Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Καρατζαφέρης, ο πέμπτος Ντάλτον

Δεν είναι μόνο επικίνδυνος, είναι και ανόητος ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Επικίνδυνος γιατί προτείνει να νομοθετηθεί ότι και με την υποψία απειλής στο σπίτι ή στον δρόμο, θα μπορούσε ένας ένστολος ή ένας απλός πολίτης να τραβάει τα εξάσφαιρα κι όποιον πάρει ο χάρος. Ανόητος γιατί πιστεύει ότι με το μιζάρισμα που κάνει στην- υπαρκτή- ανασφάλεια του κόσμου, θα καταφέρει να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις, τσιμπώντας ψήφους ψευτοπαληκαράδων ή ολιγόνοων που νομίζουν ότι η καραμπίνα θα εξασφαλίσει την ασφάλειά τους.



Περίμενε κανείς ότι Έλληνας πολιτικός θα πρότεινε νόμο, που αν εφαρμοζόταν, θα μετέτρεπε τη χώρα σε Άγρια Δύση; Από τον Καρατζαφέρη όλα πλέον να τα περιμένει κανείς: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην», αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεν θυμάμαι παράδειγμα άλλου πολιτικού που να έχει αυτοαναιρεθεί τόσες φορές, να έχει παίξει τόσες πολλές γροθιές με τον εαυτό του και να έχει κάνει τόσες κωλοτούμπες όσες κανένας κλόουν. Και αντί να δει σε αυτό το κουσούρι την αιτία της πτώσης του, μας καλεί όλους στο άθλημα της σκοποβολής σε ζωντανούς στόχους.


Μπορεί να παίζει όσο θέλει με τις κατά καιρούς ποικίλες πολιτικές αρχές που λέει ότι έχει αλλά τα πράγματα σήμερα στη χώρα είναι οριακά στα θέματα της κάθε είδους βίας και το «υλικό» εύφλεκτο. Ας φανταστούμε μόνο τι θα μπορούσε να συμβεί σε συναντήσεις «αγανακτισμένων» με άλλους πολίτες ή αστυνομικούς όταν σύμφωνα με την πρόταση Καρατζαφέρη θα μπορούσαν να υπάρχουν κουμπουροφόροι απ’ όλες τις πλευρές. Διότι φαντάζομαι ότι δεν είναι τόσο αφελής να πιστεύει πως τα όπλα θα μένουν σπίτι…


Και ένα καλό: Έβγαλε επιτέλους την προβιά του προβάτου, έτσι όπως παρουσιαζόταν μέρα παρά μέρα σε μεγάλα κανάλια και αποκάλυψε το αληθινό του πρόσωπο. Ίσως να πάρει και κάποιους ψήφους από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Εύγε!


Αλλά πρότεινε και κάτι άλλο πλην της οπλοχρησίας: Να μαζέψουνε, λέει, όλους τους μετανάστες σε στρατόπεδα (δεν πρόσθεσε και «συγκέντρωσης») και να τρώνε μόνο όσοι παράγουν. Α, όχι αρχηγέ, δεν σε ψηφίζω αν δεν προτείνεις ριζικές λύσεις. Να, για παράδειγμα, να πείσεις τον μητροπολίτη Μεσογαίας να εγκρίνει το αποτεφρωτήριο. Ίσως αυτό σου δώσει την «τελική λύση»…


Του Κώστα Ρεσβάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου