Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εν ονόματι της Δημοκρατίας


ΠΩΛΕΙΤΑΙ όπως είναι προδομένη
στης ΤΡΟΙΚΑΣ τα χέρια αφημένη
Πωλείται η Ελλάς λοιπόν! Άρα ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ. Και φυσικά, όχι από χρήματα, αλλά από ηθικό ανάστημα. Αφού για μια φορά ακόμα, στρέψαμε, με αφέλεια, το βλέμμα μας, εκεί που κάποιοι, το προκάλεσαν για να στραφεί. Και όχι ΕΚΕΙ που έπρεπε να το στρέψουμε.
Μπορεί να προκάλεσε, συζητήσεις, ( ενώ έπρεπε να προκαλέσει επανάσταση ), η θρασύτατη δήλωση, του ξερακιανού Δανού, στη διάρκεια της συνέντευξή του, που έλεγε λίγο πολύ, πως πρέπει να ξεπουληθούμε, για να μην δυσαρεστηθούν, οι τοκογλύφοι, όμως το πρόβλημα, δεν ήταν ο Δανός, ούτε τα άλλα μέλη της Τρόικας.
Το πρόβλημα είναι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ. Και που διά του Μνημονίου, της έδωσε το δικαίωμα, να λέει αυτά που λέει. Και να κάνει αυτά που κάνει. Το πρόβλημα, είναι ΑΥΤΟΣ που εξακολουθεί να καλύπτει τους κλέφτες. Αυτούς που μας έφθασαν εδώ που μας έφθασαν. Χωρίς να τους έχει απαιτήσει την επιστροφή των κλεμμένων. Χωρίς να έχει κλείσει ούτε έναν στη φυλακή. 
Ενώ αποδεικνύεται πρόθυμος, να κλείσει μέσα, τους αγανακτισμένους πολίτες, που αρνούνται να συμμετάσχουν, ως θύματα, στη λεηλασία των διοδίων.
Σαφώς και δια των δηλώσεών της, η ΤΡΟΙΚΑ, έδειξε την απόλυτη εξάρτηση της χώρας μας σ’αυτήν. Και πως η κυβέρνηση απλά κάνει διαχείριση και διεκπεραίωση των εντολών της. Τώρα, χωρίς πια τις μάσκες ¨καλλωπισμού¨, που προσπαθούν να διατηρήσουν, οι πληρωμένοι παπαγάλοι, κάποιων ενημερωτικών δελτίων, της ιδιωτικής τηλεόρασης, φαίνεται πια καθαρά, το πόσο καθοριστικά, ο Παπανδρέου, παρέδωσε τη χώρα, στις ορέξεις του Στρος Καν και των συνεταίρων του.
Και εμείς καθόμαστε ακόμα να εξοργιζόμαστε με τον ξενέρωτο Δανό Τροϊκανό, που κάνει απλά τη δουλειά του. 
Αντί να κατέβουμε όλοι κάτω και να απαιτήσουμε την εκποίηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και όλων των άλλων παλατιών, που αποκτήθηκαν με τα κλεμμένα από αυτούς.
Να απαιτήσουμε, την επιστροφή, των υπερτιμολογημένων υποβρυχίων, στην χώρα που αυτά παραγγέλθηκαν. Μιας και ο ΚΑΛΟΛΑΔΩΜΕΝΟΣ Υπουργός ( γνωστός, μα απαξιώ να αναφέρω το όνομά του ) τα παρέλαβε έτσι, ελαττωματικά, για να μην ακουστεί η υπόγεια συναλλαγή του.
Να επιστέψουμε πίσω τα υπερτιμολογημένα άρματα μάχης και τα αεροπλάνα. Καθώς και όλα αυτά τα ¨προϊόντα¨ που γίνανε αιτία πλουτισμού των αληταράδων, που επί τριάντα χρόνια, ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ λεηλατούσαν το κράτος. Ή κάνανε τα στραβά μάτια, στις γύρω τους λεηλασίες.
Ή κάνανε εσφαλμένες ενέργειες που ζημίωσαν το κράτος. Και που πάντα, ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, έμειναν ατιμώρητοι. 
Να τη βράσω αυτή τη δημοκρατία. Και να την ονομάσω ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ. 
Δεν φταίει λοιπόν η Τρόικα. Ούτε τα… οράματά της φταίνε. Φταίει αυτός που ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, την προσκάλεσε εδώ…. Και μας την φόρτωσε στον σβέρκο.
Οι Αιγύπτιοι με τόλμη και αποφασιστικότητα, ¨Ξεκάρφωσαν¨ το σαθρό καθεστώς των 30 χρονών του Χόσχνι Μουμπάρακ. Εμείς, πότε θα βρούμε την ανάλογη τόλμη, να ¨ξεκαρφώσουμε¨ την συνέχιση των 30 χρόνων, ΑΥΤΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ; Και να στείλουμε τα γνωστά πληρωμένα δεκανίκια της, των κάποιων γνωστών δελτίων των 8 μ.μ., από εκεί που ήρθαν;
Μέχρι να βρούμε όμως την τόλμη, να τα βάλουμε με την… ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ¨ τους, στην γωνιά μας και σιωπή. Προσοχή στα όσα… ¨σωστά¨ μας λένε οι ΤΡΕΜΟ-ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ & ΣΙΑ, την πιπίλα μας και σιλανς


Του Λυσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου