Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Λεξιλογική επεξήγηση του όρου «ελληνικές δημόσιες τουαλέτες».

Ελληνικές Δημόσιες Τουαλέτες (ΕΔΤ) : Ίσως το πιο σιχαμένο μέρος στον πλανήτη. Συνήθως υπάρχει ένας κεντρικός χώρος με νιπτήρες ο οποίος παραπέμπει σε μικρότερους ιδιαίτερους χώρους. Τόσο στον κεντρικό χώρο όσο και στους ιδιαίτερους υπάρχουν πάντοτε νερά και λάσπες στο πάτωμα (Τα νερά οφείλονται είτε σε λανθασμένη χρήση του νιπτήρα από κάποιον ηλίθιο Έλληνα είτε σε κάποια βλάβη στο υδρευτικό σύστημα, όσο και αν δεν θες να το πιστέψεις, είναι αδύνατον να έχει δημιουργηθεί αυτή η πλημμύρα εκεί μέσα από νεροποντή όσο κι αν μοιάζει να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.). 


Σπανίως υπάρχουν κρεμάστρες στους ιδιαίτερους χώρους (έλα μωρέ! δε μένεις και στο Χίλτον) με συνέπεια αν έχεις πάει χωρίς παρέα και έχεις κάνει το λάθος να πάρεις τα πράγματα σου μαζί (γεγονός μερικές φορές αναπόφευκτο μιας και μπορεί να μην έχεις που να τα αφήσεις), να κατουράς με το σακίδιο στην πλάτη (αν το αφήσεις στο πάτωμα θα βουλιάξει στο βάλτο) και κρατώντας και όλα σου τα ρούχα δεξιά και αριστερά, μπλούζες, βρακιά και παντελόνια, φούστες, για να μην τα κατουρήσεις ή να μην ακουμπήσουν στο πάτωμα ή στην τουαλέτα. 


Συνήθως σε κάθε ιδιαίτερο χώρο περιέχεται και ένας μικρός κάδος απορριμμάτων γεμάτος με σκουπίδια τα οποία επεκτείνονται και γύρω από αυτόν, στο πάτωμα (είναι πραγματικά να απορείς αν οι Έλληνες χρησιμοποιούν πολύ χαρτί ή αν οι καθαριστές έχουν να τα μαζέψουν τόσο καιρό που αν ψάξεις λίγο θα βρεις χαρτί υγείας που είχε χρησιμοποιήσει κάποτε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.)


Το βασικό στοιχείο των ιδιαίτερων χώρων είναι η λεκάνη. Η λεκάνη σε ελληνικούς δημόσιους χώρους είναι κατά κανόνα βρώμικη με ελάχιστες εξαιρέσεις. 
Στις αντρικές τουαλέτες, οι Έλληνες είτε από αναπηρία στους οφθαλμούς είτε για ψυχαγωγικούς λόγους, ουρούν την περιοχή γύρω από την τουαλέτα χωρίς ποτέ να καταφέρνουν τα πετύχουν την κεντρική τρύπα τεράστιας διαμέτρου 
(σημαντική πληροφορία: όταν το χαμηλό ταβάνι στις αντρικές τουαλέτες στάζει υγρά, δεν έχει σπάσει κάποιος υδραγωγός στο πάνω κατάστρωμα, αλλά κάποιος σεξουαλικά ερεθισμένος άντρας έχει επισκεφτεί πριν από εσένα τις τουαλέτες με πρόθεση να ουρήσει και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να εξέλθεις σύντομα από την τουαλέτα, να ενημερώσεις τους συμπολίτες σου και να λούσεις τα μαλλιά σου το συντομότερο δυνατόν.). 
Στις γυναικείες τουαλέτες, οι Ελληνίδες λερώνουν την λεκάνη, λόγω της συνείδησης υγιεινής και καθαριότητας που έχουν (τι παιδεία!). 
Δεν κάθονται ποτέ με τον κώλο στην λεκάνη για να μην κολλήσουν κάποια ασθένεια και κατουρούν (ή κάνουν άλλες ανάγκες, Ω ΔΙΑ) με χίλιους άλλους τρόπους. 
Σκαρφαλώνουν στη λεκάνη, κρέμονται από το ταβάνι, κάνουν κατακόρυφο, πηδάνε σε τραμπολίνο ή οτιδήποτε άλλο από την απλή λύση του να έχουν μαζί τους ένα απολυμασμένο προστατευτικό λεκάνης 
(σημαντική πληροφορία: έχουν ανακαλυφθεί εδώ και χρόνια. Διανέμονται αντί ενός μικρού χρηματικού ποσού σε όλα τα σουπερμάρκετ). 
Αυτή η συνείδηση καθαριότητας και υγιεινής των Ελληνίδων γυναικών συνεπάγεται μία λερωμένη λεκάνη με ότι μπορείς να φανταστείς, από φυσικά περιττώματα (κι άλλα πιο αηδιαστικά) μέχρι πατήματα από παπούτσια στην καλύτερη των περιπτώσεων. 


Το καζανάκι στις ελληνικές δημόσιες τουαλέτες συνήθως υπάρχει για να καθαρίζει με βία τις λεκάνες στέλνοντας τα ανεπιθύμητα στοιχεία που φιλοξενούνται μέσα σε αυτές ,είτε (στην καλύτερη περίπτωση) στην αποχέτευση είτε (στην χειρότερη περίπτωση) πάνω σε αυτόν που έκανε το λάθος να ενεργοποιήσει το καζανάκι χωρίς να κλείσει το καπάκι της τουαλέτας.

Στο εν λόγω λεξιλογικό ορισμό δεν ήταν δυνατόν να γίνει περιγραφή για την λειτουργία του εξαερισμού των χώρων καθώς και των οσμών που δημιουργούνται λόγω αυτού, μιας και όλοι οι απεσταλμένοι γλωσσολόγοι λιποθύμησαν πριν διεκπεραιώσουν το έργο τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου