Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Περί καπιταλισμού και ελεύθερης αγοράς


Αγαπητέ Πιτσιρίκο, όποιος έχει κοινό νου, γνωρίζει ότι αυτή την στιγμή δεν θα έπρεπε να υπήρχε Mega ούτε και ΔΟΛ. Θα έπρεπε να είχαν κλείσει. Όχι για αυτά που λένε. Αν και αυτά που λένε, έχουν άμεση σχέση με το γεγονός ότι δεν έχουν κλείσει. 
Θα έπρεπε να έχουν κλείσει εάν εφαρμοζόντουσαν στοιχειωδώς οι κανόνες του καπιταλισμού, της ελεύθερης αγοράς και αυτά που γενικώς οι ίδιοι στο Mega και στον ΔΟΛ υποστηρίζουν ότι πρέπει να ισχύουν για όλη την υπόλοιπη κοινωνία, τους εργαζομένους στο Δημόσιο κτλ. 
Εάν εφαρμοζόντουσαν για όλους οι επιταγές των Μνημονίων. Αυτά τα σκυλιά που έχουν και χαρακτηρίζονται δημοσιογράφοι ξερνούν πρωί – μεσημέρι – βράδυ κατά οποιουδήποτε τολμά να απεργήσει.
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά και καθόλου πολύπλοκα. Επιχειρήσεις με τα οικονομικά στοιχεία του Mega και του ΔΟΛ, αλλά και του Πήγασου, του ομίλου της Καθημερινής κτλ δεν θα σκεφτόντουσαν καν να περάσουν το κατώφλι οποιασδήποτε τράπεζας και να ζητήσουν νέο δανεισμό ή ανακεφαλαίωση: Τεράστια τραπεζικά χρέη, υποπολλαπλάσιος (σε σχέση με τα χρέη) τζίρος, καμία προοπτική ότι το αντικείμενο τους (διαφήμιση, πωλήσεις φύλλων κ.τ.λ.) θα πάρει τα πάνω του τα επόμενα χρόνια.
 
Με λίγα λόγια είναι στην πρώτη θέση της κατηγορίας των επισφαλών επιχειρήσεων για τις τράπεζες.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα έπρεπε οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί τους αστέρες να έπαιρναν κανένα 500αρικο το μήνα και αυτό με 5-6 μήνες καθυστέρηση.
Και όμως. Ο Τηλέτυπος πήρε 100 εκ. δάνειο και ο ΔΟΛ άλλα 10. Όλα αυτά πριν μερικές εβδομάδες. Για να βρεθεί τραπεζίτης να δώσει δάνειο σε τέτοιες ξοφλημένες οικονομικά και χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, πρέπει να είναι είτε άσχετος, είτε τρελός, είτε βαλτός. Προφανώς, ισχύει το τρίτο. Και όλα αυτά βέβαια λίγο πριν μπουν οι ευρωπαίοι επίτροποι στις Τράπεζες.
 
Οι καλοί δημοσιογράφοι του Τηλέτυπου, του ΔΟΛ κ.τ.λ. πιστεύουν ότι πρέπει να ισχύουν οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς σ’ όλους τους άλλους, εκτός από τους ίδιους. Οι ίδιοι και τα αφεντικά τους θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν την Πράβδα επί Σοβιετικής Ένωσης. Θα λειτουργούν και θα αμείβονται ανεξαρτήτως οποιουδήποτε άλλου παράγοντα – πολύ περισσότερο παράγοντα που έχει να κάνει με την αγορά.
Τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ πρέπει να σταθούν για να συνεχίσουν να βρίζουν όλους τους άλλους
 Τους μόνους που σκέφτομαι, είναι τους απλούς εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων που δεν μου φταίνε σε τίποτα και βγάζουν ένα μεροκάματο.
Όποτε όμως ακούω ένα τύπο από τους παραπάνω να βγαίνει στο μικρόφωνο και να μου του παίζει ένας μικρός Άνταμ Σμιθ, κρύβοντας ότι ο δικός του μισθός βγαίνει από τις τράπεζες, την ανακεφαλαίωση των οποίων πλήρωσε ο συνταξιούχος των 500 ευρώ μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Θα μου πεις γιατί τον ακούς; Διότι αν δεν γίνουμε και λίγο μαζόχες και kinky τις εποχές που ζούμε δεν το παλεύουμε.
Ζω για να τον βάλω τον καριόλη στα 4 με το μαστίγιο…
 
(Αγαπητέ φίλε, αν δεν υπήρχαν τα καθεστωτικά ΜΜΕ με την καθημερινή προπαγάνδα, δεν θα υπήρχε κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε μνημόνιο, ούτε χρεοκοπία. Όλα αυτά τα λαμόγια -που υποδύονται τους δημοσιογράφους αλλά είναι πουτάνες- κυκλοφορούν από το πρωί μέχρι το βράδυ με σωματοφύλακες. Όπως όλα τα καθάρματα που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Βέβαια, αυτό δεν θα τους σώσει. Μέσα στην ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας που τους δίνει η ξεθυμασμένη ισχύς των νταβατζήδων αφεντικών τους έχουν ξεχάσει πως στη ζωή υπάρχει και αύριο. Πολύ kinky αύριο. Αν τους βάλετε κάτω με το μαστίγιο, σας παρακαλώ να είστε τρυφερός με τον Παύλο Τσίμα. Είναι ευαίσθητος αριστερός.)
Από τον πιτσιρίκο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου