Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Viva Mafia!

Αν γυρίσουμε στη δραχμή, όσοι έχουν βγάλει πολλά ευρώ τα προηγούμενα χρόνια, όσοι χρυσώθηκαν παίρνοντας εύκολες δουλειές χάρη στις μίζες που έδιναν οι εταιρείες τους, όσοι τα έβγαλαν εκτός Ελλάδας είναι έτοιμοι να τα φέρουν πίσω στη χώρα μας και να κερδοσκοπήσουν αγρίως αγοράζοντας τα πάντα τζάμπα.



Η επιστροφή της... Siemens;


Αν δεν μας πιστεύετε, το είπε πάλι χθες η Ντόρα Μπακογιάννη με το χαρακτηριστικό της πολιτικό θάρρος. Προφανώς η Ντόρα κάτι θα ξέρει.
Δεν μιλάει «στον αέρα» η επιτυχημένη πρώην υπουργός της Ν.Δ. και νυν αρχηγός κόμματος.


Ίσως μάλιστα να έχει αξιόπιστη πληροφόρηση, διότι είναι γνωστό ότι ήταν επί χρόνια κοινωνική της συναναστροφή το αφεντικό της Siemens στην Ελλάδα, της εταιρείας η οποία είχε πληρώσει 100 εκατομμύρια μάρκα σε μίζες, τα οποία δεν βρέθηκε ποτέ ποιοι τα πήραν, εκτός από το ένα εκατομμύριο που ομολόγησε ο Τσουκάτος ότι έδωσε στο ΠΑΣΟΚ (αλλά ούτε εκείνο βρέθηκε στα διπλά βιβλία του κόμματος).


Μάλιστα η κοινωνική συναναστροφή – όχι μόνο της Ντόρας, αλλά και δεκάδων άλλων πολιτικών, όπως έδειξαν τα ημερολόγιά του – είχε βασικό συνεργάτη αυτόν που την κοπάνησε με γεμάτες τσέπες για την Ουρουγουάη επί των ημερών της Ντόρας στο ΥΠΕΞ. Ο αφιλότιμος πέταξε σαν το πουλάκι επειδή κανείς άχρηστος δεν βρέθηκε να δώσει το τηλεγράφημα του πρέσβη στην υπουργό Εξωτερικών για να πράξει εγκαίρως τα δέοντα. Βέβαια ήταν αργία, οπότε μια δικαιολογία, όσο να 'ναι, υπάρχει...


Λέτε λοιπόν να ξαναδούμε τον Χριστοφοράκο και τον Καραβέλα στην Ελλάδα; Λέτε να φέρουν πίσω τις μίζες όσοι πολιτικοί τις πήραν εκείνη την εποχή για να δώσουν τις δουλειές στη Siemens; Γιατί όχι; Ποτέ δεν είναι αργά. Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, βγει από το ευρώ και γίνει ένα απέραντο κερδοσκοπικό Ελ Ντοράντο, κατά το πρότυπο της Άγριας Δύσης, όλα μπορεί να τα δούμε.


Εξ άλλου η Μέρκελ – αφού ο πρωθυπουργός μας λέει ότι δεν έχουμε «κόκκινες γραμμές» και άλλες τέτοιες αηδίες – μας λέει γλυκά στο αυτί και τις αποζημιώσεις από τη Siemens και τις κατοχικές πολεμικές αποζημιώσεις και τα αναγκαστικά κατοχικά δάνεια να βάλουμε εκεί που ξέρουμε και τις μισοτελειωμένες δουλειές της Siemens να ξεπαγώσουμε και τα όπλα της Γερμανίας να συνεχίσουμε να αγοράζουμε (με το αυξημένο κατά 65% κονδύλι για όπλα στον προϋπολογισμό της συγκυβέρνησης) και να πληρώσουμε μέχρι σέντσι κάθε Γερμανό στον οποίο χρωστάμε.


Αλλιώς δεν θα έρθει ο Ρέσλερ να κάνει νέες επενδύσεις σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες α λα Κίνα και θα μείνουμε όλοι άνεργοι αφού δεν θα υπάρχει ανάπτυξη στη χώρα, όπως μπορούν εγκύρως να σας διαβεβαιώσουν, μεταξύ άλλων, ο Μίχαλος και ο Δασκαλόπουλος.

Απόσπασμα από αρθρο του σταύρου Χριστακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου