Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Βachelor πάρτυ

Πολλοί αποτάσσονται τα bachelor πάρτυ ως την απόλυτη αμερικανιά κι ένα εντελώς ξενόφερτο έθιμο, η αλήθεια όμως είναι ότι έχουν τις ρίζες τους στην Σπάρτη του 5ου π.Χ αιώνα.

Σύμφωνα με την Wikipedia, οι Σπαρτιάτες στρατιώτες συνήθιζαν να δειπνούν με τον μέλλοντα γαμπρό την τελευταία νύχτα της εργένικης ζωής του.
Οι ιστορικοί λένε ότι σε αυτά τα αρχαία bachelor έρεε άφθονο κρασί κι όλοι έκαναν προπόσεις στον γαμπρό.


Για στρίπερ δεν έχει γράψει κανείς κάτι, αλλά this is Sparta και τόσες σκλάβες σέρβιραν σχεδόν τσίτσιδες, άρα το ίδιο κάνει.


Φυσικά δείπνα της νύφης με τις εργένισσες φίλες της υπήρξαν μετέπειτα σε πολλούς πολιτισμούς αλλά γι΄αυτά υπογράφουμε ότι ήταν όλα χωρίς αντρικό στριπτίζ, και πάλι καλά που κάποια απ΄την παρέα την γλύτωνε και παντρεύονταν. Για να απαλλαγεί από την «υστερία», όπως λέγονταν η πιο συχνή γυναικεία ασθένεια τότε- λόγω φυσικά της αγαμίας που επέβαλλαν οι παλιές κοινωνίες και χτυπούσαν στο κεφάλι τα άμοιρα τα θηλυκά αδιακρίτως.

Οπότε δε μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ήταν αυτά τα γυναικεία πάρτι της παρθένας νύφης χωρίς στριπτίζ και με δεκάδες άλλες παρθένες υστερικές γύρω απ΄το τραπέζι, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν και τα πιο hot τελευταία εργένικα βράδια της ιστορίας.


Τελικά, αυτό πάντως που ονομάζουμε ως «μπατσελορέτα» (bachelorette), το γυναικείο σέξυ μπάτσελορ πάρτι δηλαδή, με την μορφή που έχει σήμερα, έκανε την εμφάνισή του την δεκαετία του ‘60. Παρέα με την σεξουαλική επανάσταση και τον φεμινισμό.

Ήδη τότε και για πολλές δεκαετίες διοργανώνονταν bachelor πάρτι από τους άντρες με την μορφή που έχουν σήμερα, ως δηλαδή μια μυστικιστική κλειστή τελετή εργένηδων, όπου κανείς δεν πρέπει να μάθει ποτέ τί ακριβώς συνέβη εκεί, κι η νύφη απαγορεύεται ρηττά να συμμετέχει ή να γκρινιάξει κι αυτό γιατί είναι η τελευταία εργένικη νύχτα του γαμπρού, καθώς περνάει σε μια άλλη φάση της ζωής του (την φάση «κρεβατομουρμούρα μέχρι θανάτου έτσι και ξενοκοιτάξει από εδώ και πέρα» ).


Η παραδοσιακή μπατσελορέτα περιλλαμβάνει αλκοόλ μέχρι τελικής πτώσης, kinky δώρα από τις κολλητές προς τη νύφη, άντρες στρίπερ με τόνους λαδιού πάνω στους κοιλιακούς τους και πολύ φλερτ με άγνωστους άντρες. Από εκεί και πέρα οι φίλες της νύφης αυτοσχεδιάζουν. Άλλες την υποχρεώνουν φορώντας το πέπλο και δηλώνοντας έτσι ότι παντρεύεται, να βγαίνει στον δρόμο ζητώντας από περαστικούς να την φιλήσουν, άλλες να φλερτάρει όποιον της δείχνουν. Σε άλλες σύγχρονες μπατσελορέτες είναι η νύφη που κλείνει αισθησιακό μασάζ από ημίγυμνα αγόρια για τις φίλες της, αν και παραδοσιακά το πάρτι αυτό δεν πρέπει ποτέ να οργανώνεται από τη νύφη. Είναι το δώρο των εργένισσων φιλενάδων της προς εκείνη.

Απόσπασμα από το "γάμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου