Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Βιοκεντρισμός: Μια νέα θεωρία θεωρεί ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος

Φοβόμαστε το θάνατο. Τον φοβόμαστε γιατί βλέπουμε ότι εκείνοι που πεθαίνουν εξαφανίζονται και δεν επιστρέφουν ποτέ ξανά, φοβόμαστε επειδή δεν ξέρουμε τι συμβαίνει "εκεί", κυρίως επειδή φοβόμαστε ότι δεν έχουμε πια καμιά σχέση με το σώμα μας, το οποίο πεθαίνει.

Ωστόσο, μια νέα επιστημονική θεωρία επιβεβαιώνει παλαιότερες θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες ο θάνατος δεν είναι το τέλος όπως εμείς το πιστεύουμε.

Η νέα θεωρία

Η καινούργια προσέγγιση στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου λέγεται Βιοκεντρισμός, και προέρχεται τόσο από το χώρο της κβαντοφυσικής και της θεωρίας των παράλληλων συμπάντων, όσο και από τον ίδιο τον Αϊνστάιν. Προτάθηκε το 2007 από τον Αμερικανό Robert Lanza.

Όπως λέει και η λέξη βιοκεντρισμός, η ζωή και η βιολογία είναι κεντρικής σημασίας στο είναι, την πραγματικότητα, και το σύμπαν – μάλλον η ζωή δημιουργεί το σύμπαν.Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι οι τρέχουσες θεωρίες του φυσικού κόσμου δεν λειτουργούν, και μπορεί ποτέ να μην λειτουργήσουν, μέχρι αυτές να ευθύνονται εξ ολοκλήρου για τη ζωή και συνείδηση.

Ο Lanza υποστηρίζει ότι η υπεροχή της συνείδησης είναι χαρακτηριστική στο έργο του Ντεκάρτ, του Καντ, του Λάιμπνιτς, του Μπέρκλεϋ, του Σοπενχάουερ και του Μπερξόν. Ο ίδιος το βλέπει ως υποστήριξη του κεντρικού ισχυρισμού ότι αυτό που ονομάζουμε χώρος και χρόνος είναι μορφές της αντίληψης της αίσθησης των ζώων, και όχι εξωτερικά φυσικά αντικείμενα.

Ο Lanza υποστηρίζει ότι ο βιοκεντρισμός προσφέρει μια άλλη ματιά σε πολλά μεγάλα παζλ της επιστήμης, συμπεριλαμβανομένης της Αρχής της Αβεβαιότητας του Heisenberg, του πειράματος της διπλής σχισμής καθώς και της λεπτής ρύθμισης των δυνάμεων, των σταθερών και των νόμων που διαμορφώνουν το σύμπαν όπως το αντιλαμβανόμαστε.

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Discover με βάση το βιβλίο Lanza, ο βιοκεντρισμός προσφέρει ένα πιο ελπιδοφόρο τρόπο για να συγκεντρωθεί μαζί όλη η φυσική, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να το κάνουν μετά από τις ανεπιτυχείς προσπάθειες για τις ενοποιημένες θεωρίες πεδίου του Einstein πριν 80 χρόνια.

Η θεωρία του Lanza για τον βιοκεντρισμό έχει επτά αρχές:

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικότητα είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη συνείδησή μας. Μια «εξωτερική» πραγματικότητα, αν υπήρχε, θα έπρεπε εξ ορισμού να υπήρχε στο χώρο. Αλλά αυτό δεν έχει νόημα, επειδή χώρος και ο χρόνος δεν είναι απόλυτες πραγματικότητες, αλλά τα εργαλεία του ανθρώπινου νου και των ζώων.

Οι εξωτερικές και εσωτερικές αντιλήψεις μας είναι άρρηκτα συνυφασμένες. Πρόκειται για διαφορετικές πλευρές του ίδιου νομίσματος και δεν μπορούν να διαχωριστούν το ένα από το άλλο.
Η συμπεριφορά των υποατομικών σωματιδίων, στην πραγματικότητα όλα τα σωματίδια και τα αντικείμενα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία ενός παρατηρητή. Χωρίς την παρουσία ενός παρατηρητή με συνείδηση, αυτά στην καλύτερη περίπτωση υπάρχουν σε μια απροσδιόριστη κατάσταση των κυμάτων πιθανότητας.

Χωρίς συνείδηση, η "ύλη" κατοικεί σε μια ακαθόριστη κατάσταση των πιθανοτήτων. Κάθε σύμπαν που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί της συνείδησης θα ​​υπήρχε μόνο σε μια πιθανή κατάσταση.
Η δομή του σύμπαντος είναι δυνατόν να εξηγηθεί μόνο μέσα από τον βιοκεντρισμό. Το σύμπαν είναι συντονισμένο με ακρίβεια για την ύπαρξη της ζωής, που αποκτά το νόημα της καθώς η ζωή δημιουργεί το σύμπαν. Το «σύμπαν» είναι απλά η πλήρης χωρο-χρονική λογική του εγώ.
Ο χρόνος δεν έχει πραγματική ύπαρξη έξω από την αντίληψη του ζώου . Είναι η διαδικασία με την οποία αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές στο σύμπαν.

Ο χώρος, όπως και ο χρόνος, δεν είναι ένα αντικείμενο ή ένα πράγμα. Ο χώρος είναι μια άλλη μορφή της κατανόησης της ζωικής μας κατανόησης και δεν έχει μια ανεξάρτητη πραγματικότητα. Μεταφέρουμε χώρο και χρόνο γύρω μας, όπως κάνουμε με τις χελώνες ή με τα κοχύλια. Έτσι, δεν υπάρχει μια απόλυτη αυτο-υπάρχουσα μήτρα στην οποία συμβαίνουν τα φυσικά γεγονότα ανεξάρτητα από τη ζωή.

Βιοκεντρισμός και Παράλληλα σύμπαντα

Σύμφωνα με ένα από τα θεμελιώδη αξιώματα της επιστήμης, την Αρχή του Λαβουαζιέ, καμίας μορφής ενέργεια δεν χάνεται. Δεν δημιουργείται και δεν καταστρέφεται απλά υπάρχει. Ξεκινώντας από αυτό, και με δεδομένο ότι ο εγκέφαλος, είναι μια τεράστια γεννήτρια ενέργειας, οι επιστήμονες καλούνται να απαντήσουν στο τι γίνεται αυτή η ποσότητα ενέργειας, όταν ο εγκέφαλος σταματήσει λόγω θανάτου να λειτουργεί. Είναι πιθανόν να μεταβιβάζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν;

Για τους μελετητές, η θεωρία των παράλληλων συμπάντων, είναι μια πραγματικότητα πολύ πιο αντικειμενική από αυτό που θεωρούμε πραγματικότητα δεδομένου ότι έννοιες όπως ο χώρος και ο χρόνος, θεμελιώδεις όσον αφορά την προσέγγιση μας απέναντι στην πραγματικότητα, δεν υφίστανται όπως τις αντιλαμβανόμαστε. Οτιδήποτε ο εγκέφαλος επεξεργάζεται και χρησιμοποιεί σαν πληροφορία, είναι απλά ένα εργαλείο κατανόησης ενός συγκεκριμένου χωροχρόνου μιας συγκεκριμένης πραγματικότητας. Κάτι που αποδεικνύεται από την ανικανότητα του εγκεφάλου, να κατανοήσει την ύπαρξη του συμπαντικού απείρου, εφ’ όσον ο προγραμματισμός του, του καθιστά κατανοητά μόνο τα πεπερασμένα σύνολα.

Σε ένα σύμπαν χωρίς χώρο και χρόνο (με τις έννοιες που εμείς τους δίνουμε) όπως στην ουσία έχει αποδειχτεί ότι είναι το σύμπαν, η έννοια του θανάτου, του τέλους, πολύ απλά δεν υφίσταται λέει ο Robert Lanza. Υφίσταται η εμπειρία του θανάτου, όπως τον βιώνουμε με το συγκεκριμένης λειτουργίας εγκέφαλο μας, αλλά κατά πόσο αυτή η εμπειρία, ανταποκρίνεται σε μια αντικειμενική πραγματικότητα, για την οποία δεν έχουμε εργαλεία κατανόησης;

Ο ίδιος ο Αϊνστάιν είχε παραδεχτεί με αφορμή το θάνατό ενός φίλου του, του Μπέσο: «Ο Μπέσο έφυγε από αυτόν τον παράξενο κόσμο, λίγο πριν από μένα. Αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα. Άνθρωποι σαν κι εμάς, γνωρίζουμε ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, είναι απλά και μόνο μια πεισματάρικη ψευδαίσθηση».

Σύμφωνα με τη μελέτη των επιστημόνων, η αθανασία δεν είναι μια διαρκής ύπαρξη σε έναν κόσμο δίχως τέλος γιατί πολύ απλά σαν έννοια, κατοικεί έξω από την έννοια του χρόνου όπως τον ξέρουμε. Σε έναν κόσμο έξω από την αντιληπτική μας ικανότητα, κι από ότι θεωρούμε πραγματικό και μη.

Όσο δεδομένη είναι η περιορισμένη μας ικανότητα στον προσδιορισμό της πραγματικότητας άλλο τόσο είναι και η ικανότητά μας στον προσδιορισμό της μη πραγματικότητας. Αυτής που δεν περιορίζεται από το χώρο, το χρόνο και τους νόμους ενός χιλιοστού του σύμπαντος, αλλά επεκτείνεται σε ολόκληρη την δημιουργία και τις παράλληλες, άπειρες όπως και ο χωροχρόνος, μορφές της.

Πολλοί επιστήμονες, μεταξύ των οποίων οι φυσικοί Lawrence Krauss και ο David Lindley ή ο νομπελίστας της Ιατρικής Donnall Thomas, λένε ότι η θεωρία του βιοκεντρισμού δεν είναι μια συνεπής επιστημονική θεωρία αλλά είναι περισσότερο μια φιλοσοφία.

Ο David Thompson, ένας αστροφυσικός στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA λέει όμως ότι είναι μια “κλήση αφύπνισης”. Επίσης, ο καθηγητής της ιατρικής Anthony Atala δήλωσε, «Αυτή η νέα θεωρία είναι βέβαιο ότι θα φέρει επανάσταση στις αντιλήψεις μας για τους νόμους της φύσης».

Ο Richard Conn Henry, καθηγητής της Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τόνισε ότι η θεωρία του Lanza είναι σύμφωνη με την κβαντική μηχανική.

Ο Ινδός συγγραφέας Deepak Chopra δήλωσε ότι «οι ιδέες του Lanza για τη φύση της συνείδησης είναι πρωτότυπες και συναρπαστικές» και ότι «η θεωρία του είναι συνεπής με τις πιο αρχαίες παραδόσεις της σοφίας του κόσμου, που λένε ότι η συνείδηση συλλαμβάνει, κυβερνά, και γίνεται ένα με τον φυσικό κόσμο. Είναι ο λόγος της ύπαρξής μας στην οποία η υποκειμενική όσο και η αντικειμενική πραγματικότητα έρχονται στην ύπαρξη."

Από το 
physics4u

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Εγκρίθηκε η καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ευρώπη

Εγκρίθηκε η καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ευρώπη

Στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων ειδών συμφώνησαν ομόφωνα τα κράτη μέλη της ΕΕ στη σύνοδο των μόνιμων αντιπροσώπων των 28 κρατών μελών της ΕΕ. Στη συμφωνία προβλέπεται πως κάθε χώρα που διαφωνεί θα μπορεί να απαγορεύει την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στα δικά της εδάφη.

Πολλοί επισημαίνουν πως το δικαίωμα απαγόρευσης στο εσωτερικό των χωρών αποτελεί το «καρότο» στην «εκστρατεία εισβολής» των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη. Όπως είχε σημειώσει ο ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης σε προηγούμενο ρεπορτάζ του Tvxs.gr για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, η απαγόρευση στο εσωτερικό των χωρών είναι «σαθρή» καθώς δεν βασίζεται σε λόγους υγείας ή περιβάλλοντος.

Ειδικότερα η κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την καλλιέργεια ενός γενετικά τροποποιημένου είδους σε όλη την επικράτειά της ή σε κάποια περιοχή για λόγους που δεν σχετίζονται με την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως για παράδειγμα για λόγους δημόσιας τάξης ή καθορισμού χρήσεων γης.

Ωστόσο πολλοί επισημαίνουν πως αυτοί οι λόγοι δεν είναι αντικειμενικοί και έτσι η κάθε εταιρεία μεταλλαγμένων μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο υποχρεώνοντας τελικά ένα κράτος να αποδεχτεί τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Παράλληλα, οι χώρες, βάσει της συμφωνίας, δεν έχουν το δικαίωμα να απαγορεύσουν τη διέλευση από το έδαφός τους των εγκεκριμένων γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Η συμφωνία για τα μεταλλαγμένα, που προωθήθηκε από την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα, αναμένεται να επικυρωθεί στις 12 Ιουνίου στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος στο Λουξεμβούργο. Μετά την έγκριση από τους υπουργούς η συμφωνία θα πρέπει να πάρει και το «πράσινο φως» από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μέχρι το τέλος του έτους.

Στην συμφωνία προβλέπεται πως όσα κράτη διαφωνούν με την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο έδάφος τους θα μπορούν να προσφεύγουν στην Κομισιόν, η οποία με τη σειρά της θα ζητά από τις εταιρείες μεταλλαγμένων να αποκλείσουν τις εν λόγω χώρες από τα σχέδιά τους.

Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία είχε εκφράσει αρχικά τις αντιρρήσεις τους για το νομικό πλαίσιο που τίθεται μέσω της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι είναι πολύ ευνοϊκό για τις πολυεθνικές εταιρείες βιοτεχνολογίας. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα και χωρίς να έχει γίνει κάποια τροποποίηση άλλαξαν στάση και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης. Τελικά η μόνη χώρα που διαφώνησε μέχρι το τέλος με τη συμφωνία ήταν το Βέλγιο το οποίο απείχε από την ψηφοφορία.

Με τη συμφωνία ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στην Ευρώπη, αίτημα των πολυεθνικών εταιρειών μεταλλαγμένων σπόρων εδώ και μια 15ετία. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκριθεί στην Ευρώπη η καλλιέργεια τεσσάρων μεταλλαγμένων σπόρων, ωστόσο μόνο το καλαμπόκι MON810 της Monsanto καλλιεργείται σήμερα, καθώς η καλλιέργεια των υπόλοιπων, δύο ειδών καλαμποκιού (ΒΤ176 και Τ25) και της πατάτας Amflora, εγκαταλείφθηκε

Υπό έγκριση είναι ακόμη επτά αιτήματα που αφορούν διάφορα είδη, όπως το καλαμπόκι TC1507 της Pioneer, θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου DuPont.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Στη χώρα που οι συνεργάτες των Ναζί... δεν έχασαν τον πόλεμο» !!! (ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. – Ι I


(ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. – Ι I)

Στη χώρα που οι συνεργάτες των Ναζί... δεν έχασαν τον πόλεμο

Ενώ στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες οι συνεργάτες των ναζί τιμωρούνται, στην Ελλάδα επιβραβεύονται, ακόμη και με το σχέδιο Μάρσαλ. Τα μεγάλα ποσά του σχεδίου είναι για λίγες επιχειρήσεις, που στη κατοχή δούλεψαν για τον κατακτητή, παράδειγμα τα «υφαντουργεία Λαναρά». Όταν και αυτά τα χρήματα στερεύουν, οι παλιοί χίτες και οι ταγματασφαλίτες καλούνται και πάλι στην εξουσία.


● Η χούντα αποτελεί τον γάμο, μεταξύ των ταγματασφαλιτών συνεργατών των ναζί και το μετεμφυλιακό κράτος και παρακράτος.
Στις αρχές του 2013 απόγονοι των δοσίλογων της κατοχής, νοσταλγοί της χούντας και νεοναζιστές βουλευτές, αποχαιρετούν ένα δικό τους άνθρωπο, τον τελευταίο έγκλειστο πραξικοπηματία Νικόλαο Ντερτιλή, πριν κλείσει ατή η μαύρη σελίδα οι τελευταίοι χουντικοί έχουν φροντίσει να «σπείρουν τα άνθη του κακού» στο πολιτικό σκηνικό.
● Μέσα από τη φυλακή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ιδρύει την Εθνικήν Πολιτικήν Ένωση Νέων: «Έλληνες πολίτες ενταχθείτε εις τας γραμμάς της Ε.Π.Ε.Ν. με ζήλον, με αποφασιστικότητα και με την Εθνικήν εκείνην έξαρσην, που πάντοτε προκαλούν εις την ψυχήν της φυλήν μας αι κρίσιμαι περιστάσεις»δίνει την εντολή στον Μάκη Βορίδη και στο Νίκο Μιχαλολιάκο, δύο πολιτικούς τους οποίους συναντάμε μετά από μερικές δεκαετίες.

Η φαινομενική ευημερία της δεκαετίας του ’80 και του ’90 δεν αφήνει την ευκαιρία στους νοσταλγούς της χούντας να παίξουν το ρόλο που ονειρεύονται, όταν όμως το «πάρτι» του λεγόμενου «εκσυγχρονισμού» διακόπτεται με κρότο και λυγμό, και όταν η κρίση κτυπά την Ελλάδα, οι συνθήκες αλλάζουν.

Λοβέρδος : «Νομίζω, ότι μετά τη μεταπολίτευση είναι το μόνο κίνημα που γεννιέται αυθεντικά η Χρυσή Αυγή. Το λέω αυτό, επειδή είμαι Χρυσή Αυγή;»

Ταρίκ Αλί : «Το μέγεθος της κρίσης, η πτώση των εισοδημάτων η επιβολή από την Τρόικα, συνθηκών που δεν θα ήταν ανεκτές, σε οποιαδήποτε χώρα σε αυτή την έκταση, δημιούργησε μια αντίδραση. Και η κυβέρνηση πανικοβλήθηκε. Στοιχεία του κράτους ενίσχυσαν την Χ.Α. να γίνει πιο ενεργή. Τι είναι η Χρυσή Αυγή ; Μια καθαρά φασιστική οργάνωση.»

· Αυτοί που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις, είναι διευθετημένοι να παίξουν με το φασισμό.


Εκτίμηση εκλογικής επιρροής Χρυσής Αυγής
1) Κυβέρνηση Παπαδήμου 11/2011 1,5 %
2) Μνημόνιο ΙΙ 02/2012 3,5 %
3) Εκλογές Μαΐου 05/2012 7,0 %
4) Εκλογές Ιουνίου 06/2012 6,9 %
5) Μνημόνιο ΙΙΙ 11/2012 12,0 % 

Τρεις δεκαετίες μετά, τα «τέκνα» του Παπαδόπουλου θα βρεθούν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, ο Βορίδης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ. και ο Μιχαλολιάκος, αρχηγός της Χρυσής Αυγής.
● Οι νεοναζιστές εμφανίζονται σαν αντισυστημικό κόμμα, που μάχεται για τους φτωχούς και τους αδικημένους, στην πραγματικότητα λειτουργούν σαν το στρατιωτικό σκέλος του νεοφιλελευθερισμού.
● Οι βουλευτές της Χ.Α., στηρίζουν το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, προς στιγμήν μάλιστα συζητούν ακόμα και την πώληση Ελληνικών νησιών, Παναγιώταρος (59΄,05΄΄) υπερψηφίζει στη βουλή τη σχετική τροπολογία.
● Για να σπάσει τις συλλογικές συμβάσεις, όπως ακριβώς ζητά και η Τρόικα και να ρίξει το βασικό μισθό, στήνει γραφεία «εύρεσης εργασίας» μόνο για Έλληνες, σε συνθήκες που θυμίζουν δουλεμπόριο.
● Στηρίζει το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης, προσφέροντας εκατομμύρια στους μεγάλους καναλάρχες.
● Βρίσκεται στο πλευρό ξένων πολυεθνικών, όπως η ELDORADO GOLD,που κατηγορείται για καταστροφή του περιβάλλοντος (εξόρυξη χρυσού).
● Το αγαπημένο τους θέμα όμως, είναι πάντα η στήριξη των εφοπλιστών, μέσα σε λίγους μήνες η Χ.Α. καταθέτει στη βουλή 140 ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων Ελλήνων εφοπλιστών, εισηγείται μάλιστα ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη ποδοσφαιρικών ομάδων που ελέγχονται από αυτούς.
● Τα «τάγματα εφόδου» της, κτυπούν ναυτεργάτες στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Αλαφούζος: «Τη δεκαετία του ΄80 είχαμε την ισχυρότερη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Τα συνδικάτα και το κομουνιστικό κόμμα έπαιξαν πάρα πολύ αρνητικό ρόλο από την άποψη αυτή. Ουσιαστικά η ζώνη καταστράφηκε.»

Λαγός : «Η ζώνη θα κινηθεί, τα καράβια θα ξαναέρθουν πίσω και οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, οι οποίοι καπηλεύονται τόσα χρόνια αυτή την κατάσταση θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα».

Η Χρυσή Αυγή στηρίχθηκε από τα Μ.Μ.Ε., είναι γνωστά και τα μέσα και οι δημοσιογράφοι, όπως επίσης είναι γνωστοί και ανάξιοι λόγου, και τα «μέσα» και οι «δημοσιογράφοι»!
● Προκειμένου να «νομιμοποιήσουν» την παρουσία των νεοναζιστών, τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης τη συγκρίνουν με τη μετριοπαθή αριστερά, μέσω της θεωρίας των «δύο άκρων», και στο τέλος ευχαριστούν του ναζιστές, επειδή «έδειξαν» - όπως λένε - το βίαιο πρόσωπο της αριστεράς.
● Για ακόμη μια φορά ο ναζισμός δεν κάνει αισθητή την παρουσία του σε ένα υγιές πολίτικό σύστημα, αλλά σε μια παρωδία δημοκρατίας, μετά την εφαρμογή του μνημονίου, οι αποφάσεις λαμβάνονται από το κοινοβούλιο, αλλά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι διαδηλώσεις απαγορεύονται, όταν επισκέπτονται τη χώρα οι Γερμανοί αξιωματούχοι, οι απεργίες κρίνονται παράνομες και απεργοί επιτάσσονται.


Μετά τη δολοφονία του Π. Φύσα και τις τεράστιες κινητοποιήσεις, το πολιτικό κατεστημένο αναγκάζεται να βάλει ένα φραγμό στη Χ.Α., η ιστορία όμως έχει δείξει, ότι αυτό δεν είναι πάντα εύκολο !
◘ (1,06΄) «Και ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Χ.Α., τα κόμματα του πολιτικού κέντρου υιοθετούσαν την ατζέντα της, υιοθετούσαν την εικόνα του κτήνους. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. αναζητούσαν ένα είδος αποδιοπομπαίους τράγους, οι υπουργοί, όπως ο σοσιαλιστής Μ. Χρυσοχοΐδης, έστηναν τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών».
◘ (1,06΄) Σαμαράς: «Ολοκληρωτικά πλέον θα απομακρυνθούν από αυτόν εδώ τον τόπο οι λαθρομετανάστες, που έχουν γίνει τύραννοι της κοινωνίας»
◘ (1,07΄) Επί υπουργίας Λοβέρδου, διαπομπεύονται οι οροθετικοί και άλλες κοινωνικές ομάδες, για λίγες ψήφους, πριν από τις εκλογές.
◘ (1,08΄) Άδωνις Γεωργιάδης: «Υπάρχει η Ελλάδα του χάους, υπάρχει η Ελλάδα του χάους, της πλουτοκρατίας, της αμαρτίας, του ΣΥΡΙΖΑ και όλων αυτών των ανόητων, υπάρχει όμως κα η Ελλάδα που αντιστέκεται..», ένας Άδωνις όπως δεν τον έχετε ξαναδεί ή μάλλον όπως δεν θα θέλατε να ξαναδείτε υπουργό !
◘ (1.12΄) ΛΑΟΣ : «Η Ελλάδα ανήκει στους καθαρούς Έλληνες» !
◘ ( 1,14΄) Η Ε.Ε. πιέζει για ένα μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, όπου όλοι χωράνε!


● Ταρίκ Αλί : «Αν η Χρυσή Αυγή ήταν ένα κομμάτι του κυβερνητικού συνασπισμού, η Ε.Ε. θα το δεχόταν! Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο αδίστακτα είναι τα ηγετικά στοιχεία της Ε.Ε. Όπως το ίδιο έκανε για τους απογόνους του Μουσολίνι με τον Τζιανφράγκο Φίνι, στην Ιταλία και πρόσφατα με τους εθνικοσοσιαλιστές στην Ουκρανία, οι οποίοι φιλούν το χέρι των Ευρωπαίων που τους άνοιξαν τον δρόμο στην εξουσία.»
● Δόγμα : «Απαξίωση του κόστους εργασίας και συγκέντρωση κεφαλαίων».
Αν για παράδειγμα το μεγάλο Γερμανικό κεφάλαιο, είχε να επιλέξει, μεταξύ του Ευρώ ή της Βέρμαχτ, θα επιλέξει το Ευρώ, γιατί έτσι δεν χρειάζεται να κατακτήσει την Ελλάδα, ενώ η Βέρμαχτ πρέπει να το κάνει.

Καταλήγοντας ο Άρης Χατζηστεφάνου και οι συνεργάτες του, καταθέτουν το συμπέρασμα τους με λίγα λόγια, απόλυτα ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα για το μέλλον της ανθρωπότητας: «Όσο δυνατά στηρίγματα και αν έχει ο Φασισμός στην ιστορία του, έχει χάσει όλες τις μάχες»!


Αντί επιλόγου

Η υποψία, η πιθανότητα, ότι το σύστημα υπηρετεί πριν απ΄όλα την ασφάλεια του και την επιβίωσή του – με κάθε τίμημα – μεταβάλλεται σε πεποίθηση μέσα από το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου.

Τα κοινά συμφέροντα μεταξύ των ντόπιων μεγαλοεπιχειρηματιών και πολιτικών, με τα αντίστοιχα του διεθνούς καπιταλιστικού πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, ορίζονται στη βάση μιας αδιαμφισβήτητης σχέσης, αυτής του εθελόδουλου καταχραστή και του αφέντη – δυνάστη. Η σχέση αυτή παραμένει σταθερή και δεν κινδυνεύει από μεμονωμένους πολίτες που «ανεβαίνουν» οικονομικά, αυτοί ή θα ενσωματωθούν στο σύστημα ή θα αποκεφαλιστούν, υπάρχει σαφές όριο στην ανέλιξή τους και το «σύστημα» δεν επιτρέπει παρεκκλίσεις!

Τον μεγάλο κίνδυνο για το σύστημα, αποτελεί η μαζική λαϊκή αγανάκτηση σε περιόδους οικονομικής κρίσης, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος συνολικής ανατροπής, όταν σηκώνουν ανάστημα οι απεγνωσμένοι που δεν έχουν πλέον να χάσουν τίποτα!

Την πρώτη άμυνα του συστήματος, αποτελεί η προπαγάνδα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - κυρίως τα ιδιωτικά ή «καθεστωτικά» - όπως πλέον είναι γνωστά. Στην Ελλάδα παρέλασαν όλοι οι πρωτοκλασάτοι υπουργοί του δικομματικού συστήματος που κατέστρεψε συθέμελα τη χώρα, υπερασπίστηκαν την επιβίωσή τους με άθλια επιχειρήματα του τύπου «μαζί τα φάγαμε», σπέρνοντας ασύμμετρες ενοχές στους πολίτες. Ξαφνικά αυτοί που διαχειρίστηκαν ή ανέχθηκαν την καταλήστευση και τη διασπάθιση του πλούτου και του μόχθου των πολιτών αυτής της χώρας, εμφανίζονται ξανά σαν εγγυητές των συμφερόντων ενός λαού που κυριολεκτικά τους έχει «φτύσει»!

Η εφεδρεία του συστήματος - η Χρυσή Αυγή - ενεργοποιείται, τα «καθεστωτικά» μέσα τη σιγοντάρουν, στην αρχή την εμφανίζουν στα «χαμηλά», σταδιακά την ανεβάζουν, την παρουσιάζουν σαν αντισυστημικό κόμμα που νοιάζεται για τους φτωχούς και τους αδύναμους, προβάλλοντας τα «συσσίτια» και τα γραφεία «εύρεσης εργασίας» - πάντα για τους «καθαρούς Έλληνες» - η επιρροή της αγγίζει διψήφια νούμερα, στην ώρα του μπαίνει και το ψευδοδίλλημα της θεωρίας των «δύο άκρων», χωρίς ντροπή σκυλεύουν πάνω στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν στο βωμό της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Έρχεται όμως η ώρα τους, τα δύο κόμματα που διέσυραν τη χώρα και διέλυσαν κάθε δημοκρατικό θεσμό θα εισπράξουν μαζί, όσο και το παράσπορό τους η Χρυσή Αυγή!

Από το 
activistis.gr

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

«Στη χώρα που οι συνεργάτες των Ναζί... δεν έχασαν τον πόλεμο» !!! (ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. – Ι )

(ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. – Ι )

«Στη χώρα που οι συνεργάτες των Ναζί... δεν έχασαν τον πόλεμο»!!! (Απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ Φασισμός Α.Ε.)

Η ενημέρωση για την ιστορική πραγματικότητα της διαχρονικής σχέσης του καπιταλισμού με το φασισμό και το ναζισμό, αποτελεί το «χρέος» - την οφειλόμενη ενέργεια. Το ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.», σε δημοσιογραφική έρευνα των Λ.Βατικιώτη, Α.Φωτιάδη και Μ.Τσώμου, τεκμηριώνει τα γεγονότα καταθέτοντας αυτό που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι έχει συμβεί:


● O φασισμός, είπε κάποτε ο Franklin Roosevelt, έρχεται όταν τα ιδιωτικά συμφέροντα γίνονται πιο ισχυρά από μια δημοκρατική κυβέρνηση.
● Ο ναζισμός δεν είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο, ο ναζισμός είναι σάρκα από τη σάρκα του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος.

Μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου, οι Αμερικάνοι προβληματίζονται πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ναζισμό. Φτιάχτηκε μια λίστα από οικονομικούς εγκληματίες, κυρίως από γερμανούς βιομήχανους οι οποίοι θα έπρεπε να δικαστούν σαν εγκληματίες πολέμου δίπλα στη ναζιστική ιεραρχία. Στην αίθουσα 600 του Δικαστηρίου της Νυρεμβέργης, ξεκίνησε η δίκη στις 20/11/1945, που έμεινε στην ιστορία για την καταδίκη του Γ΄ Ράιχ, ανάμεσά τους και ένας δημοσιογράφος-εκδότης που στήριξε την άνοδο του ναζισμού.

Οι οικονομικοί εγκληματίες όμως, θα καθίσουν στο εδώλιο ένα χρόνο αργότερα, το 1946. Στις δίκες αυτές διατυπώθηκαν κατηγορίες κατά μελών της οικονομικής ελίτ της Γερμανίας, ανάμεσα τους γιατροί, δικαστικοί, στρατιωτικοί και ιδιαίτερα Βιομήχανοι, π.χ. η αγωγή κατά της I.G. Farben ή αυτή κατά του Krupp. Όλοι οι παραπάνω κατηγορούνται, ως κύριοι υπεύθυνοι για την πρόκληση στην ανθρωπότητα του πιο καταστροφικού πολέμου στη σύγχρονη ιστορία.

Το βασικό πρόβλημα του δικαστηρίου, προκειμένου να καταδικάσει τους υπαίτιους για την άνοδο του φασισμού ήταν ότι έπρεπε να καταδικάσει τον ίδιο τον καπιταλισμό. Προσπάθησαν να βρουν υπεύθυνους φυσικά πρόσωπα, ώστε να μην κατηγορήσουν ολόκληρο το οικονομικό σύστημα, κατηγόρησαν ηγέτες και στελέχη και σ΄ αυτούς επέβαλαν ποινές.

Μετά τον πόλεμο οι Η.Π.Α. τοποθετούν ανώτατο επίτροπο στη Γερμανία τον τραπεζίτη John McCloy, παλιό γνώριμο του Χίτλερ και δικηγόρο της εταιρείας «I.G. Farben», της εταιρείας που κατασκεύαζε τα χημικά των «θαλάμων αερίων», πριν διασπασθεί στις «Bayer» - «Agfa» - «Basf». Ο John McCloy μεθοδικά αρχίζει να απελευθερώνει τους βιομήχανους που υποστήριξαν τον Χίτλερ. Η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον επικεφαλής της πολεμικής βιομηχανίας Alfried Krupp, ήταν σχετικά ήπια, εξάλλου όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά το 1951 !

Ο φασισμός γεννιέται στις 23/3/1919 στο κτίριο του Συνδέσμου Ιταλών Βιομηχάνων στο Μιλάνο. Ο Μουσολίνι υπόσχεται να κηρύξει τον πόλεμο στο σοσιαλισμό στους εργαζόμενους και στους μικρούς αγρότες, και μένει πιστός στην υπόσχεσή του. Τα τάγματα εφόδου που ελέγχει- οι μελανοχίτωνες- χρηματοδοτούνται απευθείας από βιομήχανους και μεγαλογαιοκτήμονες, χτυπούν τις απεργίες και τις καταλήψεις στα εργοστάσια, έκτοτε οι ιδιοκτήτες των εργοστασίων - όπως ο Τζιοβάνι Ανιέλι της FIAT - δεν θα ξεχάσουν ποτέ το «χρέος» τους!

Την ίδια πρακτική θα ακολουθήσουν, λίγα χρόνια αργότερα, και τα τάγματα εφόδου του Χίτλερ, αυτή τη φορά για λογαριασμό των Γερμανών βιομηχάνων. Εφόσον διασφαλίζονται τα κέρδη, δεν τους ενδιαφέρει ποιος κυβερνά! Αυτό που προσέφερε ο Χίτλερ στους βιομηχάνους, ήταν η απόλυτη καταστροφή των εργατικών οργανώσεων. Τα «τάγματα εφόδου» του Μουσολίνι και του Χίτλερ διαλύουν τις οργανώσεις των εργατών, με την αστυνομία άλλοτε θεατή, άλλοτε συμμέτοχη, πάντοτε με την ανοχή του δικαστικού σώματος. Προκειμένου να νομιμοποίηση την παρουσία του Μουσολίνι και Χίτλερ το πολιτικό κατεστημένο, του τοποθετεί αρχικά σε μεγάλους κυβερνητικούς σχηματισμούς.

● Η αριστερά της εποχής παρουσιάζεται σαν τρομοκρατική οργάνωση, που θα φέρει την καταστροφή, (βολικό σενάριο που χρησιμοποιεί στο έπακρο ο Χίτλερ για να αναρριχηθεί στην εξουσία).
● Φασισμός και ναζισμός προσφέρουν τον παράδεισο που ονειρεύονται οι βιομηχανίες και οι τράπεζες σε συνθήκες δικτατορίας.
● Η δημοκρατία όμως, δεν πεθαίνει στα χέρια του Μουσολίνι και του Χίτλερ, πολύ πριν έρθουν αυτοί στην εξουσία, ήταν ήδη «κλινικά νεκρή».
● Τρία χρόνια πριν ο Χίτλερ αναρριχηθεί στη εξουσία, η Γερμανία βρίσκεται σε διαρκή κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», σχετικός νόμος έδινε τη δυνατότητα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να επιβάλει τη θέλησή του, ήταν κατά κάποιο τρόπο «προεδρευόμενη δικτατορία», ενώ το κοινοβούλιο δε συνεδρίαζε σχεδόν ποτέ. Το ψαλίδισμα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, οι απεργίες κρίνονται συχνά παράνομες, ενώ επιβάλλονται περιορισμοί στις συγκεντρώσεις των πολιτών. Το οικονομικό κατεστημένο όμως δεν ικανοποιείται, ούτε με αυτά τα μέτρα.
● Ένας από τους μύθους που ακολουθούν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι είναι ότι κατέλαβαν την εξουσία με τη βία, ενώ στην πραγματικότητα παραβίασαν «ανοικτές θύρες».

Ο Μουσολίνι παραλαμβάνει τα κλειδιά της εξουσίας από το Βασιλιά Vittorio Emanouele, όπως είχε συμφωνηθεί με τους βιομήχανους της Β. Ιταλίας.

Το 1923 στο Μόναχο το «πραξικόπημα της μπυραρίας» δεν είχε καταλάβει ακόμα, ότι κανένας φασίστας δεν θα καταλάβει την εξουσία, χωρίς το «πράσινο φως» των μεγάλων επιχειρηματιών της εποχής του. Ο Χίτλερ «μαθαίνει» από το πάθημά του, υπόσχεται χαμηλά μεροκάματα, περιορισμό των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, «απόλυτη πειθαρχία». 

Στη Λέσχη των Γερμανών Βιομηχάνων του Ντίσελντορφ υπόσχεται ένα «παράδεισο» και μία «κόλαση».

Αδόλφος Χίτλερ 23/3/1933: «Η κυβέρνηση δε θα προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού, με μια γραφειοκρατία οργανωμένη απ΄ το κράτος, αλλά με την υποστήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Αυτό σημαίνει, ότι οι βιομήχανοι, ήξεραν καλά σε ποιόν έδιναν την εξουσία και την κυβέρνηση! Το κράτος στην υπηρεσία του ιδιωτικού κεφαλαίου! Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του, και το παραδοσιακό πολιτικό κατεστημένο δεν μπορεί να το προστατεύσει.

Στις 10/11/1933 στο εργοστάσιο της SIEMENS: «Ίσως κάποιοι δεν μπορείτε να με συγχωρήσετε για την εξάλειψη του Μαρξιστικού κόμματος, μα φίλοι μου, εξαφάνισα και όλα τα άλλα κόμματα»!

Στις 20/2/1933 συναντά τους εκπροσώπους της βαριάς και γεωργικής βιομηχανίας, στους οποίους υπόσχεται τη διάλυση του εργατικού κινήματος, και ζητά από τον Saht, εκπρόσωπο των τραπεζιτών, να περάσει από τα ταμεία του κόμματος, όπως και ο πρόεδρος της ένωσης βιομηχάνων Krupp, ζητούν επίσης από τον πρόεδρο της Γερμανίας, τον ορισμό κυβέρνησης υπό το Χίτλερ. Ο Göring άρχισε να σηκώνει ρευστό «με τις τσάντες» από το καζίνο της επιχείρησης του Heinrich Thyssen, έκτοτε η χρηματοδότηση του κόμματος από τους βιομηχάνους είναι συνεχής.

Αυτό το επονομαζόμενο σύστημα βιομηχανικής αυτοδιαχείρισης ήταν η απόλυτη δικτατορία της μονοπωλιακής αστικής τάξης στο πλαίσιο του φασισμού. Το 1936 οι ομάδες κρούσεις πυροβολούν διαδηλωτές από τα μπαλκόνια των κτιρίων, οι φυλακίσεις και οι διωγμοί κομμουνιστών και δημοκρατικών προκαλούν διεθνή κατακραυγή, την επιστολή καταγγελίας προς τον Βενιζέλο προσυπογράφει και o νεαρός τότε επιστήμονας Albert Einstein

Στις ήδη κατεχόμενες χώρες, από τους Γερμανούς, οι επιχειρηματίες καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεργαστούν, η απάντηση είναι σχεδόν η ίδια…ΝΑΙ. Η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει εξαίρεση, οι βιομήχανοι συνεργάστηκαν και ενδιαφέρθηκαν η παραγωγή τους να πηγαίνει στα γερμανικά στρατεύματα. «Στο Παρίσι η «RENAYLT», όχι μόνο συνεργάζεται, αλλά «πίνει νερό» στο όνομα του ναζισμού. Ο Βασιλειάδης επισκευάζει τα γερμανικά πλοία στον Πειραιά, ο Λάτσης αναλαμβάνει μεγάλες εργολαβίες, ο Αβέρωφ (αδερφός του Ευάγγελου) κατασκευάζει 25 αεροδρόμια, τα οποία εξυπηρετούσαν αυτούς που τα παράγγειλαν, και προφανώς όχι τον Ελληνικό λαό, που αιμορραγούσε κάτω απ΄την μπότα των Γερμανών - Ιταλών κατακτητών. Ο παππούς του Παπακωνσταντίνου του «μνημονίου», έπεισε τη κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Πτολεμαΐδα, μέσω της SIEMENS. Τα στρατεύματα συγκέντρωσης στην Ελλάδα είναι πηγή δωρεάν εργατικού δυναμικού για τους Έλληνες εργολάβους και βιομηχάνους.

Οι μεγάλοι εκδότες είναι πάντα πρόθυμοι να συνεργαστούν, και συνεργάζονται με τη γερμανική εταιρεία «modus», η οποία ανήκει κατά 50% στο υπουργείο προπαγάνδας υπό τον Goebbels και το άλλο μισό στο υπουργείο εξωτερικών, συγκρότησαν μαζί με το «συγκρότημα Λαμπράκη» εταιρεία, η οποία ανέλαβε τις εκδόσεις του συγκροτήματος, αλλά και του «Ελευθερουδάκη». Όταν ήρθαν οι γερμανοί κατακτητές στην Ελλάδα, εμφανίστηκαν ως ...απελευθερωτές!

Οι «συνεργάτες» γνώριζαν, ότι με την απελευθέρωση θα είχαν απέναντί τους αντιστασιακούς του ΕΑΜ και του ΕΛΛΑΣ, οι οποίοι μάχονται και για κοινωνική αλλαγή, χρειάζονται λοιπόν μια φασιστική οργάνωση για να προστατεύσει τα συμφέροντά τους - τα Τάγματα Ασφαλείας - που χρησιμοποιούνται και από τους Γερμανούς για την αποχώρησή τους, ο Βουλπιώτης χρηματοδοτεί τα «Τ.Α.» με τη δική του περιουσία, ζητά όμως και την βοήθεια των ευπόρων, των επιχειρηματιών, και μαυραγοριτών, οι οποίοι έχουν κίνητρο - τη διάσωση της περιουσίας τους!

Το 1973 η Ντέλλα Ρούνικ παντρεύεται τον Μιχάλη Ρουφογάλη διοικητή της Κ.Υ.Π. της χούντας, ύστερα από χρόνια θυμάται στα απομνημονεύματά της, ποιοί κάθονταν στην πρώτη γραμμή των καλεσμένων, ο Π. Βαρδινογιάννης, ο Κ. Δρακόπουλος, το ζεύγος Μποδοσάκη, ο Ν. Ταβουλάρης, ο Α. Κανελλόπουλος, ο Τομ Πάπας, ο Γ. Λάτσης και πολλοί άλλοι.
Αξίζει να αναφερθεί ένα αυτούσιο απόσπασμα από την αυτοβιογραφία αυτής της ξεχωριστής γυναίκας: «Ένα βράδυ ο Χρήστος Μίχαλος, τότε υπουργός, μισοαστειευόμενος, του λέει ότι τώρα που παντρεύτηκε θα πρέπει να κάνουν καμιά δουλειά να εξασφαλίσουν το μέλλον τους, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Ο Μιχάλης, ατάραχος, του λέει να μην ανησυχεί. ’’ Όσο είμαστε στα πράγματα δεν μας χρειάζονται λεφτά και, αν πέσουμε, τα λεφτά δεν θα μας σώσουν’’. Ξεσπάει σε γέλια. Εγώ παγώνω, μαζί μου κι ο Μίχαλος».

Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, ζει σε μια έπαυλη που του χάρισε ο Ωνάσης, ενώ η σύζυγος του κάνει τα ψώνια της στην Ευρώπη, με τις λιμουζίνες εφοπλιστών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Ανδρεάδης, ανέγνωσε ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, δια του οποίου ο κ. Πρωθυπουργός αναγνωρίζεται ισόβιος πρόεδρος, για την συμβολή του στην Εμπορική Ναυτιλία. Με τη σειρά του ο κ. Παπαδόπουλος βραβεύει με τη σημαία εφοπλιστές, όπως ο Ωνάσης, ο Γουλανδρής, ο Νιάρχος, ο Χανδρής, προσφέροντας σε όλους φοροασυλία και δημιουργώντας παράλληλα αιμορραγία στον κρατικό προϋπολογισμό, ένα καθεστώς το οποίο καμία κυβέρνηση δεν τολμά να θίξει μέχρι και σήμερα.

Για όλους τους εργαζόμενους οι μισθοί παγώνουν, ενώ οι απεργίες απαγορεύονται, οι επιχειρηματίες απολαμβάνουν σκανδαλώδη προνόμια από το δημόσιο, είναι η εποχή που προελαύνουν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, του εφοπλισμού και του πετρελαίου.

 Μετά το τέλος της κατοχής, προκύπτουν οικογένειες που έχουν δημιουργήσει μεγάλο πλούτο, από το μαυραγοριτισμό κυρίως κατά τη διάρκεια της κατοχής.
● Οι συνεργάτες των ναζί κρύβονται μέσα στα κόμματα του λεγόμενου κέντρου. Ξαναβγαίνουν στο προσκήνιο, όποτε τους χρειάζεται το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
● Η Ελλάδα είναι η χώρα, που οι συνεργάτες των Ναζί…δεν έχασαν τον πόλεμο!

«Oι στενότατοι δεσμοί που ανέπτυξαν μεταξύ τους κεφάλαιο και φασισμός - η αλληλεξάρτηση και αλληλοϋποστήριξη - καταγράφηκαν και στοιχειοθετήθηκαν λεπτομερώς στις Δίκες της Νυρεμβέργης. Η διαβόητη «δίκη των βιομηχάνων» -άγνωστη σήμερα- θεωρήθηκε τότε ίσης σημασίας με τις δίκες των στελεχών των Ναζί, των SS, της Βέρμαχτ, κλπ. Έκτοτε καταδικάστηκαν στη λήθη: οι εγκληματικές ευθύνες των μονοπωλίων για την άνοδο του ναζισμού παραγράφηκαν, τα αίτια του φασισμού και του πολέμου «επαναπροσδιορίστηκαν», τα βιβλία ιστορίας ξαναγράφτηκαν και σύντομα οι κατηγορούμενοι έγιναν κατήγοροι…

Τα χρόνια που ακολούθησαν, τα μονοπώλια επένδυσαν μεγάλα ποσά ώστε να καλύψουν το παρελθόν τους, επιχειρώντας να ξαναγράψουν την Ιστορία και επαναπροσδιορίσουν τη λαϊκή μνήμη. Είναι όμως μια ιστορία που έχει γραφτεί με αίμα. Και όπως είναι γνωστό το αίμα δε ξεπλένεται εύκολα…»
(Erodotos Weblog)

Άλλωστε, κατά τον Αριστοτέλη … «η μνήμη είναι ο γραφιάς της ψυχής»!



Από το activistis.gr

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ο άνθρωπος που «εξαπάτησε» τις τράπεζες

Ο άνθρωπος που «εξαπάτησε» τις τράπεζες


Ο Ισπανός Ενρίκ Ντουράν, είναι γνωστός και ως Ρομπέν των Δασών, ο άνθρωπος που «εξαπάτησε» τις τράπεζες για να στηρίξει εναλλακτικά κινήματα ενάντια στον καπιταλισμό.

Κατάφερε στο όνομα μίας ψεύτικής εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών που δημιούργησε να αποσπάσει περίπου 500.000 ευρώ από τράπεζες, δάνεια, τα οποία εξαρχής δεν είχε καμία πρόθεση να αποπληρώσει.

Με τα χρήματα αυτά αποφάσισε να χρηματοδοτήσει εναλλακτικές δράσεις που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, να σταθεί απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα. Σήμερα, κρύβεται από τις αρχές. Μιλώντας στον Guardian μέσω skype από άγνωστη τοποθεσία δηλώνει περήφανος για τις πράξεις του. Είναι η απάντηση στον όλεθρο που έχει σκορπίσει σε χιλιάδες ζωές ο καπιταλισμός αναφέρει.

Σε συνέντευξή του πριν από ένα χρόνο ο Ισπανός υποστηρικτής της ανυπακουής προς την εξουσία, εξηγούσε ότι προκειμένου να μπορέσουν τα αντικαπιταλιστικά συστήματα να λειτουργήσουν έπρεπε από κάπου να χρηματοδοτηθούν και η απόσπαση των χρημάτων αυτών από τις τράπεζες είναι ουσιαστικά χρήματα του ίδιου του λαού.

Ο Ντουράν συνελήφθη στην Ισπανία το 2009.

Εναντίον του είχαν κινηθεί δικαστικά έξι από τις 39 τράπεζες της χώρας από όπου κατάφερε να πάρει δάνεια. Έμεινε δυο μήνες στη φυλακή και αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας εγγύηση 50000 ευρώ.

Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, ο Ντουράν, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα και να μην παραστεί στη δίκη. Γιατί το έκανε; Όπως εξηγεί: «Δεν βλέπω νομιμότητα σε ένα δικαστικό σύστημα μέσα στο ίδιο το σύστημα, γιατί δεν αναγνωρίζω την εξουσία του»

Ο Ντουράν ασχολείται με την πρωτοβουλία Cooperativa Integral Catalana, μια μεταβατική πρωτοβουλία με στόχο όπως σημειώνεται, τον κοινωνικό μετασχηματισμό από τα κάτω, μέσα από την αυτοδιαχείριση, την αυτοοργάνωση και δικτύωση.

Απαντώντας σε αυτούς που τον κατηγορούν ως απατεώνα, αναφέρει ότι για να υπάρξει απάτη, πρέπει ο ίδιος να έχει αποκομίσει κέρδη, κάτι που στην περιπτωση αυτή δεν έγινε.

Ο Ντουράν, δεν κράτησε τα χρήματα αυτά και όπως εξηγεί, τα ποσά αυτά ανακτήθηκαν από τις τράπεζες, τους οικονομικούς κλέφτες, όπως τους χαρακτηρίζει για να στηριχθούν στη συνέχεια οι ίδιοι πολίτες.

Ειδικότερα, με τα χρήματα αυτά, υποστηρίχθηκαν οικονομικά η πρωτοβουλία Cooperativa Integral Catalana, συνεταιρισμοί που προσφέρουν στέγαση, αυτοδιαχειριζόμενα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας.

Υπηρεσίες, που όπως τονίζει, το καπιταλιστικό σύστημα, στερεί από τους πολίτες.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Ως πότε παλληκάρια;

Ως πότε παλληκάρια;

«Ως πότε παλληκάρια, θα ζούμε στα στενά, μονάχοι σαν λιοντάρια, στες ράχες στα βουνά;… Να χάνωμεν αδέλφια, πατρίδα και γονείς, τους φίλους, τα παιδιά μας, κι όλους τους συγγενείς;… Τι σ’ ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά; στοχάσου πως σε ψένουν, καθ’ ώραν στην φωτιά… Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ό,τι κι αν σε πει, κι αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιει… Οι νόμοι να ’ν’ ο πρώτος, και μόνος οδηγός, και της πατρίδος ένας, να γένει αρχηγός…» 



Αποσπάσματα από τον Θούριο του Ρήγα Βελεστινλή-Φεραίου… Ή καλύτερα από «το ιερότερο άσμα της φυλής μας» όπως το χαρακτήρισε ο αγωνιστής του 1821, δικαστής και ιστορικός Γεώργιος Τερτσέτης. Βλέπετε ακόμη και στις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας υπήρχαν και αυτοί οι Έλληνες που φώτισαν αυτόν τον τόπο και έκαναν αυτή τη χώρα αντικείμενο θαυμασμού. Όχι κακομοιριάς, φτώχειας, εξαθλίωσης, ανομίας, διαφθοράς

Ο Θούριος είναι τόσο επίκαιρος όσο ποτέ! Με μία διαφορά. Εχθρός αυτή την φορά δεν είναι ο Τούρκος κατακτητής αλλά ο Έλληνας διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος, σάπιος, αναίσχυντος, επαίσχυντος πολιτικάντης και το (οικονομικό) σύστημα που τον στηρίζει. Και αν ήταν ένας καλά θα ήταν! Αλλά δυστυχώς πρέπει να είναι πολλοί. Μπορεί και η πλειοψηφία.
Ανήκουμε στους ανθρώπους εκείνους που γνωρίζαμε εξ αρχής το πρόβλημα στην χώρα μας ότι δεν ήταν οικονομικό όπως είχε παρουσιαστεί αλλά ότι είχε βαθύτερες ρίζες. Και η ρίζα αυτή ήταν και είναι η διαφθορά. Αλλά ακόμη και όσοι νόμιζαν ότι είχαν δει τα πάντα σε αυτή τη χώρα μένουν «άφωνοι, άλαλοι και επιχάσκοντες» όπως λέγεται, δηλαδή χωρίς να μπορούν να μιλήσουν, βουβοί και με το στόμα ανοικτό με τα όσα αποκαλύπτονται καθημερινά.

Θέλετε αποδείξεις; Σας τις δίνουμε. Αρχή θα κάνουμε με άλλη μια διάταξη πλυντήριο… Δεν είναι η πρώτη… Μπορεί να είναι και η εκατοστή πρώτη! Έχουμε χάσει πια το μέτρημα. Τι νέο σκέφθηκε και υλοποίησε τώρα η συγκυβέρνηση; Ψήφισε μια διάταξη με την οποία εξαιρεί της ποινικής ευθύνης για δωροδοκία τους υπευθύνους Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνταν από το κράτος!!! Τυχαίο;Αστειεύεστε; Θα ήταν τυχαίο ή «λάθος» αν δεν είχε προηγηθεί η εισήγηση της κατάργησης του νόμου Ν. 1608/1950 «Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων για τους καταχραστάς του Δημοσίου» και όλων των άρθρων που τον συνοδεύουν. Ή και η κατάργηση του δεύτερου άρθρου του Ν. 2656/1998 «Κύρωση της Σύμβασης για την καταπολέμηση της δωροδοκίας αλλοδαπών δημόσιων λειτουργών σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές» και των άρθρων τρίτο–έκτο του Ν. 2802/2000 «Κύρωση της Σύμβασης περί καταπολεμήσεως της δωροδοκίας στην οποία ενέχονται υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης»!!!
Ποιοι είναι οι «δικαιούχοι» του νέου ρουσφετιού; Μα ο περίφημος κ. Σωτήρης Εμμανουήλ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μη νόμιμων καταβολών σε επιδόματα και μισθοδοσίες στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και πολλοί άλλοι!! Τα «παιδιά» τους δηλαδή…

Και ο κάθε λογικός Έλληνας ρωτά: Γιατί «ξεπλένει» η συγκυβέρνηση ανθρώπους που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταδικαστούν; Και πως βγάζουμε αυτό το συμπέρασμα; Μα, αν δεν φοβόντουσαν στην συγκυβέρνηση ότι θα καταδικαστούν οι τύποι αυτοί, θα έκαναν την διάταξη-ντροπή για την δικαιοσύνη στην Ελλάδα; Μήπως γιατί φοβούνται κάτι τα κόμματα της συγκυβέρνησης; Μήπως γιατί αυτοί που όπως φαίνεται μέχρι στιγμής παρανόμησαν, δεν παρανόμησαν μόνον για αυτούς;
Βεβαίως είναι ντροπή να κάνει κανείς τέτοιες σκέψεις για αυτούς, για τους αναμορφωτές μας, για αυτούς που κτίζουν την «Νέα Ελλάδα»… Που την κτίζουν με ότι πιο σάπιο διαθέτουν επάνω τους… Που πρώτα διέλυσαν ένα λαό ολόκληρο εξαθλιώνοντας τον… Αλλά μήπως βρε παιδιά δεν τα έφαγαν μόνοι τους οι κατηγορούμενοι για δωροδοκία κλπ; Και αν …αμαρτήσαμε κάνοντας αυτές τις σκέψεις… συγνώμη έντιμοι άρχοντες μας… Πανέντιμοι, πανάγαθοι και ελεήμονες… Εδώ κοντζάμ κοινωνικό παξιμάδι, συγνώμη μέρισμα, δώσατε… Τι άλλο θέλουμε;

Τώρα να συνεχίσουμε με τις αποδείξεις; Χρειάζεται να γράψουμε για τα νέα στοιχεία που ήρθαν στην φόρα για το σκάνδαλο της πώλησης του Ελληνικού; Δεν τους έφθανε που το αντικειμενικής αξίας 20 Δις Ευρώ πωλήθηκε για 915 εκ. Ευρώ με πληρωμή των χρημάτων σε βάθος χρόνου, που σημαίνει ότι η πραγματική αξία πώλησης σε σημερινές τιμές είναι 580 με 700 εκατομμύρια Ευρώ!!!! Έχουν κάνει και άλλα!!!
Όπως προκύπτει από μελέτη του Πολυτεχνείου «οι απαιτούμενες εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να καταστεί αξιοποιήσιμο από τον οποιονδήποτε επενδυτή το Ελληνικό, θα γίνουν με έξοδα του δημοσίου, εν ολίγοις των φορολογουμένων. Το κόστος των εργασιών αυτών κοστολογείται στα 614 εκ. ευρώ»!!! Αλλά ούτε αυτό τους ήταν αρκετό!!!
Όπως γράφηκε στην Real News χθες, βάσει των στοιχείων που έδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία αναφορικά με την αξία των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, αυτά κόστισαν στους Έλληνες 343,4 εκ. ευρώ. Αυτό πως λέγεται; Προίκα στον αγοραστή; Ξεπούλημα του Ελληνικού; Και τώρα ένας …κακός άνθρωπος θα ρωτούσε: Βρε μπας και για αυτό έδωσαν ποινική ασυλία στα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ; Ντροπή, ντροπή, ντροπή!!!! Κάνουν τέτοια οι πολιτικοί «μας»!!!!

Τέλος το ότι τα μεγάλα έργα των μεγαλοεργολάβων ολιγαρχών αυτής της χώρας καταβρόχθισαν 350 μικρά και μεσαία περιφερειακά έργα που είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι μας κυβερνούν οι ολιγάρχες… Απλά οι κυβερνήτες μας προσπαθούν και αυτοί με όλα τα μέσα που διαθέτουν να μην βγουν στην καταραμένη ανεργία! Τι θέλει αυτός ο λαός επιτέλους; Να αυξηθούν και άλλο οι άνεργοι; Να γίνουν οι πολιτικοί «μας» λαουτζίκος; Δεν εκτιμά κανείς πια σε αυτόν τον τόπο τον αγώνα που δίνουν τα μέσα των ολιγαρχών για να παραμείνουν στην εξουσία τα ίδια άτομα; Τόσες δημοσκοπήσεις δημοσιεύουν που βγάζουν πρώτη την Νέα Δημοκρατία… Κουράστηκαν και αυτοί από την προσπάθεια…
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει φτώχεια, ανεργία, ανασφάλιστοι, εξαθλίωση, δυστυχία…. Υπάρχει ανάπτυξη που είναι στην στροφή και μας έρχεται… Υπάρχει όραμα, υπάρχει η νέα Ελλάδα, υπάρχει φως, που το πληρώνουμε πανάκριβα, υπάρχει ελπίδα, μόνο ως γυναικείο όνομα, αλλά κάτι είναι και αυτό!!!!

Όμως αυτά που αναφέρουμε ανωτέρω δεν είναι «προβλήματα»!!! Άλλο είναι ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το πρόβλημα είναι ότι στην εποχή μας δεν έχουμε ένα Ρήγα να «ξεσηκώσει» αυτό τον λαό… Να τον εμπνεύσει… Να τον καθοδηγήσει… Βλέπετε ακόμη και τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, εκεί που υποτίθεται ότι βρίσκονται οι πνευματικοί ταγοί αυτής της χώρας είναι σε λήθαργο.
Αλλά και η αντιπολίτευση κοιμάται τον ύπνον του δικαίου!!! Δεν χρειαζόταν να μιλήσει στον λαό ούτε για δραχμή, ούτε για ευρώ, ούτε για τίποτα άλλο. Μόνον ένα χρειαζόταν να πει: Ότι θα κλείσει φυλακή όσους έκλεψαν το δημόσιο και ότι θα κατάσχει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που διαθέτουν οι κλέφτες μαζί με όλα τα άλλα περιουσιακά τους στοιχεία!!!

Όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους, αν δεν υπάρχουν στην μέση σάπιοι και διεφθαρμένοι κυβερνήτες…


Από το Διογένης ο Κυνικός

 

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Γράψ'τα όλα”, λένε

Γράψ'τα όλα”, λένε

Γράψ'τα όλα”, λένε

Ξημερώνει. Νέα μέρα μπροστά και σαν δυναμικός άνθρωπος που είσαι, αφήνεις πίσω το χθες και ότι σ'αυτό σε πόνεσε ή σε δυσκόλεψε και ξεκινάς να πιάσεις το τώρα και το μέλλον. Άδραξε τη μέρα, λένε. Και ξεκινάς. Η ζωή συνεχίζεται, λένε...

Βρίσκεις το κουράγιο να δημιουργήσεις μέσα από ότι έχεις αναλάβει να ασχοληθείς. Κατά τη διάρκεια, σκέψεις έρχονται του χθες. Τις διώχνεις και συνεχίζεις. Πρέπει να το κάνεις, αλλιώς θα κολλήσεις και θα μείνεις στάσιμος, λένε. 

Καθώς όμως ζεις μέσα στον κόσμο και όχι ερημίτης σε μια σπηλιά, έρχονται γενικές πληροφορίες που δεν μπορείς να αποφύγεις και αυτές οι πληροφορίες σου θυμίζουν το χθες που τόσο καλά άφησες πίσω. Μα τι επανάληψη είναι αυτή...; 

Πνιγμένοι λαθρομετανάστες, εμφύλιοι, ρατσισμός, εκμετάλλευση, άστεγοι, με τους νεκρούς σε πρώτο πλάνο πάντα. Έτσι είναι η ζωή, λένε. Γράψ'τα όλα αυτά και συνέχισε, λένε.
Και συνεχίζεις. 

Μέσα στη μέρα συναναστρέφεσαι με ανθρώπους, συνομιλείς, επικοινωνείς και λαμβάνεις την αδιαφορία, την αδικία, τον εγωκεντρισμό, την αχαριστία, τη ζήλια και τόσα άλλα “όμορφα” ανθρώπινα συναισθήματα και σε γενικό και σε προσωπικό επίπεδο. 

Γράψ'τους όλους, μην εξηγείς, έτσι είναι ο κόσμος, έτσι ήταν πάντα, λένε.

Και έρχεται το βράδυ και είσαι κομμάτια. Με τσακισμένα νεύρα και ψυχή στον πάτο. Μα ξεκίνησες τόσο καλά! Αύριο πάλι από την αρχή...

Γιατί ότι άφησες πίσω, σε ότι κι αν προσπάθησες να αδιαφορήσεις για να επιβιώσεις ψυχικά, θα το βρεις ξανά μπροστά σου. Και αν δεν το αναλύσεις για να πράξεις ανάλογα, όχι μόνο δεν θα επιβιώσεις ψυχικά, αλλά θα επιστρέψει δυναμωμένο και θα σου δώσει την πιο γερή κλωτσιά του. Αν δεν εκπαιδεύσεις την ψυχή σου να λειτουργεί, να δημιουργεί μαζί με όλα αυτά που τη ζορίζουν και την πονάνε, το έργο σου θα είναι νεκρό, κενό, χωρίς καμιά αξία. 

Γράψ'τα. Έτσι είναι η ζωή, λένε. Πρόταση, λάθος εξ ορισμού όμως. Γιατί έτσι είναι ο θάνατος, όχι η ζωή. Αυτοί που σου το λένε, μόνο αυτό κάνουν και τίποτα άλλο. Λένε. Κι αφού δεν ξέρουν να ορίσουν σωστά τι είναι ζωή, οι συμβουλές τους δεν ορίζουν τη λύση.

“Γράψ'τα”. Πιο εύκολο από το “σκέψου τα”, “κατανόησε τα”, “λύσ'τα”, “άλλαξε τα”, ”συζήτησε τα” και τέλος “αποφάσισε”.

Γράψ'τα όλα και όλους λοιπόν. Και κάτω κάτω στη λίστα σου, μη ξεχάσεις να γράψεις και τον εαυτό σου.


 Tης Angie insomniac

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Πρώτο κανάλι στη Ροδόπη το Haber του τούρκικου TRT!



Όταν μετά το πραξικόπημα του μαύρου της μαύρης συγκυβέρνησης, φωνάζαμε πως εκτός των άλλων, η κυβέρνηση Σαμαρά παραδίδει τους ακρίτες συμπατριώτες μας στην προπαγάνδα των τούρκικων και των σκοπιανών καναλιών, υπήρξαν μερικοί , θύματα της...
νεοφιλεύθερης ρητορείας του κοινωνικού αυτοματισμού, που πίστεψαν ότι εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αγωνιζόμαστε ως άλλη μια "συντεχνία" που απλώς προστατεύει τα "κεκτημένα" της.
Γρήγορα όμως κατάλαβαν όλοι, ότι με αφορμή το μαύρο στην πραγματική δημόσια τηλεόραση(ΕΡΤ), οι εργαζόμενοι σε αυτήν ύψωσαν το ανάστημά τους εναντίον εκείνων που πήραν την μπουλντόζα της τρόϊκας και της Μέρκελ και βάλθηκαν να κάνουν την πατρίδα μας αποψιλωμένο οικόπεδο , παρουσιάζοντας τον καπνό που βγαίνει απο τις καμινάδες των κρεματορίων της Ευρώπης του "Arbeit macht frei", ως έξοδο απο την κρίση .
Το αποτέλεσμα της "εξυγιαντικής δημιουργικής καταστροφής" των Σαμαρά - Βενιζέλου, σχετικά με το δικαίωμα της ενημέρωσης του Έλληνα πολίτη, ήταν να κυριαρχήσει την προηγούμενη Κυριακή στους δέκτες των Θρακών η δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας.
Αν δεν υπήρχαν οι θύλακες αντίστασης απο τους αυτοδιαχειριζόμενους σταθμούς της ελεύθερης ΕΡΑ , της ΕΡΤ3 και το δίκτυο της ERTOPEN, τότε είναι βέβαιο πως η τουρκική προπαγάνδα θα έπαιζε κυριολεκτικά μόνη της στο ραδιοτηλεοπτικό "γήπεδο" της Θράκης, με ουρά τα αθηναϊκά κανάλια της διαπλοκής, σε μία τόσο κρίσιμη για την ενημέρωση των Ελλήνων ημέρα.
Αν λοιπόν νομίζετε, ότι όλα αυτά που λέμε είναι υπερβολικά ή απλώς στοχεύουν στην δημιουργία αντικυβερνητικών εντυπώσεων, τότε διαβάστε τι έγραψε ο "ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ" που δεν φημίζεται και ως αντικυβερνητική εφημερίδα:

"Στη Ροδόπη τη μάχη της τηλεθέασης κέρδισε όχι κάποιο ελληνικό κανάλι, αλλά το κρατικό τουρκικό κανάλι TRT που είχε στραμμένο το φακό του στις εκλογές στη Ροδόπη και τη Θράκη γενικότερα για μία ακόμα χρονιά. 

Κι αν αναρωτιέται κανείς γιατί η ΝΕΡΙΤ ήταν τελευταία και καταϊδρωμένη στη μάχη της τηλεθέασης, την απάντηση την έδωσαν οι φετινές εκλογές επιβεβαιώνοντας ότι το κανάλι, που φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλες τις Ελλάδας, τελικά αποδεικνύεται κατεξοχήν Αθηνοκεντρικό και μετά βίας φτάνει μέχρι τη Θεσσαλονίκη. 
Ελάχιστες εικόνες της περιφέρειας ήταν διαθέσιμες στις δέκτες των τηλεθεατών που ήθελαν να ενημερωθούν για τις εκλογές στον τόπο τους, αλλά τελικά μάθαιναν μόνο για την περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Πειραιά με αναφορές μετρημένες στα δάχτυλα για τις υπόλοιπες περιφέρειες και Δήμους. Όσο για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θράκη αυτοί εμφανίζονταν στις οθόνες της κρατικής τηλεόρασης μόνο σε μορφή γραφημάτων με αριθμούς, χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Το κρατικό κανάλι δε μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο, δυστυχώς σε αντίθεση με το TRT που απέστειλε τετραμελές συνεργείο στη Ροδόπη για να καλύψει μέσα από το κτίριο της πρώην νομαρχίας ζωντανά τα αποτελέσματα των εκλογών στο νομό μας, αλλά και στην Ξάνθη με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο Δήμο Μύκης."

Από τον Χρόνο

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Γαμnμέvε νοικοκυραίε.

Γαμnμέvε νοικοκυραίε.

Γαμnμέvε νοικοκυραίε.


Σε ξέρω καλά.
Είσαι εσύ που όταν τα παιδιά στο διπλανό σπίτι γιόρταζαν με δυνατές μουσικές και γέλια, φώναζες τους μπάτσους γιατί τάραζαν τη νεκρική γαλήνη σου.
Είσαι εσύ που όταν η μπάλα των παιδιών έπεφτε στην αυλή σου δεν την έδινες ποτέ πίσω.
Είσαι εσύ που όταν βλέπεις νέους γύρω σου να φιλιούνται και να ερωτεύονται, μιλάς για "κατάντια της νεολαίας".
Είσαι εσύ που όταν οι εργάτες απεργούν, δηλώνεις υποταγή στον προιστάμενο τρίβοντας τα χέρια σου.
Είσαι εσύ που δεν πουλιέσαι μέχρι να βρεθεί η κατάλληλη τιμή.

Γαμnμέvε νοικοκυραίε.
Πάνω στη σιωπή σου γεννήθηκε αυτό το τέρας.
Όπου και να πάω σε βρίσκω μπροστά μου και δεν μπορώ πια ούτε να γελάσω μαζί σου, ούτε να σε λυπηθώ.
Σαράντα χρόνια νύχτα χρέωσε τα όνειρα των παιδιών η "δουλίτσα" σου και το "σπιτάκι" σου.

Γαμnμέvε νοικοκυραίε 
Είσαι εσύ που όταν οι εθελοντές που φρόντιζαν τα αδέσποτα ζώα στη πλατεία έφυγαν, έριξες τροφή με δηλητήριο για να "ησυχάσεις" από αυτά μια και καλή.
Είσαι εσύ που μέσα στο "σπιτάκι" σου χτυπάς τη γυναίκα σου και τρομοκρατείς τα παιδιά σου.
Είσαι εσύ που όταν πνιγόμασταν στους δρόμους από τα δακρυγόνα και σου χτυπήσαμε την πόρτα για βοήθεια δεν άνοιξες.
Είσαι εσύ που σύρθηκες στην ουρά στα "συσσίτια" των χρυσαυγιτών γιατί ...."ε, εντάξει μωρέ... Και τι έγινε;.. Κορόιδο τους έπιασα. Δεν θα τους ψηφίσω."

Γαμnμέvε νοικοκυραίε.
Δεν θα είμαι ψύχραιμος πια μαζί σου.
Λερώνεις με τις μίζερες παντούφλες σου τα όνειρά μας.
Αντάλλαξες σαράντα χρόνια τώρα την ελπίδα μας με δυο κατσαρόλες, δυο καρέκλες και μια γαμημένη τηλεόραση.
Όπου σε βρίσκω θα σε φτύνω στα μούτρα.

Του Σταμάτη Μορφονιού

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Πιάσε έναν πρωθυπουργό στο τέσσερα!..

Σαν παλιό μαγέρικο. Έτσι Αντωνάκη;

     Αυτή είναι η ''καθαρή''πολιτική σου;
     Αυτό είναι που μπορείς να''κοιτάς τον λαό στα μάτια'';
     Έτσι λειτούργησες''υπεύθυνα'' σαν αρχηγός τηςαξιωματικής αντιπολίτευσης;
     Αντί να ζητήσεις, να απαιτήσεις εκλογές (μιλάμε για τον Νοέμβρη του 2011, τότε που ο νυν αντιπρόεδρός σου ''άδειασε'' τον Μεγάλο Ηλίθιο, τον κατάπιε αμάσητο),
     ..συμφώνησες, δηλαδή έσκυψες το κεφάλι στην πρόταση-εντολή Μπαρόζο, να ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ για πρωθυπουργός ο τραπεζίτης Παπαδήμος;
     Αντί να επιδιώξεις να γίνεις εσύ πρωθυπουργός με λαϊκή εντολή, προτίμησες να προσκυνήσεις τρόϊκα, Μέρκελ, Κομισιόν και Μπαρόζο, εις βάρος της πατρίδας σου και των δημοκρατικών θεσμών! 

     Ωραία αξιωματική αντιπολίτευση! Τα καλά τα γιουσουφάκια!
     Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ΔΕΧΤΗΚΕ να διοριστεί πρωθυπουργός κάποιος έξω απ' το πολιτικό σύστημα, παρακάμπτοντας την προσφυγή στην γνώμη και την βούληση του λαού! 
     Καταλάβατε ότι τότε, εκείνες τις μέρες ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
     Ότι συνωμοτήσατε και ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΕΣ εναντίον του ελληνικού λαού και εγκαθιδρύσατε δικτατορία;
     ΜΕ ΤΟ ''ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ'' ΟΡΙΣΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;
     ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;
     Σε ποιά ευνομούμενη χώρα θα είσασταν όλοι εσείς ακόμη ελεύθεροι να παριστάνετε τους πολιτικούς και τους ταγούς;

     Και ζητάς τώρα να σε ξαναπιστέψει ο ελληνικός λαός και να σε ξαναψηφίσει;
     Γιατί;
     Για να βυσσοδομήσεις και πάλι πίσω απ' τις πλάτες μας;
     Δεν σου φτάνουν όσα δεσμά χάλκεψες για την χώρα;

     Αιδώς Αντωνάκη!
     Λίγη τσίπα κύριε ''πρωθυπουργέ''!
     Μιά σταλιά ελληνικό αίμα στις φλέβες σας!
     Τίποτα;
     Μόνον χολή και μαύρο;..


Από το Μαντατοφόρος

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΜΜΕ και Εντιμότητα

Λίγο πριν τα τανκς των συνταγματαρχών καταλύσουν τη δημοκρατία στην Ελλάδα, ο Ιταλός στοχαστής, Ουμπέρτο Έκο, στο βιβλίο του, «Σημειολογία στην καθημερινή ζωή» έγραφε: «Σήμερα μόνο οι ηλίθιοι κάνουν δικτατορίες με τανκς αφού υπάρχει η τηλεόραση»

Ο Παπαδόπουλος και η παρέα του δεν είχαν μάλλον εντρυφήσει στο βιβλίο και έτσι έβγαλαν στους δρόμους τα άρματα μάχης και το στρατό, φροντίζοντας πάντως να καταλάβουν αμέσως το κτίριο του ΟΤΕ και της ραδιοτηλεόρασης. 

Τα χρόνια, οι δεκαετίες καλύτερα, πέρασαν και κάποιοι άλλοι φρόντισαν να μελετήσουν πολύ καλά τον Ουμπέρτο Έκο και να ακολουθήσουν τη… συμβουλή του. Διότι αυτό που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια από τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μερίδα του Τύπου, αποδεικνύει του «λόγου το αληθές».

επιχειρηματική ελίτ

Όλα τα μεγάλα κανάλια, των Αθηνών κυρίως, έχουν καταπατήσει κάθε έννοια δεοντολογίας, προβάλλοντας ότι εξυπηρετεί μια πολιτική τάξη που καταρρέει και η οποία είναι απολύτως ελεγχόμενη μιας επιχειρηματικής ελίτ η οποία, όπως αναφέρουν και τα ξένα ΜΜΕ, δεν έχει πατριωτικά χαρακτηριστικά.

Σταδιακά από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μετά οι εφημερίδες της εποχής αλώνονται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία κάνουν τη μεγάλη έφοδο με τη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης, της «ελεύθερης» όπως παρουσιάστηκε στις αρχές του ’90. Με την κίνηση αυτή αλλάζει ουσιαστικά ο ρόλος του Τύπου και των ΜΜΕ στην Ελλάδα με προκλητικό τρόπο. Αντί να ελέγχει την εξουσία και κυρίως να αποκαλύπτει τη διαπλοκή της επιχειρηματικής τάξης με την εκτελεστική εξουσία, γίνεται όργανο της πρώτης προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι απαιτήσεις και τα συμφέροντά της.

Εργολάβοι, προμηθευτές του δημοσίου, επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το δημόσιο χώρο, εκβιάζουν πλέον μια πολιτική τάξη αδύναμη, που υποχωρεί και υποκύπτει στις απαιτήσεις τους, προκειμένου να απολαμβάνει την προβολή και των θετικών ρεπορτάζ. Όσοι τολμούν να αντιδράσουν δέχονται ανηλεή επίθεση που τους αναγκάζει είτε να συμβιβαστούν, είτε να αποχωρήσουν από το πολιτικό προσκήνιο κρατώντας την αξιοπρέπειά τους. Κοντά τους μεγαλοδημοσιογράφοι που δέχτηκαν να γίνουν πειθήνια όργανά τους, χωρίς αιδώ.
Στα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ, προβάλλονται μόνο τα θέματα που εξυπηρετούν την πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση της τρόικας
Αυτό όμως που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Στα λεγόμενα συστημικά ΜΜΕ, προβάλλονται μόνο τα θέματα που εξυπηρετούν την πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση της τρόικας, γιατί αυτή κυβερνά τη χώρα, ενώ αποκρύπτονται προκλητικά σημαντικά θέματα. Για παράδειγμα το μεγάλο κανάλι διαθέτει 20 λεπτά σε ρεπορτάζ και σχολιασμούς για την απόσυρση μιας υποψήφιας από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν λένε κουβέντα για την Ντόρα Μπακογιάννη που αποκαλεί σε τηλεοπτική της συνέντευξη μικρό κόμμα τη Ν.Δ.

Προβάλλουν ανελέητα κάθε θέση της συγκυβέρνησης, αποκρύπτουν κάθε στραβό και ανάποδο, αλλά πρωτοστατούν στην πολεμική, χωρίς εντιμότητα, στα Κόμματα που έχουν διαφορετική άποψη. 

Τρομολαγνεία

Ενισχύουν το συναίσθημα του φόβου στους πολίτες, προσπαθώντας να τους πείσουν ότι η χώρα θα… εξαφανιστεί, εάν δε συνεχίσουν να κυβερνούν εκείνοι που μας έφεραν σε αυτή την οικτρή κατάσταση, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατίας.

Η προσπάθεια ελέγχου της συνείδησης των Ελλήνων βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένη από επαγγελματίες του είδους. Εκείνο που διαπιστώνουμε στη χώρα μας είναι η επιβολή της λεγόμενης «δημοκρατικής λογοκρισίας», όπως την περιγράφει ο Ιγνάσιο Ραμονέ στο βιβλίο του, «η τυραννία των ΜΜΕ» όπου σημειώνει:

«Ανέκαθεν, η έννοια της λογοκρισίας ήταν αδιάρρηκτα συνδεδεμένη με την απολυταρχική εξουσία, της οποία αποτελεί σημαντική συνιστώσα. Λογοκρισία σημαίνει κατάργηση, απαγόρευση, παρεμπόδιση, περικοπή και παρακράτηση της πληροφορίας, αφού η εξουσία θεωρεί ότι ένα σημαντικό στοιχείο της δύναμής της είναι ο έλεγχος της έκφρασης και της επικοινωνίας».
Κατασκευαστές Συνειδήσεων


Δημοσκοπήσεις


Αυτή την προσπάθεια ελέγχου των συνειδήσεων βλέπουμε και στις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν τα συστημικά ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή.
Μέσα σε λίγες μέρες το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί να φτάσει και τις πέντε μονάδες αλλάζει υπέρ της ΝΔ με πολύ μικρή διαφορά, ξαφνικά η λεγόμενη παράσταση νίκης μεταβάλλεται υπέρ της «γαλάζιας» παράταξης, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είναι… καταλληλότερος ακόμη και για να κάνουν παιδιά μαζί του οι γυναίκες μας.

Την ίδια ώρα αποκρύπτουν το κυριότερο στοιχείο των δημοσκοπήσεων, που είναι η οργισμένη αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφία των πολιτών, όταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής τους γραμμής ακούνε την λέξη δημοσκόπησηΜόλις ένας στους δέκα πολίτες δέχεται πλέον να απαντήσει, δείχνοντας τη μεγάλη ρευστότητα του εκλογικού σώματος.

Πλαστές Δημοσκοπήσεις

Όσοι δημοσκόποι θέλουν να κρατήσουν τη σοβαρότητά τους επισημαίνουν αυτό εύρημα, τονίζουν την οργή και το θυμό των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι το βράδυ της 25ης Μαΐου το πιθανότερο είναι να δούμε απίστευτα πράγματα.

Και αυτή είναι η πραγματικότητα όταν η πραγματική ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%, οι ανασφάλιστοι που δεν έχουν πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι εκατομμύρια, όταν το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί μέσα σε τρία χρόνια πάνω από 50%, και η ανεξαρτησία της χώρας έχει παραδοθεί στους δανειστές.

«Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί από την εθνική της κυριαρχία, αυτοκαταλύεται ως ανεξάρτητο κράτος και γίνεται υποτελής στους δανειστές της, αυτοκαταλύεται ένα κράτος χωρίς πόλεμο εν καιρώ ειρήνης. Πρόκειται για πρωτοφανές ιστορικό γεγονός», γράφει στο νέο του βιβλίο, «Αγαπημένο μου Σύνταγμα», ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Νικόπουλος, σημειώνοντας ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση, κάνοντας λόγο για ξεκάθαρη συνταγματική εκτροπή.

συνταγματική εκτροπή

Αυτές τις θέσεις και τις απόψεις δεν πρόκειται να τις δούμε σε κάποιο από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας, που πιστεύουν ότι ελέγχοντας τις συνειδήσεις θα κρατήσουν στην εξουσία ένα φαύλο πολιτικό σύστημα προκειμένου να το ελέγχουν οι ιδιοκτήτες τους και να κάνουν τις… δουλειές του. Μόνο που δεν έχουν αντιληφθεί ότι καταρρέουν μαζί του.
Γιατί όπως γράφει ο Ιγνάσιο Ραμονέ:

«Ο έλεγχος των ΜΜΕ, και της τηλεόρασης ειδικότερα, δεν συνεπάγεται αυτόματα και έλεγχο των συνειδήσεων. Η διάχυση ιδεών και η διαμόρφωση συνειδήσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση μια απλή, μηχανική πράξη. Αντίθετα, εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά περίπλοκη».

Από το TVX