Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Είναι αυτό διακυβέρνηση χώρας;

(.....) η κυβέρνηση από τότε που έκλεισε με «ξαφνικό θάνατο» την ΕΡΤ …καλόμαθε και νόμιζε ότι θα κάνει ότι «γουστάρει» όπου «γουστάρει». Και δεν είναι παράξενο αυτό. Είναι ίδιον των απολυταρχικών καθεστώτων που μάλιστα λειτουργούν κάτω από τον μανδύα της δημοκρατίας. Και μην μας πει κανείς ότι είμαστε υπερβολικοί. Όταν αποκαλύπτεται επίσημο έγγραφο του τότε τσάρου της Οικονομίας και νυν κατηγορούμενου Γ. Παπακωνσταντίνου, που γράφει σε αυτό ο τότε υπουργός ότι «θα νομοθετήσουμε δημοσιονομικούς κανόνες (όπως θέλουμε εμείς, όχι απαραίτητα το Σύνταγμα», και δεν έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν για την κατάλυση του θεμέλιου λίθου της δημοκρατίας μας, δεν είμαστε υπερβολικοί στα όσα σκληρά πράγματα γράφουμε. Αυτοί που τα κάνουν όλα αυτά, οι πολιτικοί δηλαδή, παρανομούν…. Είναι επίορκοι, άρα θα έπρεπε και να…. απολυθούν!!!

Μην ξεχνάμε και τον όρκο που δίνουν οι βουλευτές: «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Δεν ορκίζονται να καταλύουν το Σύνταγμα. Δεν ορκίζονται να ομολογούν ανερυθρίαστα ότι νομοθετούν εκτός Συντάγματος.

Ακόμη δε, όσο και αν ακούγεται παράξενο, μια και έχει περιορισμένες αρμοδιότητες, τεράστιες ευθύνες έχει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί εκείνος έχει ορκιστεί: «Στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού»….

Είπε κανένας τίποτα; Τα κάνει όλα αυτά ο κ. Παπούλιας; Δεν νομίζουμε… Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει κάποιος κάτι για αυτό; Κύριε Παπούλια; Η αξιωματική αντιπολίτευση; Οι δικαστικές αρχές; Ο λαός; Έρχονται και εκλογές, ας μην το ξεχνάμε…..

απόσπασμα από το Διογένης ο Κυνικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου