Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πάρτι μασκέ ΠΑΣΟΚ

Να 'ναι καλά! Γέλασε το χειλάκι μας. Τι πάρτυ ήταν κι αυτό στην τόση αντάρα! Τελικά, το ΠΑΣΟΚ διοργανώνει πάντα τα καλύτερα μασκέ. Και τι δεν έχουν ντυθεί στα χρόνια! Ακούραστοι, παιδί μου, είναι. Στολές, φαντασία! «Σοσιαλιστές», «Κυρία Αλλαγή», «Κουβαρντάδες Δώστα όλα», «Pamper», «Με το κορίτσι μου και με μαρινιέρα στην Πάτμο», «Τεθλιμμένοι πάνω από φέρετρο», «Εύθυμη χήρα», «Στο τσακ Πρωθυπουργός ο Άκης», «Εκσυγχρονιστές», «Γαμώ και δέρνω την ανθρωπότητα», «Χρηματιστήριο 100.000 μονάδες», «Συνεχιστής ονόματος», «Ταχυδακτυλουργοί Λεφτά υπάρχουν», «Θλιμμένος τουρίστας στο Καστελόριζο», «Συμπονετικοί», «Μνημονιακοί», «Καθηγητές στο Harvard», «Μόνο ο Άκης-κανένας άλλος», «Κάναμε την αυτοκριτική μας». Ευφάνταστες στολές, πρωτότυπες. Άρματα συγκλονιστικά. Πλούσια. Τόπια ύφασμα. Αλλά το φετινό; Ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. «Διανοητές σε συμπόσιο». Πώς δεν φόρεσαν αρχαιοελληνικές χλαμίδες και σανδάλια. 

Τους καμάρωνα και πάλι. Στο συμπόσιο. Μόνο που ακούς «Συμπόσιο»... Λες και πάνε γυρεύοντας. Πολιτικό-επιστημονικό συμπόσιο. Πάρε να ‘χεις! Και στα πρώτα καθίσματα ο Χ. Παπουτσής και ο Ρέππας να προτείνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διανοητές εν μέσω διανοητών. 

Από το Συμπόσιο του Πλάτωνα στο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ... 
Τι είναι η πατρίδα μας! Έσκασε μύτη και ο Λαλιώτης. Να υποθέσω ο Λαλιώτης ζει! Και η σύζυγος Βενιζέλου. Όποτε δίνει ραντεβού με την Ιστορία ο Βενιζέλος εμφανίζεται και η κυρία του. Μη και αλλάξει σελίδα η Ιστορία και δεν είναι παρούσα. Καλά κάνει. Τυχερή! 
Ποιος δεν θα ήθελε να ακούσει live «Το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε και δεν υπάρχει χάριν του εαυτού του, υπάρχει για την πατρίδα». Να! Σηκώθηκε η τρίχα μου. 

Τ΄ ακούς και κοιτάς ένα γύρω πονηρεμένος. Περιμένεις από κάπου να σκάσει το μυστικό... «SMILE! Είναι η Κάντιτ Κάμερα» να σου πουν, τραγουδιστά. 

Αμ δε! Τελικά, ναι! Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ, ενωμένο δυνατό. Και ξέρετε από πού αντλεί την τεράστια, θηριώδη δύναμή του. 
Από το γεγονός ότι δεν ντρέπεται.

Από την  Ρέα Βιτάλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου