Ο πρόεδρός του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, εξέφρασε τους φόβους του, για την αναστολήλειτουργίας περίπου 10.000-15.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το τέλος της χρονιάς. Με αφορμή τα παραπάνω ζητάει από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την υλοποίηση των εξαγγελιών στήριξης και ανάπτυξης των επιχειρήσεων.
"Η πορεία συρρίκνωσης της ελληνικής βιοτεχνίας κινείται με εντεινόμενους ρυθμούς, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, οδηγώντας στην ανεργία τουλάχιστον 30.000 εργαζομένους".
Ο Παύλος Ραβάνης στηρίζει τις ανησυχίες του στην αύξηση κατά 32,7% του αριθμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια του 2010 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, πρόπερσι έκλεισαν 2.917 επιχειρήσεις, ενώ πέρσι 3.872.
Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που αποφάσισαν να ανοίξουν το 2010 έφτασαν τις 1.808 ενώ το 2009 ήταν 1.790, δηλαδή αύξηση μόλις 1%.
"Κάθε απώλεια επιχειρηματικού δυναμικού συνδέεται με απώλεια θέσεων εργασίας και εσόδων τόσο για το Δημόσιο όσο και για τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά το κυριότερο με αποδυνάμωση της παραγωγικής βάσης που στήθηκε επί δεκαετίες και δύσκολα θα αναπληρωθεί. Οι τάσεις είναι ξεκάθαρες και τα συμπεράσματα δεν σηκώνουν ουδεμία αμφιβολία", δήλωσε ανήσυχος ο πρόεδρος του ΒΕΑ και πρόσθεσε πως...
"Η χώρα δεν χρειάζεται μόνο “fast trak”, αλλά και την υλοποίηση άμεσου προγράμματος στήριξης των μικρότερων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, όπως υποστήριζαν επί σειρά ετών οι ελληνικές κυβερνήσεις, εκτός και εάν το νέο μοντέλο που αναπτύσσεται προβλέπει πλήρη εξαφάνιση της ελληνικής μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης υπό τις ευλογίες της τρόικας", θέλοντας να τονίσει πως οι επιχειρηματίες είτε ακούνε εξαγγελίες προγραμμάτων χωρίς να προωθείται η υλοποίησή τους, είτε αδυνατούν να συμμετάσχουν σ' αυτά λόγω των προϋποθέσεων ένταξης που απαιτούνται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου