το 2010 έως και σήμερα.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, χωρίς χρόνο, χωρίς κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε στις επιταγές της τρόικα που ζητά εξορθολογισμό τους κράτους σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικά κριτήριο. Η εφαρμογή της διαθεσιμότητας, σε όλο τον δημόσιο τομέα, γίνεται κυριολεκτικά στο «πάρα πέντε» χωρίς κανένα ουσιαστικά σχεδιασμένο και – δυστυχώς – με κλειστά μάτια.

Η κατάρρευση όμως της δημόσιας παιδείας, μετά και την κατάρρευση του συστήματος της δημόσιας υγείας ουσιαστικά συνηγορούν την πραγματική και ουσιαστικά πτώχευση του κράτους με την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να έχουν «εστιάσει» στο πλεόνασμα αδιαφορώντας επί του παρόντος για οτιδήποτε άλλο. Και βεβαίως μέσα σε όλα αυτά το «τέρας» της ανεργίας συνεχίζει να καταβροχθίζει τους πολίτες της χώρας οι οποίοι μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον επιλέγουν το εξωτερικό ως έσχατη λύση για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους.


Tου Γιάννη Διονάτου

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η αλήθεια πίσω από τους αριθμούς


Ο κύριος και η κυρία έχουν εξοχικό κάπου στα βόρεια της Αττικής. Αρχές Ιουλίου, πήγαν ένα Σάββατο να το ετοιμάσουν για τις διακοπές τους. Το βρήκαν ανοιγμένο. Κάποιοι Πακιστανοί είχαν εγκατασταθεί εκεί από τον χειμώνα. Ο κύριος εξήγησε ποιος είναι και τους ζήτησε να φύγουν. Αρνήθηκαν. «Έχουμε κάνει κατάληψη», δήλωσαν. Ο κύριος πήγε στην αστυνομία. Ένα περιπολικό στάλθηκε. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους Πακιστανούς να φύγουν. Και πάλι, αρνήθηκαν. Οι αστυνομικοί πρότειναν στον κύριο και την κυρία να καταθέσουν μήνυση κι έφυγαν άπρακτοι. Ο κύριος και η κυρία δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τη λύση βρήκε κάποιος γείτονας:
«Καλέστε τη Χρυσή Αυγή», τους είπε.
Την κάλεσαν. Πλάκωσε μια ομάδα φουσκωτών και ανέλαβε δράση. Οι Πακιστανοί όπου φύγει, φύγει. Ο κύριος ευχαρίστησε αλλά οι φουσκωτοί του ζήτησαν λίγο χρόνο ακόμα. Φυσικά και τον παραχώρησε. Απορημένος, τους είδε να βγάζουν στον δρόμο όλα τα έπιπλά τους και να τα απολυμαίνουν. Όταν τέλειωσαν, σκλαβωμένος τους ρώτησε:
«Τι σας οφείλω;»
«Τίποτα», του απάντησαν: «Απλά, στις επόμενες εκλογές, ψηφίστε Χρυσή Αυγή».
Φυσικά και θα τους ψηφίσει. Και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν μετράει;
Σε δημοσκόπηση, το 77,7% δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή «έχει σχέση με το φονικό». Όμως, ένα 13,5% θεωρεί ότι «δεν έχει σχέση». Κι ένα 8,8% απαντά «δεν ξέρω/δεν απαντώ» που κατά κανόνα σημαίνει «σιγά μη σας πω τη γνώμη μου, κόντρα στο ρεύμα». Μα, θα ψηφίσει μια εγκληματική οργάνωση;
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση:
«Το 47,5% θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι φασιστική οργάνωση και το 30,7% εγκληματική οργάνωση που δρα με το προκάλυμμα ενός πολιτικού κόμματος. Όμως, το 16,9% πιστεύει ότι είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα». Και η «ωραία Αγγελική» συνέλαβε τον φονιά, λέγοντας «ε, όχι και μαχαίρι». Αυτό ήταν η ειδοποιός διαφορά που επέβαλε τη σύλληψη. Όχι κάτι άλλο.
Λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές, στις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του μάρκου έδειχνε ότι μένει εκτός Βουλής αλλά οι δημοσκόποι υπέθεταν ότι πολλοί ψηφοφόροι απλά έκρυβαν ότι θα το ψηφίσουν. Παρά το γεγονός ότι το κόμμα αυτό έμεινε απέξω, αποδείχτηκε ότι σωστά υπέθεταν. Το κόμμα του μάρκου έμεινε εκτός Βουλής για ελάχιστες ψήφους.
Στην Ελλάδα, μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι, οι δημοσκόποι και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν ότι «η Χρυσή Αυγή έπεσε». Πέρα από το αντιεπιστημονικό του πράγματος (το να διενεργείς δημοσκόπηση σε περίοδο συναισθηματικής φόρτισης για θέμα που θα απαντηθεί έπειτα από τουλάχιστον ένα εξάμηνο), υπάρχει και η αλήθεια των αριθμών:
Τα «δεν ξέρω/δεν απαντώ» αυξήθηκαν περίπου όσο μειώθηκαν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Απλά, κάποιοι ντράπηκαν να πουν ότι θα την ψηφίσουν. Κι όσο η αντιμετώπισή της από το «συνταγματικό τόξο» εξακολουθεί να είναι αυτή που βλέπουμε (περιστασιακή και περιπτωσιολογική), τόσο θα χύνεται νερό στον μύλο της. Κι όσο συγκυβέρνηση και λοιπά κόμματα θεωρούν τον λαό κορόιδο που καταπίνει ό,τι κι αν του σερβίρουν, τόσο «οι άνδρες με τα μαύρα» θα κερδίζουν το παιχνίδι.
Να θυμίσω:
Στα 1930, μετά το κραχ στη Γουόλ Στριτ, οι άνεργοι στη Γερμανία έφταναν τους 3.700.000 και η χιτλερική προπαγάνδα εξασφάλιζε 107 ναζιστές στη Βουλή. Κι έβαζε τις βάσεις για την εξόντωση των Εβραίων, στους οποίους φορτώθηκε η αιτία της οικονομικής κρίσης. Τα βίαια σε βάρος τους επεισόδια πλήθαιναν τόσο πολύ, ώστε, στις 28 Μαρτίου 1931, η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα με το οποίο κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της χώρας, όπου σημειωνόταν ανεξέλεγκτη και αιματηρή δράση των ναζί κατά των Εβραίων.
Στις εκλογές του Μαρτίου 1933, δυο μόλις χρόνια μετά τα κυβερνητικά μέτρα κατά των ναζί, ο Χίτλερ πήρε 44% των ψήφων, που, μαζί με το 8% των εθνικιστικών κομμάτων, του έδωσε την πολυπόθητη εξουσία.
Και, στη Γερμανία του μεσοπολέμου δεν υπήρχε κυβέρνηση που διακήρυσσε ότι θα έχει «πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ χρωστούσε και της Μιχαλούς. Ούτε υπουργός Οικονομικών που δήλωνε ότι «δεν θα παρθούν νέα μέτρα», με τον συνάδελφό του Εργασίας, για παράδειγμα, να εξηγεί ότι οι επικουρικές συντάξεις «θα κοπούν αλλά όχι πολύ» και να πανηγυρίζει επειδή κάποιον μήνα η επίσημη ανεργία υποχώρησε μερικά δέκατα της μονάδας. Για να μείνουμε στα πολύ απλά. Να θυμίσω, ακόμα, ότι τον Ιούνιο 1996, ως πρόεδρος, ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ αποδεχόταν τον αρχηγό του Κόμματος της Ευημερίας, Νετσμετίν Ερμπακάν, ως τον πρώτο ισλαμιστή πρωθυπουργό της Τουρκίας σε κυβέρνηση συνασπισμού με το συντηρητικό κόμμα της Τανσού Τσιλέρ. Έπεσαν τον Ιούνιο 1997. Το κόμμα της Ευημερίας «καταργήθηκε» δικαστικά. Όμως, τον Νοέμβριο του 2002, μόλις πέντε χρόνια μετά, τα ηνία της Τουρκίας ανέλαβε ο επίσης ισλαμιστής Ταγίπ Ερντογάν, αν και ο ίδιος δεν ήταν καν βουλευτής, καθώς βρισκόταν «υπό συνταγματική απαγόρευση».
Όταν ο Λένιν διακήρυσσε ότι «οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά: όσο τα χτυπάς, τόσο πιο βαθιά μπήγονται», δεν εννοούσε μόνο τον κομμουνισμό.
Του Κάρολου Μπρούσαλη

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

5 Μύθοι

Μύθος 1ος : «Οι Έλληνες εδώ και 3 δεκαετίες ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους και με επίπεδο διαβίωσης πάνω από αυτό που δικαιούνταν με βάση την εργασία τους»

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να καταδειχθεί πόσο έωλο είναι το συγκεκριμένο....
επιχείρημα.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι… Σύμφωνα με τις επίσημες απολογιστικές εκθέσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου μόνο την εξαετία 2004-2010 το Ελληνικό Κράτος πλήρωσε σε τόκους και χρεολύσια 366 δις. ευρώ.

Παρ όλα αυτά, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού για το 2012, το υπ. Οικονομικών υπολόγιζε ότι για το τέλος του 2011 το χρέος του Ελληνικού Κράτους θα έκλεινε περίπου στα 365 δις. ευρώ.

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι οι Έλληνες με την εργασία τους όχι μόνο έχουν ξεπληρώσει το χρέος του Ελληνικού Κράτους δύο και τρεις φορές, αλλά ακόμη περισσότερο έχουν ξεπληρώσει δυο και τρεις φορές ένα χρέος που δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι.

Και έχω δικαίωμα να υποστηρίζω ότι δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι, διότι έχει αποδειχθεί πια περίτρανα ότι τα λεφτά που δανειζόταν επί δεκαετίες το Ελληνικό Κράτος στο όνομα του Ελληνικού Λαού, πήγαν σε υπερκοστολογημένα δημόσια έργα, υπερκοστολογημένα υποβρύχια, υπερκοστολογημένα λεωφορεία, υπερκοστολογημένα bonus σε διευθυντικά στελέχη, υπερκοστολογημένα ταξίδια και γραφεία.

Μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι αυτή η υπερκοστολόγηση και η κακή διαχείριση, σε πολλές περιπτώσεις (αν όχι σε όλες…), δεν έγινε λόγω βλακείας ή λόγω «ανοιχτοχεριάς», αλλά με δόλο, για να πάρει ο εκάστοτε υπουργός τη μίζα του.

Στο Κίνημα των Πλατειών το 2011, σε αυτό το φοβερό κίνημα που θα μείνει στην Ιστορία, ακούστηκε, μεταξύ άλλων, ένα σύνθημα που έχει να μας πει πολλά: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!».

Δεν μπορεί σήμερα, λοιπόν, να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης… 

Μύθος 2ος : «Οι ιδιωτικοποιήσεις φέρνουν ανάπτυξη»

Για να εξετάσουμε με επιστημονικό τρόπο την ορθότητα αυτής της πολιτικής πρότασης, ας αφήσουμε κατά μέρος την ιδεολογική του ταυτότητα ο καθένας. Ας μην πω εγώ: «είμαι δεξιός, άρα πρέπει να είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων»… Ας μην πεις κι εσύ: «είμαι κομμουνιστής, άρα πρέπει να είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων».

Καταρχάς, ιδιωτικοποιήσεις έχουν εφαρμοστεί σε πάρα πολλές χώρες τα τελευταία 40 χρόνια. Και σε «αναπτυγμένες» χώρες (όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία) και σε λεγόμενες «αναπτυσσόμενες» χώρες (όπως η Αργεντινή και η Βολιβία).

Τι δείχνουν τα στοιχεία;

Ότι η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη μετά τις ιδιωτικοποιήσεις!


Σε κάθε ιδιωτικοποίηση ακολουθείται το ίδιο μοτίβο: Μια Μεγάλη Κρατική Εταιρεία (π.χ. Ηλεκτρισμού) χαρακτηρίζεται από αναξιοκρατία, διαφθορά και αναποτελεσματικότητα. Η Κυβέρνηση, η οποία φέρει την ευθύνη για το ότι η Μεγάλη Κρατική Εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στον κοινωνικό της ρόλο, αποφασίζει να την πουλήσει σε μια μεγάλη πολυεθνική. Όλοι περιμένουν να επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες τους για μια εταιρεία σύγχρονη, δημοκρατική, αξιοκρατική και αποτελεσματική. Αντί γι αυτό, η πολυεθνική κυριολεκτικά ξεζουμίζει την Μεγάλη Κρατική Εταιρεία ως πηγή άμεσου και εύκολου κέρδους, κερδοσκοπεί ενάντια στις ανάγκες των πολιτών που κάλυπτε η Μεγάλη Κρατική Εταιρεία (π.χ. επιβάλλοντας πολύ υψηλά τιμολόγια) και την παρατάει μισο-διαλυμένη και γεμάτη χρέη για να την πάρει πάλι το κράτος να την ξαναστήσει στα πόδια της με λεφτά των φορολογουμένων πολιτών και να ακολουθήσει στο μέλλον ένας νέος γύρος λεηλασίας.

Αυτό έρχεται στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη ανάπτυξη;

Μάλιστα, είναι απίστευτο το γεγονός πως οι Γερμανοί, την ώρα που ζητάνε την ιδιωτικοποίηση των …πάντων στην Ελλάδα, την ίδια ώρα στη Γερμανία με μεθοδικό και μακροχρόνιο αγώνα επιδιώκουν, και φαίνεται να επιτυγχάνουν, την επανακρατικοποίηση των παραγωγικών μονάδων και των δικτύων διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Τελικά, όπως δείχνει η σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δεν οδηγεί σ’ ένα «μικρότερο κράτος», αλλά σ’ ένα ακόμη πιο διογκωμένο, παρασιτικό, αυταρχικό και διεφθαρμένο κράτος, του οποίου η μόνη λειτουργία είναι να συντηρεί με κάθε τρόπο την κρατικοδίαιτη επιχειρηματική κερδοσκοπία!

Μύθος 3ος : «Το χρέος είναι βιώσιμο»

Την Ελλάδα την έχουν ήδη οδηγήσει στην ουσιαστική χρεοκοπία αυτοί που την κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια, για να μην πάμε και πιο πίσω…

Η ουσιαστική χρεοκοπία είναι οριστική και αμετάκλητη. Τυπικά και λογιστικά μόνο προσπαθούν, τα ξένα αφεντικά και οι ντόπιοι υπηρέτες τους, να παρουσιάζουν το χρέος βιώσιμο ώστε να συνεχίζουν να αποσπούν πληρωμές σε χρήμα ή σε είδος, μέχρι να μην έχει μείνει τίποτα. Μέχρι η πατρίδα μας να καταντήσει ερήμου τόπος!

Με αυτή την έννοια, το χρέος δεν είναι βιώσιμο και η επόμενη πραγματική Ελληνική Δημοκρατία, η οποία θα διαδεχθεί το σημερινό ημι-παράνομο καθεστώς που μας εξουσιάζει, οφείλει να κηρύξει την επίσημη πτώχευση της χώρας, να κηρύξει στάση πληρωμών προς το εξωτερικό και στο εσωτερικό να βάλει ως πρώτο στόχο την ικανοποίηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών για σίτιση, στέγαση, Παιδεία, Υγεία και αξιοπρεπή διαβίωση.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουμε ότι μας χρεοκόπησαν, τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας ως Ελληνικός Λαός και θα βγάλουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία!

Μύθος 4ος : «Εθνικό νόμισμα ή ευρώ, δεν έχει σημασία ή τελοσπάντων δεν είναι το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα»

Οι ντόπιοι δήμιοι των ξένων τοκογλύφων μας λένε ότι προκειμένου να διασωθεί το ευρώ δεν τους νοιάζει κι αν χαθεί η χώρα με τον λαό της πρώτο. Το μόνο που θα μπορούσε κάποιος να σχολιάσει είναι πως τουλάχιστον αυτοί είναι ειλικρινείς!

Πολύ πιο επικίνδυνη είναι η αντίληψη ότι το δίλημμα για το νόμισμα, εκείνο που καθορίζει σε τελική ανάλυση αν επιλέγουμε την υποδούλωση ή την ελευθερία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας απασχολεί!

Σε όσους ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, θα ήθελα να θέσω 2 ζητήματα:

Πρώτον, είναι γενικά παραδεκτό πως η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είχε καθοριστική επίδραση στον εκτροχιασμό του Ελληνικού Χρέους, σε γενικές γραμμές λόγω της απώλειας ανταγωνιστικότητας της χώρας μας και των υπολοίπων χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου προς όφελος του Ευρωπαϊκού Βορρά και ιδίως της Γερμανίας. «Τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα του Βορρά», όπως παραδέχονται πια και οι ίδιοι οι Γερμανοί. Μάλιστα, οι πιο διορατικοί οικονομολόγοι της πιάτσας λένε ότι ακόμη και αν διαγραφόταν σήμερα όλο το Ελληνικό Χρέος σε 10 χρόνια θα είχε φτάσει πάλι στα ίδια δυσθεώρητα ύψη λόγω της ίδιας της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης.

Δεύτερον, αυτοί που μιλάνε για μια άλλη πορεία της χώρας με ανάπτυξη και ευημερία, εντός όμως ευρώ, μιλάνε επίσης για κατάργηση του μνημονίου και για διαγραφή τουλάχιστον ενός μέρους του χρέους. Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα μετά την κατάργηση του μνημονίου που θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι για την ανάπτυξη. Οι Ευρωπαίοι δεν θα σε ξαναδανείσουν, τουλάχιστον για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, και η Ελληνική οικονομία θα συνεχίζει να βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση. Το να «κόψεις», λοιπόν, Εθνικό Νόμισμα, ώστε να χρηματοδοτήσεις την ανάπτυξη της οικονομίας και να προστατέψεις τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, θα είναι μονόδρομος. Εκτός αν έχει κανένας στην άκρη του μυαλού του να μας υποδουλώσει σε άλλα αφεντικά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού… Και ποια θα είναι η διαφορά για τον Ελληνικό Λαό;

Ακόμη περισσότερο, το Εθνικό Νόμισμα είναι ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί η κυκλοφορία χρήματος με βάση τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της εργασίας. Μόνο με Εθνικό Νόμισμα μπορεί να επενδύσει μια οικονομία στην ζωντανή εργασία, να ενισχύσει την αγοραστική δύναμη του μισθού, να χρηματοδοτήσει χωρίς χρέος επενδύσεις πρωτίστως στην παραγωγή και να θέσει υπό κοινωνικό έλεγχο το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει με το ευρώ.

Μύθος 5ος : «Δεν υπάρχει πατριωτικό καθήκον, παρά μόνο ταξικό»

Σε κάθε κρίσιμη καμπή της Ιστορίας ενός Τόπου εμφανίζονται κάποιοι «χρήσιμοι ηλίθιοι»…

Έτσι, αυτό το επιχείρημα που «ρίχνει νερό στο μύλο» του Ξενοκίνητου - Ανθελληνικού Καθεστώτος δεν το ακούμε ούτε από τον Πρετεντέρη, ούτε από τον Παπαδημητρίου, αλλά από πολιτικούς χώρους που τουλάχιστον στα λόγια φαίνεται να επιθυμούν την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης!

Τι σημαίνει πατριωτικό και τι ταξικό καθήκον; Είναι δύο εντελώς ξεχωριστά πράγματα; Είναι μάλιστα και αντιπαραθετικά, όπως διατείνονται κάποιοι;

Αυτό που δεν μπορεί να αρνηθεί κανένας, ανεξάρτητα από την ιδεολογία του, είναι πως χωρίς εθνική ελευθερία και χωρίς δημοκρατία, κανένας λαός στην Ιστορία της Ανθρωπότητας δεν συγκρότησε πολιτικό κίνημα ικανό να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, και μάλιστα με προοδευτικό πρόσημο. Ό,τι ελπιδοφόρο γέννησε η Ανθρωπότητα στην πολιτική, στον πολιτισμό, στα γράμματα, στις επιστήμες και στις τέχνες, το γέννησε σε συνθήκες Ελευθερίας και Δημοκρατίας. Με αυτή την έννοια, ο αγωνιστής του Λαού οφείλει πρώτα και κύρια να είναι Πατριώτης και Δημοκράτης!

Θα μπορούσα να μακρηγορήσω απαντώντας σε ερωτήματα όπως «ποιον συμφέρει η ανάδειξη του έθνους σε μια έννοια ανεξάρτητη από τη συγκρότηση του λαού σε τάξη;» ή «ποιον συμφέρει η προπαγάνδα περί ύπαρξης δύο εθνών σε κάθε τόπο;», αλλά καλύτερα να αφήσω τον Άρη, τον μόνο αγωνιστή που αναγνώρισε ο Ελληνικός Λαός ως Καπετάνιο και που σφράγισε με το αίμα του την ανιδιοτέλειά του ως Αγωνιστή του Ελληνικού Λαού να μας εξηγήσει ο ίδιος τη σχέση πατριωτικού και ταξικού καθήκοντος:

«Μας κατηγορούν ότι θέμε να καταργήσουμε τα σύνορα και να διαλύσουμε το κράτος. Μα το κράτος εμείς το φτιάχνουμε σήμερα, γιατί δεν υπήρξε, μια που αυτοί οι ίδιοι το είχανε διαλύσει. Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους. Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε. Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ; Όταν έξαφνα στα 1929-31 το κράτος ζήτησε, λόγω της οικονομικής κρίσης πού μάστιζε τότε τη χώρα μας να κατεβάσουν οι ξένοι ομολογιούχοι το ποσοστό που πληρώναμε σε τοκοχρεολύσια, οι Άγγλοι δέχτηκαν να το μειώσουν σε 35%, αλλά οι Έλληνες ομολογιούχοι αρνήθηκαν. Να λοιπόν, ποιος είναι ο πατριωτισμός τους! Αυτός φτάνει μέχρι το σημείο που δεν θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα. Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι που μας κατηγορούν ότι επιδιώκουμε την κατάργηση των συνόρων και την διάλυση του κράτους, αυτοί τα ξεπουλάνε αυτά στην πρώτη ευκαιρία.»

Του Θανάση Ασημακόπουλου

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Άκου φασιστάκο…


Το εξώφυλλο του Πρώτου θέματος ήταν στημένο – εδώ και χρόνια
Οι παλιοί αποικιοκράτες συνήθιζαν να κρεμάνε τα κεφάλια των θηραμάτων τους στο σαλόνι του σπιτιού τους.
Οι δωσίλογοι συνεργάτες των Γερμανών κυκλοφορούσαν με τα κομμένα κεφάλια των Ελλήνων αντιστασιακών από χωριό σε χωριό.
Ο Θέμος Αναστασιάδης «κρέμασε» το πτώμα του Παύλου Φύσσα στο εξώφυλλο του Πρώτου Θέματος.
Την περίμενε για καιρό αυτή την ημέρα.
Από τότε που έστηνε ψεύτικα ρεπορτάζ, για να παρουσιάσει τους δολοφόνους του Μιχαλολιάκου σαν καλά παιδιά που βοηθάνε τις γιαγιούλες να παίρνουν χρήματα από το ΑΤΜ.
Από τότε που έριξε όλο το βάρος της εκπομπής του για να εξανθρωπίσει τον Καιάδα.
Και πιο παλιά. Όταν προσποιούνταν τον αναλυτή στις σελίδες του Βήματος, καταχειροκροτούμενος από τους αυλικούς του Λαμπράκη.
Και ακόμη πιο παλιά, όταν έφτυνε τα ηλίθια, ρατσιστικά ανέκδοτά του στην πίσω σελίδα της Ελευθεροτυπίας. Δεν τον έδιωχνε τότε ο διευθυντής της. Πούλαγε φύλλα πάνω στα πτώματα των Αλβανών που πέθαιναν από ρατσιστικές επιθέσεις και εργατικά ατυχήματα στα εργοτάξια των ολυμπιακών αγώνων. Η πρώτη σελίδα έγραφε «Αθήναζε» και η τελευταία «Μαύρη Τρύπα».
Και όλο κάτι αντιφασιστικά «τσογλάνια» να του πετάνε γιαούρτια. Ήξερε όμως ότι μια ημέρα θα έπαιρνε την εκδίκησή του. Θα έβαζε πρωτοσέλιδο το πτώμα ενός από αυτούς που τον ταπείνωναν με τη λεβεντιά τους σε κάθε τους βήμα. Τους μικρούς ανώνυμους ήρωες που έφτυναν τον πολιτισμό του. Που σιχαίνονταν όλους όσοι πέρασαν από τις εκπομπές του.
Ο Θέμος Αναστασιάδης βέβαια δεν είναι ένας τόσο διαφορετικός Έλληνας. Είναι το πρόσωπο μιας υπαρκτής Ελλάδας. Αυτής που ψήφισε Χρυσή Αυγή. Της Ελλάδας που δεν ταυτίστηκε ποτέ με τον Προμηθέα αλλά με το Κράτος και τη Βία, που έδεσαν το σώμα του Τιτάνα στον Καύκασο. Της Ελλάδας που έβγαλε τον Εφιάλτη αλλά και τον Κοτζαμάνη, τον Τσολάκογλου αλλά και τον Μπάμπαλη – είναι η φάρσα μιας ιστορίας που επαναλαμβάνεται.
Και η εφημερίδα του όμως δεν είναι μια τυχαία εφημερίδα. Εδώ και χρόνια ύφαινε κάθε βδομάδα τον ιστό του life-style ναζισμού στην Ελλάδα, πάντα με την εβδομαδιαία συνδρομή των αναγνωστών της. Με μερικά ευρώ μπορούσες να εξασφαλίσεις ότι το νεοναζιστικό παραλήρημα θα συνεχιζόταν και την επόμενη εβδομάδα. Και πάνω από 100.000 συμπολίτες μας το έκαναν κάθε εβδομάδα.Την πλήρωσαν ακριβά αυτή τη δολοφονία και τη δικαιούνται.
Και ο τίτλος τους δικαιώνει: Δεν ξεχνώ τον φασισμό. Δεν τον ξέχασαν ποτέ. Ήταν πάντα μέσα τους.
Μόνο που πρέπει να θυμάστε ότι οι φωτογραφίες που γράφουν ιστορία είναι πολλές. Υπάρχουν φωτογραφίες από το πτώμα του Παύλου Φύσσα, και του Άρη Βελουχιώτη και του Τσε Γκεβάρα. Υπάρχει όμως και η φωτογραφία του Μουσολίνι κρεμασμένου ανάποδα στο Μιλάνο.
Του Αρη Χατζηστεφάνου

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ας αρχίσει να λέει την αλήθεια ο πρωθυπουργός


Πολύ ωραία τα είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην ημερίδα τής «Herald Tribune» και της «Καθημερινής»: «Μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του λαού αν συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και επαληθεύσουμε τις ελπίδες του». Εντάξει, θα ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα αν χρησιμοποιούσε τη φράση «να αρχίσουμε να λέμε την αλήθεια» αντί της φράσης «να συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια», αλλά ας είναι. Δεν θα τα χαλάσουμε σ’ αυτό. Ας μας πει λοιπόν την αλήθεια για ορισμένα από τα ερωτήματα που βασανίζουν πολλούς πολίτες:
- Ως υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, και ενώ είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα σημάδια της κρίσης, μας διαβεβαίωνε ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή βάση και θα αντέξει στους κλυδωνισμούς. Το πίστευε πραγματικά ή έλεγε ψέματα;
- Τέσσερα (αν δεν με απατά η μνήμη μου) Ζάππεια διοργάνωσε για να κατασκευάσει το «άλλο μείγμα» πολιτικής που θα εφάρμοζε αυτός, όταν θα ερχόταν στα πράγματα. Πού βρίσκεται το περίφημο μείγμα;
- Πότε είχε τη σωστή γραμμή για την αντιμετώπιση της κρίσης: τότε που ήταν αντιμνημονιακός ή αργότερα που μπήκε στην κυβέρνηση για να υλοποιήσει τα μνημόνια;
- Εχει δεσμευτεί ότι θα ζητήσει να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διερευνηθεί το πώς και το γιατί μπήκαμε στα μνημόνια. Υπάρχει κάτι επ’ αυτού;
- Επειδή έχουμε μπερδευτεί με το ποσοστό της ανεργίας, μήπως θα μπορούσε να μας πει με ποιο μέγεθος συμφωνεί ο ίδιος; Με το 28% που δίνουν το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η ΕΛΣΤΑΤ και οι διεθνείς οργανισμοί ή με τα νούμερα που δίνουν ο υπουργός Οικονομικών και ο υπουργός Εργασίας;
- Ποιος διώχνει τις επενδύσεις από την Ελλάδα; Ο ΣΥΡΙΖΑ (εύκολη απάντηση γι’ αυτόν) επειδή υποστηρίζει ότι θα εξεταστεί η νομιμότητα των συμφωνιών; Η μήπως η κυβέρνηση του, που δεν κάνει τίποτε για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την άρση των καθυστερήσεων στην έκδοση αδειών; Αλλά και όταν προσπαθεί να κάνει κάτι, μας προκύπτει ένας Σταυρίδης που ήταν δική της επιλογή. Λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Σταυρίδηδες αποθαρρύνουν τους υποψήφιους επενδυτές;
- Εχει κανένα νέο από τους φίλους του στη Γερμανία για τη διαβόητη λίστα Χριστοφοράκου; Τι απαντά στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ότι το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης είναι εκβιάσιμο επειδή βαριά ονόματα φιγουράρουν στη συγκεκριμένη λίστα, την οποία έχουν στα χέρια τους οι Γερμανοί;
- Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ – εννοώ για το αν έχει εισπραχθεί από το ελληνικό Δημόσιο έστω και ένα ευρώ; Ή μήπως όλη η πρεμούρα του ήταν για το πώς θα διασωθεί ο εταίρος του στην κυβέρνηση Ευάγγ.Βενιζέλος
- Πολύ σωστά επισημαίνει ότι «ο εξτρεμισμός πολώνει την κοινωνία, αποτρέπει κάθε δημοκρατικό συμβιβασμό, υπονομεύει την ενότητα και την ελευθερία ταυτόχρονα, τη δημόσια τάξη και το κράτος δικαίου». Να αγιάσει το στόμα του! Μήπως μπορεί να μας πει ποια ζημιά προκαλούν στη δημοκρατία: 
Ο περιορισμός του Κοινοβουλίου σε διακοσμητικό ρόλο; Η λειτουργία της κυβέρνησης με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και πολιτικές επιστρατεύσεις; Η συστηματική απουσία του από τις συζητήσεις στη Βουλή; Η ανυπαρξία του υπουργικού συμβουλίου; Οι εκβιασμοί στους βουλευτές της συμπολίτευσης «ή ψηφίζετε ή πάμε σε εκλογές»; Η θεωρία ότι η πολιτική του είναι μονόδρομος και οποιαδήποτε άλλη πρόταση θα φέρει την καταστροφή; Το να καταγγέλλει κάθε κινητοποίηση ως λαϊκιστική, κομματικά υποκινούμενη, συντεχνιακή και επικίνδυνη για το μέλλον της πατρίδας;
Του Τάσου Παππά

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

"Φοβάσαι"

Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί.

Θουκυδίδης

Φοβάσαι  τον ήχο του τηλεφώνου ,,δεν το σηκώνεις ..από τη τράπεζα θα είναι....
Φοβάσαι   ..κλειδώνεις το ρολόι της ΔΕΗ ..μέχρι τον εκατοστό διακανονισμό
Φοβάσαι ..τον άγνωστο που βλέπεις από το  θυροτηλέφωνο ..δεν απαντάς 
Φοβάσαι..να κοιτάξεις το ψυγείο ..είναι άδειο πάλι
Φοβάσαι..τις ερωτήσεις των παιδιών σου  < πότε θα ψωνίσεις μαμά ; >
Φοβάσαι ..την κάθε ημέρα που ξημερώνει .. 
Φοβάσαι ..αυτά που βλέπεις  στη τηλεόραση ..τα ΜΑΤ χτυπάνε..εσύ δεν είσαι γι αυτά..
Φοβάσαι ..αυτούς που κουνάνε το δάχτυλο ..και λένε εμείς φταίμε  εσύ θα πληρώσεις
Φοβάσαι ..να αναπνεύσεις ..φοβάσαι να ζήσεις ..φοβάσαι να αντιδράσεις


Ο στόχος δεν είναι μόνο τα χρήματά σου
είναι το σπίτι σου η οικογένειά σου
η αξιοπρέπεια σου ..ΕΣΥ

Κανείς  δεν σου είπε ..πως αυτοί ..φοβούνται πιό πολύ από σένα ;
από σένα ζουν δεν το ξέρεις ;  το δικό σου αίμα πίνουν για να στέκονται όρθιοι ..και να σε εξουσιάζουν !!
Χωρίς εσένα  , χωρίς το φόβο σου , είναι μικρά κι ασήμαντα ανθρωπάκια ... 
Διώξε το φόβο ..πάρε τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου 
στα δικά χέρια 

ΜΠΟΡΕΙΣ


Από το pleysis.blogspot

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΕΡΤ


Πρόβλεψη Κάλχα: ''Σε λίγες μέρες τα ταμειακά αποθέματα θα αρκούν μέχρι τον Οκτώβρη''

Την επόμενη Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα η τρόικα. Αν πιστέψει, βέβαια κανείς τον πρωθυπουργό και τον Στουρνάρα, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα μιας δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα. Τα παιδιά απλά έρχονται, για να χαρούν το αττικό φθινόπωρο!

Βέβαια, δεν έχω πάθει ακόμα αλτσχάϊμερ, και θυμάμαι τον Ιούλιο, την τρόικα να διαμηνύει ότι θα έρθει τον Σεπτέμβριο, και τα μέτρα που θα ζητήσει θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά του Ιουλίου(τότε 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις ζήτησε και πήρε). Τότε έλεγαν, ότι θα θίξουν τα εργασιακά, θα ζητήσουν περαιτέρω μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κόψιμο συντάξεων, κτλ.

Σήμερα ο Σαμαράς, πηγαίνει για λίγες ώρες στις Βρυξέλες, για να ικετέψει να μην μας επιβάλλουν νέα μέτρα, και θα τους απειλήσει, ότι αν ζητηθούν νέα μέτρα, θα πάει σε εκλογές, και από τον Οκτώβρη θα μιλάνε με τον Τσίπρα. Έτσι τουλάχιστον θα διαρρεύσει....

Επειδή όμως ο Σαμαράς είναι καλό παιδί, ήσυχο, πειθήνιο, και έχει στο Υπουργείο Οικονομικών ως υπουργό , έτσι και αλλιώς, εκπρόσωπο τη τρόικας(τον Στουρνάρα), τα νέα μέτρα θα αρχίζουν να σερβίρονται ως "αναδιαρθρώσεις"......Και επειδή, εμείς δεν ήμαστε ηλίθιοι, δεν θα πιστέψουμε ότι πρόκειται περί αναγκαίων "αναδιαρθρώσεων", αλλά για νέα σφαγή, τότε θα μπουν τα "Μεγάλα Μέσα"

Έτσι, η τρόικα τις πρώτες μέρες θα διαμηνύσει στο Mega και το ΣΚΑΙ, ότι αν δεν περάσουν τα νέα μέτρα, δόση δεν θα δούμε ούτε ζωγραφιστή. Η κυβέρνηση, δεν θα επιβεβαιώνει και δεν θα διαψεύδει αρχικώς, οι κυβερνητικοί βουλευτές θα σκίζουν τα ιμάτια τους ότι νέα μέτρα δεν περνούν από την Βουλή. Μετά από 2-3 ημέρες, θα ακούσουμε τον "γκουρού" των Ελληνικών Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να δηλώνει:

"Τα ταμιακά αποθέματα, αρκούν μέχρι τον Οκτώβρη"

"Αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα"

"Πότε σας είπαμε εμείς(η Κυβέρνηση) ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το Ευρώ;"

"Με τα τελευταία μέτρα, επενδυτές από τον Δία και τον Άρη θα τρέξουν να επενδύσουν στην χώρα"
Μία Πρόβλεψη κάνω....

Μετά Τιμής

Ο Μάντης Κάλχας!

Από το Ανεμος Αντίστασης 

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Λίγο πριν την δολοφονία !!!


Πέτρος Γαϊτάνος (θεοφοβούμενος τραγουδιστής): «Μου αρέσει ο τσαμπουκάς της Χρυσής Αυγής»
Βύρων Πολύδωρας (δεξιός καραγκιόζης – ΝΔ): «Βεβαίως συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή» | «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απειλή για τη Δημοκρατία»
Θάνος Τζήμερος (νεοφιλελεύθερος καραγκιόζης – ΔΗΞΑΝ): «Αν η Χρυσή Αυγή είναι το αυγό, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το φίδι.»

Στέφανος Κασιμάτης (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως.»

Παναγιώτης Ψωμιάδης (δεξιός καραγκιόζης – ΝΔ): «Νέα Δημοκρατία και Χρυσή Αυγή είναι αδελφά κόμματα.»

Γιάννης Πλούταρχος (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, αν είναι να μας βγάλει από το αδιέξοδο»

Γιώργος Τράγκας (δημοσιογραφικός λοβιτούρας -όπου φυσάν τα φράγκα): «Έχουν οι έρθει οι άνθρωποι [σ.σ. οι χρυσαυγίτες] όμως σε πλήθος εκπομπών μου και μου έχουν πει ότι δεν είναι ναζιστικό κόμμα, έχουν διαψεύσει όλες τις σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις που επικαλούνται διάφοροι..» | «Εγώ κυρίες και κύριοι αν λάβω υπόψιν μου ότι η ΧΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, πρέπει να πω ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι στην Ελλάδα είναι εκτός συνταγματικού τόξου» 

Μιχάλης Κατσιγέρας (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Το κενό μιας δημοσίας τάξεως για όλους τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει να καλύπτεται στις μαύρες περιοχές των Αθηνών από τους ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής»

Ντόρα Μπακογιάννη (νεοφιλελεύθερη διαπλεκόμενη – ΝΔ): «Εμένα η Χρυσή Αυγή μου φέρεται με το “σεις και με το σας”»

Μπάμπης Παπαδημητρίου (δημοσιογραφικός υπάλληλος του ομίλου Αλαφούζου): «Γιατί όχι μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να τη δεχτούμε να υποστηρίξει μια συντηρητική συμμαχία.» | «Σε τελευταία ανάλυση, ο εθνικισμός δεν είναι ντροπή!»

Νότης Σφακιανάκης (σκυλαδοπόπ τραγουδιστής): «Η Χρυσή Αυγή ουσιαστικά αφυπνίζει αυτό που πρέπει να κάνουμε μόνοι μας. Να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να έρθει να μας βιάσει.»

Ανδρέας Λοβέρδος (πέρα-δώθε πολιτικάντης): «Η Χρυσή Αυγή είναι αυθεντικό κίνημα»

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ανθελληνικά II


Ο «πατριωτισμός και η αγάπη για την ελευθερία των Ελλήνων» συνοψίζεται ως εξής: «Γιατί να αφήσουμε να μας καταστρέψουν οι ξένοι, αφού μπορούμε να καταστραφούμε και μόνοι μας;».

Υπάρχουν «καθαροί Έλληνες», αυτοί που πλένονται συχνά.

Οι Έλληνες δεν είναι εξωγήινοι επειδή κατάγονται από άλλον πλανήτη, οι Έλληνες είναι εξωγήινοι επειδή κατοικούν στον δικό τους πλανήτη.

Είναι εξωφρενικό πόσο μεγάλο είναι το ποσοστό των οπαδών του κομμουνισμού και του σοσιαλισμού σε έναν λαό που δεν έχει την παραμικρή κλίση γι’ αυτά τα καθεστώτα, λόγω αναρχοαυτόνομης φύσης.

Οι Έλληνες εννοούν τον κομμουνισμό/σοσιαλισμό ως εξής: Είμαι μόνιμος κρατικός υπάλληλος, εργάζομαι ελάχιστα ή καθόλου, παίρνω παχυλό μισθό, βγαίνω στη σύνταξη νωρίς, και στέλνω τον λογαριασμό στα υπόλοιπα κορόιδα. (Το εξωφρενικό είναι ότι πολλοί το πέτυχαν αυτό επί καπιταλισμού).

Είναι απίστευτο ότι στη μοναδική χώρα που βρίσκεται ουσιαστικά σε καθεστώς αναρχίας (το Κράτος είναι ανύπαρκτο, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει), υπάρχουν αναρχικές οργανώσεις που φωνάζουν «Κάτω το Κράτος».


Ο Έλληνας κατέχει στην εντέλεια τον νόμο της ζούγκλας, γι’ αυτό είναι ένας αληθινός ζουγκλέρ της επιβίωσης.

Κι ενώ οι αρχαιολογικοί μας χώροι είναι σκουπιδότοποι, τα Μουσεία μας αφύλακτοι στόχοι αρχαιοκάπηλων, διεκδικούμε μετά μανίας την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Επί σειρά δεκαετιών εμείς κάναμε ότι ψηφίζαμε με κίνητρο το συμφέρον της χώρας, κι εκείνοι έκαναν ότι κυβερνούσαν με γνώμονα το κοινό καλό. Μόλις ήρθε η κρίση και αυτή η αμοιβαία απάτη αποκαλύφθηκε, στραφήκαμε όλοι εναντίον όλων αναζητώντας τους βασικούς υπευθύνους στο εξωτερικό!

Επειδή δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στην ανθρωπότητα, έχουμε την απαίτηση να μας πληρώνει μονίμως τον λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Μιλάμε συνεχώς για το πόσο περήφανοι είμαστε για τους προγόνους μας, αντί να φροντίσουμε να κάνουμε περήφανους τους απογόνους μας.

Όντως, «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», βρίσκεται μονίμως σε μια ημιθανή κατάσταση.

Αντί να κοκορευόμαστε ότι εμείς δώσαμε στην ανθρωπότητα τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία, ας παραδεχτούμε ότι πάλι εμείς καταστρέψαμε και τον πολιτισμό και τη Δημοκρατία.

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε πόσο άθλιοι είμαστε, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ οι εκλεκτοί που νομίζουμε ότι είμαστε.

Η Ιστορία δείχνει, δυστυχώς, ότι ένας άσωτος λαός δεν σώζεται με τίποτα.


Του Δημήτρη Χορόσκελη

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Κοτζαμπάσικη Ελληνική ''Ελίτ''

- Οι Έλληνες πατριώτες, ελευθέρωσαν το 1821, μία μικρή αρχικώς γεωγραφική έκταση από τους Τούρκους.

Η κοτζαμπάσικη ελίτ, βρέθηκε ξαφνικά με μία ελεύθερη γεωγραφική έκταση στα χέρια της και χωρίς τους Τούρκους επικυριάρχους πάνω από το κεφάλι της.

- Αυτή την ελεύθερη έκταση, δεν ήξερε τι να την κάνει. Δεν την είδε ως μία απελευθερωμένη πατρίδα αλλά ως ένα έδαφος προς πλήρη λεηλασία, μιας και οι Τούρκοι επικυρίαρχοι εξέλιπαν.

Λεηλατώντας όσο μπορούσε, για να μην έχει εσωτερικές επαναστάσεις, προσδέθηκε σε ξένες δυνάμεις.

- Ομοίως, για να ληστεύει ανενόχλητη για πάντα, φρόντισε να μην δημιουργήσει ποτέ σοβαρή δημόσια διοίκηση. 

- Το γεγονός ότι, δεν είδε αυτό το έδαφος ως απελευθερωμένη πατρίδα, προκύπτει ευθέως από τον τρόπο που "επένδυσε" τα πλούτη εκ της λεηλασίας:
Αρνήθηκε να δημιουργήσει παραγωγική βάση, γιατί αυτό θα την οδηγούσε να προβεί και σε πράξεις προστασίας του εδάφους που κατείχε.
Θα είχε δημιουργηθεί με έναν λόγο, πραγματική αστική τάξη.

- Στο σήμερα, η ίδια κοτζαμπάσικη ελίτ, μιας και δυσκολευόταν να συνεχίσει το εσωτερικό πλιάτσικο, εφηύρε άλλη επιτηδειότητα: Δανείστηκε όσο μπόρεσε, μετέτρεψε όλον τον δημόσιο δανεισμό σε δική της προσωπική περιουσία και στο τέλος τον φόρτωσε όλον στους ώμους των Ελλήνων.

- Σκέφτηκε ότι, και αυτή τη φορά, όπως και τότε επί Οθωμανών, οι νέοι επικυρίαρχοι-δανειστές θα τους χρησιμοποιούσαν ως νέους κοτζαμπάσηδες κατά το ανάλογο της Τουρκοκρατίας και όλα θα συνέχιζαν με τον γνωστό τρόπο.

- Πλην όμως, φευ, οι νέοι επικυρίαρχοι, βασισμένοι στα θεσμικά όργανα της ΕΕ στα οποία συμμετέχει το Ελληνικό κράτος, αντιλήφθηκαν ότι δεν χρειάζεται να μοιρασθούν τον Ελληνικό πλούτο με την εγχώρια κοτζαμπάσική ελίτ. Αντιθέτως, μπορούν ελεύθερα να την στείλουν ομαδικώς στο πτωχοκομείο.

- Όταν το κατανόησε αυτό ο εγχώριος κοτζαμπασισμός, πανικόβλητος, υποχρέωσε τον τότε πρωθυπουργεύοντα, να δηλώσει ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα.

- Φευ και πάλι, οι νέοι επικυρίαρχοι δεν μάσησαν. Έσυραν στο προσκήνιο τις νέες εφεδρείες τους (Παπαδήμος, Σαμαράς, Στουρνάρας και λοιποί) και συνεχίζουν το σχέδιό τους.


Η Ιστορία, μετά από όλα αυτά, ίσως γράψει επιγραμματικά :

"Ποτέ πριν στη ανθρώπινη Ιστορία, μία άρχουσα τάξη, δεν πρόδωσε το έδαφος και τον πληθυσμό της, με τον τρόπο που το έκανε η Ελλαδική".


Όταν ποτέ κατανοήσει η Ελληνική κοινωνία, από πού έρχεται, ποιοι την "κυβερνούν" και που την οδηγούν, ΙΣΩΣ, εξεγερθεί...

Από το ramnusia 

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν είναι φοβερά τα νέα;


Είχα επιτύχει σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ το 2009 και λόγω της τρόικας,ο διορισμός μου μπήκε στο συρτάρι. Τώρα μαθαίνω ότι ξεκίνησαν οι απολύσεις στο δημόσιο. Επιτέλους ανοίγει ο δρόμος της πρόσληψης μου.
Καιρός ήταν να γυρίσει ο τροχός να γα… και ο φτωχός 

Προχτές στη δουλειά προσέλαβαν μια καινούρια κοπέλα στη θέση μιας άλλης που αρνούνταν να υπογράψει τη νέα σύμβαση. Ξέρετε πόσα παίρνει;Πεντακόσια ευρώ και εγώ γαμιέμαι εκεί μέσα δέκα ολόκληρα χρόνια για μόλις 600.
Είναι δικαιοσύνη αυτό;

Το προηγούμενο βράδυ η αστυνομία έσπασε στο ξύλο έναν άστεγο που κοιμόνταν στα σκαλιά της οικοδομής. Εγώ μαλάκας είμαι που πληρώνω ενοίκιο;
Επιτέλους έκοψε η ΔΕΗ το ρεύμα της κωλόγριας του 1ου. 
Εμείς δηλαδή είμαστε τα κορόιδα που στερούμαστε χίλια δυο για να πληρώνουμε τα κερατιάτικα της ΔΕΗ;

Μια γνωστή μου πέρασε στο δήμο με τετράμηνη σύμβαση. Μου εκμυστηρεύτηκε πως έγινε κάποιο λάθος στον ΑΣΕΠ με τα χαρτιά και μάλλον στάθηκε τυχερή. Έκανα αμέσως ένσταση με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη θέση.

Η τράπεζα πήρε το σπίτι του γείτονα. 
Να μένει στους δρόμους όποιος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Mια γυναίκα στο σούπερ μάρκετ έκρυψε ένα βούτυρο κάτω απ το παλτό της. Κατευθείαν ειδοποίησα την ασφάλεια του καταστήματος γιατί δεν είμαι κορόιδο να πληρώνω τους λογαριασμούς μου αντί να κλέβω.

Στη δουλειά θα αντικαταστήσουν 100 εργάτες με ρομπότ. 
Καιρός ήταν να πάρουν πόδι οι αμόρφωτοι λεχρίτες που κάθε λίγο και λιγάκι απειλούσαν με απεργία.

Στη λαϊκή πάντα έπιανε το καλύτερο πόστο και μάζευε τα καλύτερα αποφάγια. Χτες πήγε από τροφική δηλητηρίαση. Το πόστο του από σήμερα ανήκει σε κάποιον άλλο.

Ο σκατόγερος  στον τρίτο επιτέλους ψόφησε. 
Εξακόσια ολόκληρα ευρώ σύνταξη έπερνε  απ’ το κράτος και εγώ νέος άνεργος με όνειρα και μηδέν εισοδήματα.

Με απέλυσαν χτες ύστερα από χρόνια σκληρής εργασίας. Ο γείτονας μου έχει ακόμα δουλειά έστω και κακοπληρωμένη. 
Έριξα φόλα στο κοπρόσκυλο του.

Αγάααααπη σου έχω σπουδαία νέα. Σήμερα στη δουλειά μας ανακοίνωσαν πως ο βασικός μας ανταγωνιστής έβαλε λουκέτο και άφησε 200 εργαζόμενους στο δρόμο. Θα πάρουμε σύντομα το μερίδιό του στην αγορά. 
Δεν είναι φοβερά τα νέα;


Από το αριστερό blog

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Βάλε τον κώλο μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει


Πολιτικώς θα τολμούσα να μας χαρακτηρίσω ως λαό κοπρολάγνων. Η χρήση πολιτικών κοπράνων ως φαίνεται σεξουαλίζει μια μεγάλη μερίδα του λαού. Δεν εξηγείται διαφορετικά η εμμονή μας να αναθέτουμε σε κώλους την διακυβέρνηση της Χώρας. Και αφού ψηφίζουμε κώλους ορθώς τρώμε και τα σκατά στη συνέχεια, και έχουμε φάει πολλά. Και τα τρώμε ησύχως και στωικά.
Ως πότε, διερωτώμαι.
Το “Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά” και το “Εγώ σ’ έχτισα φούρνε μου κι εγώ θα σε χαλάσω”, μου κάνουν κάτι σε παρηγοριά στον άρρωστο. Πρόκειται για εθνικό εθισμό, δεν δικαιολογείται αλλιώς. Πολύ υπομονή κάναμε θαρρώ και ακόμα να καταλάβουμε τα αυτονόητα: Πως η γεμάτη κοιλιά αυτιά δεν έχει…
Αν περιμένουμε με κάποιο μαγικό τρόπο να σωθούμε, δεν θα σωθούμε ποτέ λοιπόν. Χρειαζόμαστε θα έλεγα μια αυτανάφλεξη κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης ώστε να τολμήσουμε να δούμε κατάματα τις επιλογές μας, τα σκατά…
Βάλε τον κώλο μάγειρα, σκατά θα μαγειρέψει λοιπόν, και αυτό είναι το ευκολάκι που κάνουμε για δεκαετίες τώρα. Να απαριθμήσω τους μάγειρες που έζησα και ζω; Ω βεβαίως, με μεγάλη χαρά: Ανδρέας Παπανδρέου, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Σημίτης, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Α. Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αντώνης Σαμαράς.
Ε μα πως, αφού σίγησαν όλοι μίλησαν και οι κώλοι…
Για την χρόνια κωλυσιεργία, επί των πάντων, των αλλεπάλληλων άχρηστων κυβερνήσεων και πάλι φαίνεται πως λησμονήσαμε την λαϊκή σοφία που φωνάζει: “Καράβι που αργεί, σκατά είναι φορτωμένο”.
Πολύ κο-κο και κανένα αβγό… Η Χώρα του “Θα” ποτέ δεν πέθανε…
Και καταντήσαμε σήμερα το συνώνυμο της λέξης κώλος να είναι ο πολιτικός. Και είναι αστείο ένας κώλος να λαμβάνει εκατομμύρια ψήφους, δε νομίζετε;
Είναι γελοίο όλο αυτό και εθνικά ταπεινωτικό, δεν το αντέχω άλλο. Τι κάνανε οι κυβερνήσεις από το 1981 και μετά; Τι πραγματικά κάνανε;
1. Αλλοτρίωσαν συνειδήσεις.
2. Ξεχαρβάλωσαν κάθε μορφή παραγωγικής διαδικασίας.
3. Στήριξαν την Χώρα σε παράλογα δάνεια αδιαφορώντας για τις συνέπειες.
4. Εξευτέλισαν το σύστημα Παιδείας.
5. Συρρίκνωσαν κάθε δαπάνη πάνω στην έρευνα.
6. Μας βομβάρδιζαν με συνεχή ψέματα παρουσιάζοντας μας μια ανθεκτική υγιή οικονομία.
7. Μας πείσανε να ζούμε σε μια φούσκα…
8. Πλούτισαν και δαύτοι και όλο το σκυλολόι τους.
9. Μας εκπαίδευσαν να περιφρονούμε τις ελληνικές αρετές και να υπερτιμούμε τις ξενόφερτες.
10.Καταφέρανε να αποκτήσουμε την χειρότερη φήμη ως λαός.
11. Εφάρμοσαν κατά κύριο λόγο κοντόφθαλμες πολιτικές που μοναδικό στόχο είχαν κάποιο δικό τους όφελος.
12. Σταθήκανε ανάξιοι να εφαρμόσουν κάποια σταθερή εξωτερική μακρόπνοη πολιτική.
13. Καταφέρανε να κινδυνεύουμε το 2100 να μετράμε 2.5 εκ. ψυχές λόγω υπογεννητικότητας.
14. Ξεπουλάνε τώρα καθετί ελληνικό βασισμένοι μόνο πάνω στην ανικανότητα τους να το κάνουν να δουλέψει προσοδοφόρα για το Κράτος.
15. Έβαλαν υποθήκη το μέλλον των παιδιών μας για να ξεπληρώσουν τα κλεμμένα.
16. Και συνεχίζουν, αυτάρεσκα, αλαζονικά, ακόμα και σήμερα να μας ξερνάν στα μούτρα ότι είναι οι μοναδικοί κατάλληλοι για να κυβερνήσουν.
Ε τι να σας πω…
Για όσο βάζετε τους κώλους για μάγειρες σκατά θα μαγειρεύουν, άντε, ζωή σε εμάς…
Από το kostasoutsider.com