Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Fast fack

Με το νομοσχέδιο αυτό «αντιμετωπίζονται προβλήματα που αφορούν κυρίως απαλλοτριώσεις, περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά και αδειοδοτήσεις που μέχρι τώρα οδηγούσαν σε καθυστερήσεις των μεγάλων αναπτυξιακών έργων.»
Τι ακριβώς ήταν αυτές οι καθυστερήσεις όμως ;
Τρανταχτό και υπαρκτό παράδειγμα είναι ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας με την Θερμοηλεκτρική Μονάδα Υγροποιημένου Πετρελαϊκού Αερίου 
(LPG ή Liquefied petroleum gas) ισχύος 1.000 MW που θέλει να ξεκινήσει μια εταιρία από το Κατάρ .
Στον Αστακό λόγω της ρύπανσης που θα προκληθεί και της αλλαγής ολόκληρης της περιοχής, μιας και μιλάμε για την μεγαλύτερη θερμοηλεκτρική μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας , πολλοί διαφωνούν και θέλουν να σταματήσουν το έργο αυτό και προφανώς κάνουν ή θα κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνει το εργοστάσιο αυτό εκεί . 
(Το συγκεκριμένο μάλιστα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας θα δίνει το ρεύμα στην Ιταλία , μιας και οι Ιταλοί , θέλουν το ρεύμα αλλά όχι και την ρύπανση ).
Το «θα κάνουν ότι μπορούν» δεν είναι τίποτα άλλο από το να προσφύγουν στην δικαιοσύνη και αυτή να εξετάσει το τι και το πως .
Όλα αυτά τα ξεχνάμε με το fast truck που το συνοδεύει η αστυνομία με τα ΜΑΤ και θα δούμε σύντομα , όπου εφαρμόζετε το fast fack ,συγκρούσεις ,μιας και όποιος δεν θέλει κάτι ανάλογο στην περιοχή του , δεν θα έχει άλλο τρόπο να αντιδράσει εκτός από την διαμαρτυρία και τις ακτιβίστικες δράσεις ,που και αυτές πλέον αποτελούν κακούργημα  και θα θεώρησε τρομοκράτης αν συμμετεχεις σε μια  διαμαρτυρία "φλερτάροντας"  με κάποια    χρόνια φυλάκισης σε μία από τις υπερλούξ φυλακές μας .
Στις 26 Αυγούστου 2010 είναι που ψηφίστηκε και σε μια μόνο συνεδρίαση της βουλής η δεύτερη κατά σειρά τροποποίηση του τρομονόμου ή «αντιτρομοκρατικού νόμου» του 2001 (η πρώτη τροποποίηση έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ το 2004) και πλέον ως «τρομοκρατική» οργάνωση ορίζεται αυτή που συγκροτείται για να διαπράξει πλημμελήματα (π.χ. παρακώλυση συγκοινωνιών, διακεκριμένη φθορά κ.ά.).
 Έτσι, οι συλληφθέντες μιας πορείας ή/και διαμαρτυρίας , στους οποίους κατά κανόνα αποδίδονται τέτοια αδικήματα, μπορούν κάλλιστα να δικαστούν ως «τρομοκράτες» .
Μια- δυο τέτοιες διαμαρτυρίες θα γίνουν , θα έχουμε συλλήψεις , θα ακούσουμε για τις ποινές που «έφαγαν» οι ακτιβιστές/διαμαρτυρόμενοι πολίτες και θα λουφάρουμε κάτω από το πάπλωμα , ευτυχισμένοι που είμαστε ελεύθεροι και φυσικά όπου ακούμε για διαμαρτυρία θα αλλάζουμε πεζοδρόμιο.
Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο που ο ένας νόμος καλύπτει και συμπληρώνει τον άλλο και όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο πάρτι που θα γίνει και γίνεται φυσικά στο περιβάλλον, στις ζωές μας , στην υγεία μας και στην υγεία των παιδιών που τελικά όχι απλώς δεν καταφέραμε να τους αφήσουμε κάτι ως νεοέλληνες ,αλλά δεν προστατεύσαμε και αυτά που ήδη είχαμε .
O Λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται , η αναμπουμπούλα ειναι τώρα.

Από mediasoup

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου