Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Στάσου, σανός!

Θόρυβο έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός κτηνοτρόφου στο Αγρίνιο ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο με μόλυνση στα γεννητικά του όργανα και οι γιατροί διαπίστωσαν πως η μόλυνση προέρχεται από μύκητα που κολλάει από πρόβατο, οπότε θα πρέπει να τον δει κάνας κτηνίατρος.

Η ιστορία του κτηνοτρόφου που βάτεψε το πρόβατο έχει προκαλέσει πολλά ειρωνικά σχόλια, αν και δεν θα έπρεπε, αφού οι περισσότεροι Έλληνες πηδάνε πολύ συχνά την κατσίκα που παντρεύτηκαν και είναι και περήφανοι από πάνω.

Βρίσκω πολύ θετική για την ελληνική κοινωνία την ερωτική συνεύρεση του κτηνοτρόφου με το πρόβατο – δεν έχει διευκρινιστεί αν το πρόβατο ήταν θηλυκό ή αρσενικό αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας ενδιαφέρει, αφού θα πρέπει επιτέλους να ξεπεράσουμε αυτά τα μικροαστικά ταμπού.
Σε μια εποχή που η χώρα μας στενάζει από την οικονομική κρίση, οι πολίτες έχουν πάθει ομαδική κατάθλιψη και χιλιάδες συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν, έρχεται ένας κτηνοτρόφος που αδιαφορεί πλήρως για τα Μνημόνια και τα χαράτσια και κουτουπώνει ένα πρόβατο.
Ίσως, πριν από μερικά χρόνια να μου προκαλούσε αηδία μια τέτοια είδηση αλλά -μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό αυτοκτονιών, ανεργίας ,φτώχειας και δυστυχίας- με πλημμύρισε από αισιοδοξία και βλέπω πια τη ζωή με άλλο μάτι.
Σκέφτομαι τον κτηνοτρόφο να τσεκάρει με τις ώρες το κοπάδι, για να αποφασίσει ποια προβατίνα θα βατέψει.
Δεν μπορεί να πήγε με την πρώτη προβατίνα που είδε μπροστά του -θα είχε την αγαπημένη του.
Είναι συγκινητικό ότι ένας άνθρωπος προσπαθεί να βρει μέσα σε 200 ανυποψίαστα πρόβατα το πρόβατο που του ταιριάζει. Αυτό δείχνει την υπεροχή και το μεγαλείο του ανθρώπου που διαλέγει προσεκτικά το ταίρι του.
Με γεμίζει ελπίδα το γεγονός ότι ένας γενναίος Έλληνας έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την Μέρκελ, την πτώχευση της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή, και καθόταν και κοιτούσε προσεκτικά μία-μία τις προβατίνες, για να δει ποια του γουστάρει καλύτερα.
Η ερωτική συνεύρεση του κτηνοτρόφου με το πρόβατο είναι μια νίκη των πρωτόγονων ενστίκτων και των ανθρώπινων ορμών πάνω στα σατανικά σχέδια των δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης και των αδίστακτων αγορών που θέλουν να μας ευνουχίσουν ψυχικά και σωματικά -και να μας γεμίσουν ενοχές για τις ορμέμφυτες ανάγκες μας-, ώστε να μας καταστήσουν άβουλα και πειθήνια υποχείριά τους. (Μαλάκα, τι γράφω;)
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν ο κτηνοτρόφος σκοπεύει να σφάξει την προβατίνα και να την φάει ή θα της χαρίσει τη ζωή.
Ελπίζω ο κτηνοτρόφος να μην σφάξει την ερωτική του παρτενέρ -μετά το κουτούπωμα, κάτι τέτοιο θα ήταν κανιβαλισμός-, αν και με το δούλεμα που θα έχει φάει ο άνθρωπος, μάλλον η προβατίνα θα την πληρώσει, για να μην του θυμίζει τη διαπόμπευσή του από τους σκληρούς και άδικους συνανθρώπους του.

Από τον πιτσιρίκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου