Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Eκβιασμός ή βιασμός...


Διαιρούν και βασιλεύουν!
Ετσι όπως διαιρούν τις εργαζόμενες τάξεις και συχνά τις στρέφουν τη μία εναντίον της άλλης, έτσι διαιρούν και τους λαούς, τους στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου -παλιά τους τέχνη κόσκινο- μετερχόμενοι στερεότυπα, ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα, άλλοτε εύπεπτα κι άλλοτε άκρως ρατσιστικά. 
«Οι Ελληνες είναι τεμπέληδες», «δεν μπορεί ο Γερμανός εργαζόμενος να πληρώνει τις ασωτίες των Ελλήνων» -ποιων Ελλήνων; ο λαός τα έφαγε; ή του τα φάγανε!
Ποιοι;
Αυτοί που τα τρώνε και απ' τους Γερμανούς εργαζόμενους. Ή μήπως δεν υπάρχουν εκατομμύρια Γερμανοί που δουλεύουν τέσσερις ώρες ημερησίως με την ανάλογη αμοιβή; Οι Γερμανοί εργάτες δεν είναι που έχουν να πάρουν αύξηση δέκα χρόνια;
Κι απ' την άλλη μεριά: εμάς οι Γερμανοί μάς φταίνε για τα χάλια μας; Οι Γερμανοί μάς μπούκωναν μίζες ή η Ζήμενς; Και τις μίζες αυτές η θεία Φωτούλα τις έφαγε ή τα πολιτικά συνεταιράκια του κυρ Πάγκαλου;
Το κόλπο είναι αρχαίο! και απλό! αυτοί που τρώνε τώρα τους Ελληνες κι αύριο τους Ισπανούς ή τους Ιταλούς, τελευταίους θα φάνε τους Γερμανούς.
Γνωστή ιστορία. Απ' την εποχή της Οδύσσειας. Και θα μας φάνε όλους αυτοί που μας «δίνουν ψωμί». Επίσης Ελληνες ή Ισπανοί ή Γερμανοί -αλλά όχι οι εργαζόμενοι. Τα βαμπίρ.
Και για να γίνεται αυτό πρέπει ο Γερμανός να νομίζει ότι είναι καλύτερος απ' τον Ιταλό και ο Ισπανός να 'χει για χειρότερον τον Ελληνα. Ο χρυσούς κανών της λειτουργίας των Στρατοπέδων Συγκεντρώσεως: πρέπει πάντα να υπάρχει ένας κατώτερος, ένας χειρότερος.
Εξ ίσου χρήσιμος αυτός ο κανόνας και για τη διάλυση της Ευρώπης των λαών, των χωρών και των εθνών με τη μετάλλαξή της σε Ράιχ των Τραπεζών.
Οπου όλοι θα δουλεύουμε κολλήγοι -όχι πολίτες πλέον αλλά υπήκοοι, όχι λαοί αλλά πληθυσμοί, όχι χώρες αλλά χώροι, όχι κράτη αλλά περιοχές. Περιφέρειες...
Απόσπασμα απο κείμενο του Στάθη στην enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου