Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Το ΒατΕΡΤλό του Αντώνη!


Δεκαετία του 70. Η κυριακάτικη βόλτα των παιδικών μου χρόνων, είχε συνήθως δύο προορισμούς. Ή τη Γλυφάδα, ή τη Ραφήνα. Κάποια φορά στην επιστροφή (από Ραφήνα) κι αφού είχα βαρεθεί να παίζω μπουνιές με τον αδερφό μου στο πίσω κάθισμα, βλέπω το κτίριο της ΕΡΤ. Ρώτησα τον πατέρα μου τι ήταν. 
Μου εξήγησε λοιπόν, πως «το μικρό σπίτι στο λιβάδι», «η μάχη», το «αλάτι και πιπέρι» του Φρέντυ Γερμανού που βλέπαμε στην τηλεόραση, αλλά και τα θεατρικά και «η Θεία Λένα» στο ραδιόφωνο, «ξεκινούσαν» από εδώ (τη Μεσογείων) κι «έφταναν» μέχρι το σπίτι μας στα Εξάρχεια.

Εικόνες ασπρόμαυρες, μουσικές και φωνές αγαπημένες, αθωότητα, μαγεία. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και η ζωή που «σκηνοθετεί» ερήμην μας, με έστειλε (στην αλλαγή του αιώνα) στην ΕΡΤ, να παρουσιάζω (έχω και βίντεο στο τέλος του κειμένου) το δελτίο ειδήσεων στις 7. 
Δεν θα αναφερθώ σε ονόματα, αλλά όλοι με τους οποίους συνεργάστηκα, ήταν άψογοι επαγγελματίες που το μόνο που ήθελαν, ήταν να ενημερώνουν αντικειμενικά για όλα. Και (όταν δεν χτυπούσαν τα τηλέφωνα από διάφορους παρατρεχάμενους του Σημίτη) το κατάφερναν. 
Δεν θα πω τα καλύτερα για τον τότε πρόεδρο τον Παν Παν και θέλω να το εκτιμήσει γιατί θα μπορούσα επίσης να πω τα χειρότερα, αλλά δε θέλω να τον κακοκαρδίσω, καθώς δεν ευτύχησε ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΔΗΜΑΡ να δει το όνομά του στους… επιτυχόντες. 

Τελικά μην ακούτε τι λένε, υπάρχει Θεός!!
Όπως υπάρχει και Σαμαράς. Αντώνης συγκεκριμένα, δεν έχω κάτι ούτε με τον ποδοσφαιριστή, ούτε με τον κομμωτή. Ο Γιώργος δεν θα έβαζε ποτέ ένα τόσο ντροπιαστικό αυτογκόλ, ούτε ο Τρύφωνας θα αντιδρούσε τόσο εκδικητικά με το σεσουάρ όπως ο συνεπώνυμός του. 
Θες να κάνεις εκκαθάριση μανάρι μου; Ξεκίνα από τον κήπο σου. Ξήλωσε τον συνεργάτη σου (και συνεργάτη της Ρούλας) ο οποίος πριν από 20 μέρες έσκιζε τα ρούχα του για την αναγκαιότητα ύπαρξης της ΕΡΤ. Τι θα πει πως σε έβλεπε χολοσκασμένο από το φιάσκο με τους Ρώσους για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και σου έριξε την ιδέα για μαζική εξολόθρευση του μοναδικού (μην ξεχνιόμαστε) νόμιμου μέσου ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτό;

Ρε μπαγλαμαδοκόφινο (το ξέρω πως δεν υπάρχει στο λεξικό, αλλά σου αξίζει μια ξεχωριστή προσφώνηση) από πότε είναι κακούργημα να έχει κάποιος δουλειά και να την υπερασπίζεται; Πόσο ληγμένα ήταν τα ναρκωτικά που σε ποτίσανε και βγήκες να αποκαλέσεις συλλήβδην «βολεμένους» τους 2.565 εργαζόμενους; 

Κρίνεις από τους 35 που διόρισες εσύ και το παρεάκι σου (και παρεάκι της Ρούλας) μετά από τις εκλογές του 2012, με μισθούς που άρχιζαν από 3.500 χιλιάδες ευρώ; Θεωρείς πως όλοι παίρνουν ανάλογα μηνιάτικα; 
Που και να τα παίρνουν δηλαδή κάποιοι, τα αξίζουν κι έχουν και μια προϋπηρεσία 25 και 30 χρόνων. Σε αντίθεση με το δεξί σου χέρι, που διόρισε (μεταξύ πολλών άλλων) κάποια κυρία Ματίνα Ρέτσα που ούτε κατά λάθος δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραδιομέγαρο, αλλά ωστόσο εισπράττει μηνιαίως 3.000 ευρώ για να απαντά στο κινητό του (συμπαρουσιαστή της Ρούλας ντε, τι δεν καταλαβαίνεις;) Σίμου Κεδίκογλου γιατί ο ίδιος τελευταία επικαλείται σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα…

Στα είπε μια χαρά ο συνάδελφός μου και πρώην διευθυντής ειδήσεων Γιώργος Κογιάννης με στοιχεία και ονόματα στην ανοιχτή επιστολή που σου έστειλε. 
Δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς μας τίποτα παραπάνω. Δυστυχώς για σένα, ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν λειτούργησε. Απέτυχες να βάλεις τους έλληνες απέναντι από την ιστορία τους για τα τελευταία 75 χρόνια. 
Κατέβασες τον διακόπτη κι έριξες «μαύρο» στην ΕΡΤ και είδες έντρομος ένα απίστευτο και ανομοιογενές πλήθος (από μωρά μέχρι γιαγιάδες) να συρρέει εξαγριωμένο στο προαύλιό της, για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους, τραγουδώντας το «Άξιον εστί» με δάκρυα στα μάτια. Γιατί ξέρουμε όλοι πια, πως σύντομα θα έρθει κι η σειρά μας. 
Τι καλό μπορούμε να περιμένουμε από μια άχρηστη κυβέρνηση που σχεδιάζει νέα μέτρα, που βάζει λουκέτα στα νοσοκομεία, επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ κι ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ακόμα και το νερό, στο όνομα της εξυγίανσης και της ανάπτυξης; Βεβαίως, πάντα θα υπάρχουν και οι πιστοί της λογικής «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». 
Σ’ αυτούς προσπάθησες να κλείσεις το μάτι, προκειμένου να περάσεις τη συγκεκριμένη ρύθμιση. Αυτοί όμως θα παραμείνουν μια θλιβερή μειονότητα, μαζί με τους θιασώτες της Χρυσής αυγής που έσπευσαν να σε συγχαρούν για την τόλμη σου, αλλά όχι και για τη γοητεία σου. Κράτα τις επαφές σου με την ακροδεξιά, εμάς τι μας θέλεις; Δεν έχεις μαζέψει Βορίδη και Γεωργιάδη στο μαγαζί; 
Είσαι στο σωστό δρόμο, όνειδος των απανταχού Κοινοβουλίων…


Μιλάς για αδιαφάνεια εσύ; Πες μου λίγο «Σκουριές» να δω κάτι… Μήπως πήρε τ’ αυτί σου (γιατί το μάτι σου είναι προβληματικό, δεν το εμπιστεύομαι) κάτι για μια «λίστα Λαγκάρντ» που βγήκε για τσιγάρο κι από τότε αγνοούνται τα ίχνη της; 
Δεν είναι κάπως υπερβολικό ως δώρο στο Μελισσανίδη ο ΟΠΑΠ;
Άσε που διάφοροι λένε (κι αυτό ελπίζω να μείνει μεταξύ μας) πως πίσω από αυτή σου την απόφαση (εγώ δεν την λέω «χουντική» γιατί θα αδικούσα τη χούντα) κρύβονται πολλά συμφέροντα λένε, κάτι για ψηφιακό μονοπώλιο της Digea λένε, να θάψω σύσσωμη την οικογένεια Κλικλίκου (με τα ίδια μου τα χέρια και μεγάλη μου χαρά) αν σου λέω ψέματα.

Τι είναι αυτό ρε λεβέντη μου που σε έκανε πιο Τούρκο κι απ’ τον Ερντογάν; 
Δεν σου παίξανε τους λόγους σου στα Ζάππεια 1, 2, 3 και 4 σε prime time και σε high definition και θες να πάρεις το αίμα σου πίσω; Ή μήπως ακριβώς επειδή θα υπάρχουν για πάντα στο αρχείο της ΕΡΤ, βρήκες έναν εύσχημο τρόπο να τους εξαφανίσεις για να μην σε πούνε ανακόλουθο οι ψηφοφόροι σου; 
Μήπως θες να μάθεις πως σε λέμε όλοι εμείς που ΔΕΝ σε ψηφίσαμε; 
Άστο καλύτερα, είσαι και φιλάσθενος, μη σε ρίξω στα «σκληρά». Άρχισαν και οι άλλοι δύο (Μπένυ και κυρ Φώτης) να κάνουν λόγο για φίμωση, αλλά μια χαρά θα παίξετε στο τέλος τον «ξαφνικό θάνατο» της ΕΡΤ. 
Διακριτικά κι αθόρυβα πατώντας πάνω στην απόφαση του ΣτΕ που κάνει τους αμφίσημους χρησμούς της Πυθίας να ωχριούν σε ασάφεια. Να φανεί πως το διαπραγματεύτηκαν για να μην τους πούμε απροκάλυπτα «φασισταριά του κερατά», γιατί όπως και να το κάνουμε αυτό θα σήμαινε μεγάλο πολιτικό κόστος για την τρικομματική τσίρκουλο που φτιάξατε. 
Και στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κι άλλα περιθώρια πτώσης. 
Πόσο πιο χαμηλά να πέσει το μονοψήφιο; 
Ούτε και η ΔΗΜΑΡ όμως είναι για ταρζανιές καθώς στο αριστερό αυτό κόμμα, ανθεί (εκτός από φαιδρά πορτοκαλέα) και φαιδρά… Ρεπούση. 
Αλλά λέω να μην ασχοληθώ και μ’ αυτήν και με βάλει στο στόμα της, δεν θα βρίσκω μετά από πού να πέσω, καθώς ο Ζάλογγος (και ο ομώνυμος χορός του) ήταν μόνο στη σφαίρα του φανταστικού, μας το ξεκαθάρισε η ιστορικός.

Λοιπόν Αντωνάκη μου για να τελειώνουμε, ακόμα κι αν δεχτούμε πως «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας» (με δική σου ευθύνη και των προκατόχων σου) όπως λες δημοσίως στους χειροκροτητές σου, πρέπει να σ’ ενημερώσω 
(να σου δώσω κι εγώ ένα αποκλειστικό) πως κι εσύ αποτελείς πλέον ένα ξεχωριστό σύμβολο. Της αγνής, αναβλύζουσας, καθαρόαιμης και ανυπέρβλητης βλακείας. Ίσως, γιατί σε αυτό το γήπεδο παίζεις πραγματικά χωρίς αντίπαλο… 
Αν και θα ήταν μέγα ατόπημα να μην αναγνωρίσω την καθοριστική συμβολή σε αυτή σου τη διάκριση, του αναπληρωματικού Bravi-Σιμου Κεδίκογλου…

Του ΔΔιονύση Τσιλιμιδού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου