Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Βγήκαμε στις αγορές, πατριώτη

Βγήκαμε στις αγορές, πατριώτη

Χαρμόσυνα χτυπούν οι καμπάνες από τις 9 το πρωί σε ολόκληρη την επικράτεια, αφού η Ελλάδα βγήκε κι επισήμως στις αγορές του γαλαξία για να δανειστεί, έπειτα από 4 χρόνια και 3 ημέρες μετά την τελευταία επιτυχημένη έκδοση ομολόγου.

Το 2009 το χρέος της Ελλάδας έφτανε στο 123% του ΑΕΠ της, η χώρα είχε 9,2% ανεργία και 80.000 ανασφάλιστους, ενώ σήμερα χρωστάει το 173% του ΑΕΠ της, η ανεργία έχει φτάσει το 28,3% και υπάρχουν 3.000.000 ανασφάλιστοι, οπότε οι όροι είναι σαφώς ευνοϊκότεροι. Μιλάμε για τεράστια επιτυχία.

Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές αναζητώντας 2,5 δις ευρώ, ενώ οι αγορές θέλουν με το ζόρι να μας δανείσουν 16 δις. Είναι πολύ καλές αυτές οι αγορές. Μας αγαπάνε τόσο πολύ που μοιράζουν χρήμα με επιτόκιο 4,95% δηλαδή παραπάνω από το 3πλάσιο από όσο μας δανείζει το ΔΝΤ.

Εν τω μεταξύ, τεράστια σύγχυση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, αφού άλλες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι βγαίνουμε στις αγορές, ενώ άλλες λένε ότι μπαίνουμε στις αγορές, με αποτέλεσμα οι Έλληνες πολίτες να μην ξέρουν τί να φορέσουν.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστηρίζει ότι δεν είχαμε ανάγκη αυτά τα χρήματα - θα τα πάρουμε έτσι για να υπάρχουν – αλλά το κάνουμε για να φτιάξει η ψυχολογία μας κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού, σύμφωνα με έγκυρο ρεπορτάζ του Mega, οι Έλληνες πεινάνε κάθε μέρα όλο και περισσότερο αλλά από σήμερα το πρωί έχουν και γαμώ τις ψυχολογίες. Βλέπουν το άδειο πιάτο με άλλο μάτι.

Από την άλλη, συνωμοσιολογικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κάνουν λόγο για επιτηδευμένη κίνηση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την έξοδο στις αγορές σήμερα, ώστε να επισκιάσει τη συμπλήρωση 188 χρόνων από την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Έχουν όλα τα πράγματα τον συμβολισμό τους.

Τότε οι Έλληνες κρατούσαν με νύχια και με δόντια την πόλη του Μεσολογγίου για έναν ολόκληρο χρόνο, πολιορκημένοι από τον στρατό του Κιουταχή, μέχρι που στις 10 Απριλίου του 1826 αποφάσισαν να κάνουν ηρωική έξοδο, ρημαγμένοι από την πείνα. Το σχέδιο πιθανότατα προδόθηκε στον Ιμπραήμ που είχε έρθει για βοήθεια, οπότε χιλιάδες Έλληνες σφαγιάστηκαν ή πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ενώ μονάχα 1500 κατάφεραν να διασωθούν.

Προβάλλοντας την εικόνα στη σημερινή κατάσταση, θα μπορούσε κανείς να πει ότι πολιορκούμαστε στενά από την τρόικα, οπότε κάνουμε έξοδο στις αγορές για να μην πεθάνουμε από την πείνα. Βέβαια, το σχέδιο έχει ήδη προδοθεί από τον Γιάννη Στουρνάρα στις τράπεζες-αναδόχους του ομολόγου Merill Lynch, Goldman Sachs, HSBC, Deutsche Banκ, JP Morgan και Morgan Stanley, οπότε οι κακουχίες θα συνεχιστούν κανονικά, ενώ μονάχα οι οικογένειες Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη και άλλες 50 θα καταφέρουν να διασωθούν.

Σε κάθε περίπτωση, από σήμερα η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές. Άμα δε δείτε κάποια δραματική αλλαγή γύρω σας, μην ανησυχήσετε. Η επιστροφή στη ζωή θα μας πάρει λίγο χρόνο παραπάνω.

Από To Skouliki Tom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου