Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Περί εθνικής κυριαρχίας


Ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής Νόρμπερτ Λάμερτ έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής ζητώντας του εξηγήσεις για τις φήμες περί εξαγωγής μεγάλων κεφαλαίων στο εξωτερικό από Έλληνες βουλευτές.
Προφανώς ο ρόλος του δανειστή, κατά τον Νόρμπερτ Λάμερτ, συνεπάγεται αυτομάτως και ρόλο ελεγκτή επί κάθε πτυχής της πολιτικής μας ζωής. Τον ρόλο δηλαδή τον οποίο οι δύο τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αναγνωρίσει όχι μόνο ως «αυτονόητο», αλλά και ως «απαραίτητο» να παραχωρηθεί στους δανειστές, οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει θεμελιώδεις εξουσίες καταργώντας κάθε έννοια ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.
Ποια ήταν η άμεση και υπερήφανη (!) απάντηση του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου – και παρολίγον... πρωθυπουργού πριν από λίγους μήνες – Φίλιππου Πετσάλνικου στη γερμανική επιστολιμαία θρασύτητα; «Δεν υπάρχει τέτοια δήλωση που να κάνει λόγο για Έλληνες βουλευτές οι οποίοι έβγαλαν στο εξωτερικό μεγάλα ποσά». Και κάμποσα ακόμη παρόμοιας υφής και λογικής.
Όχι, δεν τόλμησε να πει στον Γερμανό ομόλογό του να κοιτάει τη δουλειά του και να μην φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Αντιθέτως απολογήθηκε.
Σημειωτέον ότι ο πρόεδρος τη Βουλής αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Δημοκρατίας σε περίπτωση αδυναμίας του ανώτατου άρχοντα να ασκήσει τα καθήκοντά του ή εφόσον εκλείψει. Ετοιμοπόλεμες εφεδρείες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου