Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Οι Γερμανοί αγνοούν ότι έχουμε στα γονίδιά μας το… Μεσολόγγι – Κι αυτό τους τρελαίνει


Οι Γερμανοί, όπως κάθε λαός, έχουν προβλήματα. Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι «πως δεν ντρέπονται που είναι ... Γερμανοί»*! 


Πέραν αυτού, χαρακτηρίζονται από ένα έντονο κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στους Έλληνες και την Ελλάδα, γιατί παρά την παράδοση που έχουν σε κλασσικές σπουδές, ποτέ τους δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν την έννοια του μέτρου και της ελευθερίας που διακρίνει την ελληνικότητα… Έτσι, από την εποχή του Αλάριχου, που ισοπέδωσε τις ελληνικές πόλεις, μέχρι την εποχή του Σόϊμπλε που πήρε την σκυτάλη από το Γ΄Ράιχ, η διαδρομή τους στον ελλαδικό χώρο σηματοδοτείται από ερείπια και ανθρωποθυσίες!


Επίσης, στην πλήρη άγνοια κατανόησης της ελληνικότητας και κατ’ επέκταση της ελληνικής νοοτροπίας και ιστορίας, περιλαμβάνεται το ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν καταστάσεις και έννοιες, που χαρακτηρίζουν τον ψυχισμό μας, και διατρέχουν την ιστορία από τις Θερμοπύλες μέχρι το Κούγκι και από την Αλαμάνα μέχρι το Αρκάδι, το πολυβολείο του λοχία Δημήτρη Ίτσιου στα οχυρά της Μακεδονίας και το ταμπούρι του Γρηγόρη Αυξεντίου στο Μαχαιρά…

Έτσι, τους φαίνεται αδιανόητο, ένας λαός μικρός, στριμωγμένος στον τοίχο, να τολμά -ανέλπιδα για τα μέτρα τους- να αντιστέκεται.

Σε αυτή τη φάση της ιστορίας μας, το ΟΧΙ του Αλέξη Τσίπρα στις ιταμές τους απαιτήσεις ηχεί σε αυτούς μεν παράλογα, σε μας όμως, ανεξαρτήτως όποιου υλικού κόστους, ως μήνυμα αντίστασης, που μας κρατά ζωντανούς ως λαό και ως έθνος. Αντίστοιχο με αυτό του αείμνηστου Πρόεδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου, που αντιτάχθηκε στο Σχέδιο Ανάν τονίζοντας: «Παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα!».

Είναι ιστορικές οι στιγμές και όλοι περιμένουμε ο Πρωθυπουργός να αντέξει στις πιέσεις των σύγχρονων Ούννων και να μας βγάλει περήφανους από τη σύγκρουση αυτή λαών και αξιών. Άλλωστε, στην ιστορία και στα γονίδιά μας υπάρχει ΠΑΝΤΑ ένα Μεσολόγγι…

Γιώργος Ν. Μουσταΐρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου