Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Tραγέλαφος και πειρατεία στην "δτ"

ΚΥΡΙΕ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, κε Δ. ΣΤΑΜΑΤΗ κε Κ. ΜΠΟΥΡΑ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ!

Τα όσα συμβαίνουν στο «μόρφωμα» που λέγεται ΔΤ δεν νομίζω ότι μπορούν να συμβαίνουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ακόμα και «υπανάπτυκτη», Τριτοκοσμική. Αφού πήραν μια τραγική... 
απόφαση(φιάσκο!) την οποία δεν θα έπαιρναν ούτε παιδιά του «νηπιαγωγείου», προσπαθούν τώρα με μεγαλύτερα λάθη να αποκαταστήσουν τη χαμένη τους τιμή και αξιοπιστία.

Να είμαι ειλικρινής, γνωρίζω πολύ καλά ότι την απόφαση εισηγήθηκαν «τσαρλατάνοι και αλεξιπτωτιστές» γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φέρει ευθύνη αφού την υιοθέτησε; Γι'αυτό λοιπόν πρέπει να δείξει μεγαλοψυχία και να πάρει την απόφαση να διορθώσει το λάθος των αεριτζήδων. Έτσι κάνουν οι μεγάλοι ηγέτες αν δεν θέλει να εκτίθεται συνεχώς και να διασύρεται η χώρα μας διεθνώς.

Κατ'αρχήν δεν υπάρχει τηλεόραση. Είναι ανύπαρκτη. Δεν γνωρίζω ποιος βάφτισε το «μόρφωμα» ΔΤ, αλλά είναι στη φαντασία εκείνου που την βάφτισε!! Είναι ένα καθαρά «πειρατικό κανάλι» ανυπόστατο χωρίς καμιά οντότητα, νομιμότητα, έστω και μεταβατικού χαρακτήρα. Κάτω από άλλες συνθήκες, θα έπρεπε ο εισαγγελέας και ένας άλλος..Αρκουδέας να το έχει κλείσει, πέρα από τις αποφάσεις του ΣτΕ αν θέλαμε να είμαστε πιστοί στο Σύνταγμα της χώρας. Και τούτο διότι στα χαρτιά σαν ΔΤ είναι αέρας κοπανιστός. Δεν έχει ΑΦΜ. Δεν έχει έδρα. Δεν έχει καμιά υπόσταση! Πως προσλαμβάνει, διορίζει, εκδίδει τιμολόγια σε τρίτους η παίρνει χρήματα από τις διαφημίσεις; Όλα αυτά τα κάνει λοιπόν το ΥΠΟΙΚ, επειδή δεν έχει άλλα θέματα να ασχοληθεί; Παρανομία 100% της 100% και μετά θέλει το κράτος να το σεβόμαστε;

Σχεδόν πλησιάζουμε τους 5 μήνες από το «μαύρο» και είμαστε στο μηδέν, με πολύ περισσότερα προβλήματα και τεράστιο οικονομικό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο από όσα ήταν πριν κλείσει η ΕΡΤ.

Επισκεπτόμενος την πρώην ΥΕΝΕΔ στην Κατεχάκη και μιλώντας με τους διμηνίτες εργαζόμενους, μέσα στην ανασφάλεια πίεση και αβεβαιότητα, μέσα από το άγχος που βγάζουν και την αγωνία, σίγουρα θα χρειαστούν ψυχολογική στήριξη(!!!). Από χτες ένα μεγάλο μέρος των διμηνιτών είναι στον αέρα αφού έληξαν οι συμβάσεις. Άγνωστο τη θα κάνει η Βουλή αύριο για την ανανέωση, που και αν ακόμα πει το ναι, θα είναι παράνομη με βάση την κείμενη νομοθεσία. Αλλά και μετά τους 2 μήνες τι;

Με μια τέτοια ψυχολογία εργαζομένων μπορεί να λειτουργήσει μια τηλεόραση; Από την άλλη ανέλαβε «ιδιωτική εταιρεία ΚΑΝΤΩΡ» να χτίσει το νέο φορέα! Δηλαδή ο ένας δουλεύει τον άλλο. Με δυο λόγια άρχισαν οι μεγάλες «μάσες» των υμετέρων, όπως νοικιάσεις συνεργείων, αγορά προγράμματος και ότι προστάζει ο κάθε «άσχετος τυχάρπαστος».

Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ, αγαπητέ φίλε Αντώνη Σαμαρά, εμείς οι παλιοί φίλοι και συνεργάτες σε αγαπάμε, ακόμα. Μην σε παρασύρουν σε αποφάσεις που ροκανίζουν την ίδια την ύπαρξή σου. Ίσως αν υπήρχε ένας Μανόλης Καλαμίδας δίπλα σου, να είχαν αποφευχθεί λανθασμένες κινήσεις. Πριν από αρκετό καιρό είχα συναντήσει μια παλιά γνώριμη που ήταν και είναι κοντά σου. Την κυρία Α. Σαλή-Παπασαλή, Πρύτανη. Την ρώτησα πως βλέπει τον πρωθυπουργό. Απλά μου χαμογέλασε.. . με ένα βλέμμα διαφορετικό από το συνηθισμένο!

Γι' αυτό, όσον αφορά την ΕΡΤ πάρτε τη μεγάλη απόφαση να δώσετε λύση. Κάνετε διάφορες επισκέψεις στην περιφέρεια.  Επισκεφθήκατε την λαχαναγορά του Ρέντη, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι και η λειτουργία του ραδιομεγάρου με τη συναίνεση  και βοήθεια των εργαζομένων της ΕΡΤ για να δοθεί ένα τέλος. Ακόμη και αν χρειαστεί μια επίσκεψη σας στην Αγία Παρασκευή «βοηθειά» μας. Γνωρίζω πολύ καλά πως, και τι σκέφτονται οι εργαζόμενοι-απολυμένοι!

Έχω γράψει και έχω πει πολλές φορές, ότι υπάρχουν λύσεις με αμοιβαίες υποχωρήσεις χωρίς ταπεινωτικούς όρους χωρίς κόστος και «βία». Η τηλεοπτική κάλυψη της προεδρίας, όπως ζητούν και οι εργαζόμενοι πρέπει να μας ενώσει και όχι να μας χωρίσει. Πάρτε την απόφαση να ορίσετε αξιόπιστους συνομιλητές και να είστε βέβαιος, ότι η λύση είναι δεδομένη. Με απειλές Καψή για βία, και το ατόπημα των 32 βουλευτών της ΝΔ, προβλήματα και σύγχυση δημιουργούν παρά βοηθάνε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ, νομικός δεν είμαι. Γνωρίζω όμως από τηλεόραση, γι'αυτό σας λέω υπάρχουν λύσεις χωρίς κραδασμούς και ταπείνωση. Ο γέγονε, γέγονε. Αύριο στη Βουλη έρχεται η νομοθετική ρύθμιση για τους διμηνίτες της «ΔΤ». Ας έρθει και μια νέα νομοθετική ρύθμιση, χωρίς να αλλάζει κάτι στο ήδη διαμορφωμένο καθεστώς, που να επιτρέπει για 2-3 μήνες(έχουν περάσει σχεδόν 5 και είμαστε στο μηδέν)την επαναλειτουργία της πρώην ΕΡΤ με οποιονδήποτε τρόπο. Να επιστρέψουν στο ραδιομέγαρο όσοι επιθυμούν. Να λειτουργήσουν οι διάφορες υπηρεσίες και το πρόγραμμα. Να γίνει απογραφεί και παράδοση υλικού. Όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε συνταξιοδότηση η αποχώρηση εθελούσια, και παράλληλα να προχωράει ο νέος φορέας με βάση το νόμο περί ΝΕΡΙΤ. Εάν υπάρχει τέτοια δυνατότητα δεν καταλαβαίνω γιατί να μην προχωρήσει.

Ο υπουργός επικρατείας κ. Σταμάτης μπορεί να το ερευνήσει, ανεξάρτητα με τις αρμοδιότητες Καψή. Νομίζω ότι οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αλλά και όσοι βρίσκονται στο ραδιομέγαρο υιοθετούν μια τέτοια λύση. Έτσι και η τηλεοπτική κάλυψη της προεδρίας που αναλαμβάνουμε θα γίνει ομαλά. Δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ( ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσημα την παρέμβαση του επιτρόπου κ. Σούλτς για την ΕΡΤ). Θα σταματήσει ο διασυρμός της χώρας μας. Θάρρος, τόλμη και μεγαλοψυχία χρειάζεται...

Το ανθρώπινο δυναμικό, με την εμπειρία και γνώση, είναι η ψυχή και η καρδιά του φορέα να λειτουργήσει και όχι ο φόβος και η «βία»..! Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ.

Του Κ.Π. στό Fimotro,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου