Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Το αληθινό πρόσωπο της Βίας

Η Βία ήταν αδερφή του Ζήλου, της Νίκης και του Κράτους, κόρη του Πάλλαντα και της Στύγας, της γνωστής οικογένειας των Τιτάνων. Εγγονή του Ωκεανού το κορίτσι, παρακαλώ. Κόρη από σπίτι.
Δεν έχω σκοπό να βγάλω τα άπλυτα της οικογένειάς της στη φόρα, αλλά η διαμάχη της μαμάς της με τον Κρόνο που κατάπινε τα παιδιά του, μας αφορά και μας ταλαιπωρεί άμεσα, ιδιαίτερα όταν ο Κρόνος εισέρχεται για δύο χρόνια στο ζώδιό μας. Και όχι μόνο.

Η Βία, που λέτε, πάλεψε με το μέρος του Δία που, ως γνωστόν, ήταν κυκλοθυμικός ο άνθρωπος –με συγχωρείτε, ο θεός– με τόσα πράγματα που είχε στο κεφάλι του: καριόλες γυναίκες, 
δολοπλόκες γκόμενες, παλαβά αδέρφια, απαιτητικούς πιστούς, προβληματικούς υπηκόους
Η αλήθεια είναι πως το κορίτσι μεγάλωσε σε άκρως προβληματικό περιβάλλον και τότε δεν υπήρχε καν η Πάττυ να της δείξει την όμορφη πραγματική ζωή ή να της μάθει κάνα χορευτικό για να ξεδίνει λίγο ως παιδίσκη.
Επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη συμπεριφορά του συγγενή της αρχι-θεού κι έγινε μανιοκαταθλιπτική, με τους απαραίτητους ψυχαναγκασμούς.
Αμ το άλλο; Παιδιόθεν, διατηρούσε μία (μπορεί και δύο) μόνιμη αντιζηλία με την αρχικά συνεταίρα και συνομήλική της Πειθώ, αλλά επειδή της έριχνε ένα κεφάλι και οι καβγάδες με τ’ αδέλφια της την είχαν μπρατσώσει, η Πειθώ είδε κι απόειδε, σήκωσε λευκό παρεό και το έριξε στα σπα και σε φιλολογικά τέια –ως ακόλουθη της Αφροδίτης.
Μετά επινοήθηκε το facebook κι έγινε το αγαπημένο της καταφύγιο– της Πειθούς.
Η Πειθώ, λοιπόν, άρχισε να περνά τη μέρα της κάνοντας 
tag την αντίζηλή της, Βία, σε κάθε φωτογραφία που κυκλοφορούσε και την εξέθετε ανεπανόρθωτα. Καθημερινά, τυλιγμένη με την απορροφητική της πετσέτα, ύστερα από μια ολόσωμη βαθιά απολέπιση με υλικά της φύσης, πίνει κόκκινο κρασί, πανηγυρίζοντας κάθε λάικ στα αρνητικά σχόλια που συνοδεύουν τις αναρτήσεις των φωτογραφιών της Βίας.

Τι κι αν την παρακαλούν να εμφανίζεται περισσότερο συχνά δημόσια, μπας και καταφέρουν να μαζέψουν τη γραία πλέον Βία που αλωνίζει αποτρελαμένη, με χίλια πρόσωπα;… Μόνο η Πειθώ θα μπορούσε να τη βάλει στο σωστό δρόμο, να της θυμίσει πότε και ποιες πράξεις της είχαν αποτέλεσμα, να τη βοηθήσει να βάλει ένα φρένο στους κατακαημένους αστοιχείωτους ή 
ξεπουλημένους οπαδούς της.

Όλα καλά, αλλά μη χάσει και τη βολή της η Θούλα (Πειθώ, Πειθούλα, Θούλα)!
Είναι πολύ ντελικάτη, βλέπετε, και μοσχαναθρεμμένη για να τρέχει από σπίτι σε γήπεδο, από σχολείο σε υπουργείο, από πορεία σε εταιρεία… Απαπαπα!... Κουράζεται και μόνο που το σκέφτεται! Είναι που απουσιάζουν εδώ και καιρό κι αυτές οι Μούσες για θρησκευτικό τουρισμό κι εκεί που είναι δεν έχει σήμα για να τις ειδοποιήσει.
Ας είναι, προτιμά να συνεργάζεται ως κειμενογράφος με τον αδερφό της Βίας, τον Κράτος, απ’ όπου και έχει και τα τυχερά της και δουλεύει από το σπίτι.

Στις θερμές παρακλήσεις των απλών θνητών για βοήθεια, προς το παρόν χαμογελά ναζιάρικα –ω, πόσο ωραία χαμογελά όταν θέλει- αλλάζει πόδι σε στιλ
 Σάρον Στόουν στο "Βασικό Ένστικτο" κι όλοι ξεχνούν τι της είχαν ζητήσει! Κι άντε να βγει άκρη.

Ομολογώ πως μπερδεύτηκα... Τι έλεγα;
Της  Τίνας Κωνσταντάτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου