Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να υποστηρίξεις τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ

Στη χώρα μας έχει εγκαθιδρυθεί ένα καθεστώς καταπάτησης του Συντάγματος, εδώ και τρία χρόνια. Νόμοι του κράτους έχουν κατακρεουργηθεί και καταπαραχαραχθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική διοίκηση λαμβάνει μια αντιδημοκρατική απόφαση. Γιατί να αντιδράσεις τώρα, που παρακολουθεί, και υποστηρίζει, όλος ο πλανήτης;

Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΕΡΤ, που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας διόριζαν, έπαιρναν τόσα χρόνια παχυλούς μισθούς, ρουσφέτια, μίζες, δώρα, και κάθε τόσο έκαναν και ένα πάρτυ για να το γιορτάσουν. Μπορεί ο Λυριτζής, ο Οικονόμου, οι Τσαπανίδου, και τα υπόλοιπα golden boys ‘n’ girls να έχουν από καιρό αποχωρήσει από την κρατική τηλεόραση, αλλά κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό. Τι σημασία έχει που ο μέσος μισθός των σημερινών εργαζόμενων της ΕΡΤ δεν περνάει τα 1.500 ευρώ; Νομίζουν ότι θα γλιτώσουν γι’ αυτό;

Τι κι αν η ΕΡΤ είναι μία από τις ελάχιστες κρατικές εταιρείες που είναι κερδοφόρα εδώ και χρόνια, ακόμα και εν μέσω κρίσης. Την έχει πληρώσει ο Έλληνας με το αίμα του, αφού το χρόνο ο καθένας μας πληρώνει το ΧΑΡΑΤΣΙ των 50 ευρώ (4 ευρώ το μήνα). Μπορεί ο μισθός σου να έχει χάσει τη μισή του αξία, μπορεί να σου έχουν επιβάλλει χαράτσι στα ακίνητα, μπορεί να έχει χάσει τη δουλειά του πάνω από 1,5 εκατομμύριο κόσμος, μπορεί το ΦΠΑ να έχει φτάσει στο… φίλο του Αντώνη Σαμαρά, το θεό, αλλά είναι δυνατόν μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση να επιβαρύνεσαι με 4 ευρώ το μήνα για να παραμένει ανοικτή;;;

Τι σημασία έχει που με 4 ευρώ το μήνα πλήρωνες: Τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας, με την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι οι μοναδικοί στην Ελλάδα που διαθέτουν νόμιμη άδεια και παρ’ όλα αυτά να εκπέμπουν «πειρατικά», ένα δορυφορικό κανάλι μέσω του οποίου φτάνει η φωνή της Ελλάδας στα πέρατα της οικουμένης, ένα, και μοναδικό στην Ελλάδα, κανάλι υψηλής ευκρίνειας (HD), επτά ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αθήνα που μέσω των βραχέων εκπέμπουν και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, δεκαεννιά περιφερειακές ΕΡΑ, δηλ. ραδιοφωνικοί σταθμοί. ένα ιστορικό περιοδικό, η Ραδιοτηλεόραση (με 2261 φύλλα), ένα ενημερωτικό website, από τα πρώτα αν όχι το πρώτο στην Ελλάδα, μία web tv, ένα αρχ/είο ανεκτίμητης αξίας, τρεις ορχήστρες, τα γνωστά Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, καθώς και μία χορωδία; Όχι, με 4 ευρώ θα μπορούσες να έχεις αγοράσει ένα πακέτο τσιγάρα το μήνα!

Το γεγονός πως το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι το πρώτο από μία σειρά λουκέτων που θα μπουν άμεσα σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, θα πρέπει επίσης να σε αφήνει παγερά αδιάφορο. Έτσι κι αλλιώς “αυτοί ότι θέλουν θα κάνουν”, και με οποιαδήποτε αντίδραση δεν θα αλλάξει τίποτα! Το θέμα είναι ο καθένας να κάνει τη δουλειά του, όποια κι αν είναι αυτή, με όποιο τρόπο κι αν στο επιβάλλουν. Δεν έχει σημασία αν δεν κάνεις αυτό που ονειρεύτηκες, ούτε κι αν γι’ αυτό το λόγο ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, οι επιλογές των κυβερνώντων.

Θα πρέπει να κάνει ο καθένας τη ΔΟΥΛΕΙΑ του, ακόμα κι αν δεν έχει δουλειά. Να πιστεύει τους ΣΩΤΗΡΕΣ μας, που μας κράτησαν στο ευρώ, κι έτσι θα μπορέσουν να πουλήσουν σε ευρώ την ΕΥΔΑΠ και την ΔΕΗ, κι όχι σε δραχμές. Κι έτσι, το δικό σου χρέος στους λογαριασμούς που θα οφείλεις σε ιδιώτες πλέον, θα είναι σε ευρώ! Θα χάσεις τα δημόσια αγαθά, αλλά τουλάχιστον θα τα χάσεις σε ευρώ, κι όχι στην αναχρονιστική δραχμή!

Και τέλος, τι σημασία έχει η απώλεια των δημοσίων συχνοτήτων, για Έλληνες ακριτικών περιοχών, ή και Έλληνες του εξωτερικού; Εσύ, ούτε στα βουνά μένεις, ούτε στην Ίμβρο, ούτε στο εξωτερικό. Τι σε νοιάζει εσένα που στην Αυστραλία, η δορυφορική ΕΡΤ χρησιμεύει στην ομογένεια σαν “εργαλείο”, για την παιδεία των Ελλήνων τρίτης και τέταρτης γενιάς; Τι σε νοιάζει εσένα μωρέ; Έτσι κι αλλιώς, ούτε δορυφορική ΕΡΤ παρακολουθούσες!

Τελικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να στηρίξεις τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, ούτε και του κόσμου που τους υποστηρίζει. Δεν πιστεύεις σε αγώνες, και απόδειξη ο ανύπαρκτος δικός σου, που πρώτος τον έχεις παρατήσει. Δεν υπάρχει λόγος να υποστηρίξεις τον αγώνα για ανοικτή κρατική τηλεόραση και ανατροπή αυτής της επίφασης Δημοκρατίας που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχει λόγος να υποστηρίξεις τέτοιους αγώνες, αφού κάτι τέτοιο μπορεί και να έφερνε ανατροπή στο ρου της Ιστορίας, και τότε τι θα γίνει; Θα ξεχάσουμε όσα μάθαμε από πάππου προς πάππου; Θα ξεχάσουμε τη λαμογιά, τον παρτακισμό και τον καιροσκοπισμό;

Δεν ξέρω τι θα κάνουν όσοι συμμετέχουν στον αγώνα που λαμβάνει χώρα στη Μεσογείων, που θα οδηγήσει, και ποια ανατροπή θα φέρουν. ΕΣΥ πάντως, που υποστηρίζεις τα παραπάνω, δεν έχεις κανέναν λόγο να τους υποστηρίξεις.

Κάτσε καλύτερα στο σπίτι σου, στον καναπέ σου, πάρε αγκαλιά τον Σουλεϊμάν, τη Φαίη Σκορδά και την Μπεκατώρου, και ζήτα τους και μεγαλύτερη δόση στην πρέζα που σου προσφέρουν καναλάρχες, εφοπλιστές και κάθε λογής καρχαρίες, που χάρη στην αφασία και την απάθειά σου, κάθονται πιο αναπαυτικά στις ξαπλώστρες του κότερού τους. Φρόντισε να μην τους χαλάσεις τα σχέδια. Αφού εσύ έχεις παραιτηθεί από κάθε δικό σου όνειρο, συνέχισε τουλάχιστον να συντηρείς το δικό τους.

Από το rebeliskos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου