Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Τι δεν γουστάρω το βράδυ της Ανάστασης

1) Τις γκόμενες που ντύνονται λες και πάνε στα μπουζούκια. Δεν λέμε ωραίες οι φούστες και τα ξώβυζα ...αλλά όταν είσαι με την οικογένεια σου..πως να τις χαζέψεις;



2) Τις θείτσες που πάνε για να κουτσομπολέψουν το τι φοράει η κάθε μια.


3) Τα μαλακισμένα που πετάνε διπλά σου δυναμιτάκια (έχουν φοβηθεί τα αφτάκια μας απο τις κρότου λάμψης και όταν ακούμε δυναμιτάκια,ψεκαζόμαστε ασυνείδητα με μαλόξ και περιμένουμε τα ΜΑΤ )


4) Τον παπά που σηκώνει την λαμπάδα με το Θείο Φως όσο πιο ψιλά μπορεί και απο κάτω γίνεται μάχη για το ποιός θα το πρωτοπάρει,ενώ ταυτόχρονα σε κάποιους ξυπνάνε και τα γηπεδικά τους αισθήματα.


5) Διάφορους άγαρμπους που είναι πίσω σου και σου καίνε το παλτό.(Αν και τραγικό, γελάμε κάποιες φορές με κάποιες γυναίκες που έχουν ρίξει μισό λίτρο λακ στα μαλλιά τους και ο απο πίσω με την λαμπάδα δεν προσέχει και κάποιες φορές γίνονται παρανάλωμα (fail)).


6) Τις παιδικές λαμπάδες που έχουν πάνω τους διάφορες κούκλες ή σούπερ ήρωες. Μας φρικάρει το γεγονός,πως καθώς καίγεται η λαμπάδα,θα αρχίσει να καίγεται και το κουκλάκι εάν δεν προσέξεις.


7) Το οτι δεν μπορείς να φας μαγειρίτσα πριν πας στην ανάσταση,λες και ο Χριστός αναστήθηκε στις 12 νταν.


8) Το οτι πρέπει μετά να φιλήσεις όλο σου το σόι σε περίπτωση που είσαι στο χωρίο...λες και δεν τους έχεις δει όλες τις προηγούμενες μέρες...


9) Το οτι ξαφνικά όλη η οικογένεια μπαίνει στο μπάνιο στις 11 ακριβώς και πέφτουν τα απίστευτα μπινελίκια στο σπίτι.


10) Την εξυπνάδα που λένε κάποιοι όταν τους λες “ Χριστός Ανέστη” και σου απαντάνε “Μαγκιά του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου