Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η αποκωδικοποίηση των μπινελικιων του Μειμαράκη

Φραστική επίθεση κατά του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ιωάννη Κοραντή εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. 
Ο κ. Μεϊμαράκης είναι ιδεολογικός μαχητής και όχι ντιντής.
Ο κ. Κοραντής είπε «καλημέρα» στον κ. Μεϊμαράκη και ο κ. Μεϊμαράκης του απάντησε «Μου λες και καλημέρα, ρε πούστη; Εσύ που θέλεις να με στείλεις στα δικαστήρια; Άντε γαμήσου παλιοπούστη, περιθωριακέ, καριόλη. Έλα έξω ρε. Έλα έξω να σε γαμήσω».
Είναι προφανές πως ο κ. Μεϊμαράκης ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν πως η Βουλή είναι μπουρδέλο και αποφάσισε να μιλήσει με ανάλογο τρόπο στον κ. Κοραντή. Αν πίστευε πως η Βουλή είναι κωλοχανείο, θα του τα έλεγε στα καλιαρντά.
Και μάλλον του ζήτησε να βγουν έξω για να τον γαμήσει, γιατί, αν τον γαμούσε μέσα στο μπουρδέλο, συγγνώμη στη Βουλή, θα έπρεπε να τον πληρώσει κιόλας – έτσι γράφει το καταστατικό της Βουλής.

Ο κ. Κοραντής είπε τάχα μου έκπληκτος στον κ. Μεϊμαράκη «εγώ μια καλημέρα είπα», αλλά αυτά δεν περνάνε στον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος γνωρίζει πως ο κ. Κοραντής ήταν διοικητής της ΕΥΠ και στους κώδικες της ΕΥΠ το «
καλημέρα» σημαίνει «γαμώ το μουνί της μάνας σου».
Αν θέλεις να πεις «καλημέρα» στον κώδικα της ΕΥΠ, πρέπει να πεις στον άλλον «
θα σου γαμήσω το σπίτι, ρε παλιόπουστα».
Το «
καλησπέρα» στην απόρρητη συνθηματική γλώσσα της ΕΥΠ είναι «σε γαμάω δίχως σάλιο και είναι ο πούτσος μου μυδράλιο». Το λένε έτσι, για να μην μπορούν να το αποκρυπτογραφήσουν οι Τούρκοι πράκτορες.
Ο κ. Κοραντής προσπάθησε να αποκρούσει την κατηγορία του κ. Μεϊμαράκη πως θέλει να τον στείλει στα δικαστήρια, λέγοντάς του «
στ’ ορκίζομαι Βαγγέλη μου, Βαγγέλη να σε θάψω, εσύ αν πας στη φυλακή, το στόμα μου θα ράψω».
Ο κ. Μεϊμαράκης του είπε να ράψει κάτι άλλο και οι δυο άντρες πιάστηκαν στα χέρια, ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές άρχισαν να στοιχηματίζουν για το ποιος θα γαμήσει ποιον.
Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης προσπάθησε να χωρίσει τους δύο άντρες, με αποτέλεσμα να τον πλακώσουν και οι δυο στο ξύλο αλλά αυτό δεν τον πείραξε αφού είναι συνηθισμένος να τις τρώει – του αρέσει κιόλας.
Κάποιοι βουλευτές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους γιατί συνειδητοποίησαν πως τώρα πια –εκτός από το δρόμο- δεν είναι ασφαλείς ούτε μέσα στη Βουλή.
Οι τηλεδημοσιογράφοι καταδίκασαν το υβρεολόγιο του κ. Μεϊμαράκη αλλά αυτό έγινε για τα μάτια του κόσμου. Όποιος έχει βρεθεί σε κάποιο καφέ δίπλα σε παπαγαλάκια ξέρει πως βρίζουν όλοι σαν λούστροι – οι μανάδες, μόλις τους βλέπουν, παίρνουν τα παιδιά τους και φεύγουν τρέχοντας.
Το επεισόδιο ανάμεσα στους δυο βουλευτές αποτελεί μια ήττα για το λαϊκό κίνημα, αφού, αν αρχίσουν οι βουλευτές να πλακώνονται μεταξύ τους, δεν θα μπορούμε να τους πλακώνουμε εμείς. Από την άλλη, μπορεί να αλληλοεξολοθρευτούν και να μη χρειαστεί να κουραστούμε και να λερώσουμε και τα χέρια μας.
(Για να μην πει κάποιος ότι δεν παίρνω θέση και ότι το ρίχνω στη σάτιρα, θεωρώ σωστή τη στάση του Μεϊμαράκη στο συγκεκριμένο θέμα. Με κατηγόρησες ως «μιζαδόρο» στο πανελλήνιο χωρίς να παρουσιάσεις ούτε ένα στοιχείο; Έρχομαι, σε βρίσκω και τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Εγώ κι εσύ. Μόνοι μας. Ούτε δικαστήρια, ούτε κουμπούρια, ούτε μπράβοι, ούτε τίποτα. Κι εγώ έτσι έμαθα στη γειτονιά που μεγάλωσα. Αλλά, βλέπετε, οι μάγκες τελείωσαν. Τώρα ο ένας λέει τον άλλο «κλέφτη» και «ψεύτη» στα κανάλια και μετά κάθονται και συζητάνε σαν φιλεναδίτσες. Όχι, αυτό δεν είναι πολιτικός πολιτισμός. Είναι εμετός.



Από τον pitsiriko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου